Aprilske misli Prekratek most ali ponte Corto, najnovejša Tržaška komedija

Dragi moji – kot pravi novinarski kolega Peter Verč v današnjem 7 valu, se pravi Pn je za najnovejšo komedijo okoli in glede prekratkega mosta čez kanal pri Rusem mostu kriv desničarski svetnik Tržaške občine. Skratka župan Cosolini pravi da je to laž, skupina Tržačanov imenovana Zingarata ( Cigani ) naj bi celo z pomočjo mimo hodečih Tržačanov premaknila 10 cm prekratek most. Dobra zabava, ki so jo z velikim veseljem pograbili Berluskonovi mediji, Mediaset in Panorama. Rdeči tržaški župan Cosolini je trn v peti desnih, in take bizarne so lahko doma samo v bunga bunga republiki. Še zlasti ukvarjanje Tržaškega občinskega sveta z premajhno novo letno jelko na trgu Svobode – Piacca unita.

Se lahko resen novinar, kot je Peter Verč sploh lahko ukvarja z to rumeno temo? V Trstu, kjer se razen velikega turističnega obiska in burje ne dogaja veliko, so take teme dobrodošle, osvežilne in dobrodošle. Kolega Verč je to temo mojstrsko prikazal bralcem in bralkam Pn – že dolgo Pn niso imele novinarja takega tipa. Navidez rumena tema lahko postane z resnim, profesionalno etičnim novinarskim pristopom, kot ga poznamo pri Verču, zgodba svetovnega slovesa. Dokaz več, da se za mejo veliko, veliko dogaja.

Tja so usmerjene tudi moje novinarske sanje, in ker kakšna na novo poslana prošnja za dogovorjeno novinarsko delo ne škodi, gre ta večer k Bradasijevim na www.slomedia.it Tržaški in Goriški prostor, pa tudi širše fjk zagotovo rabi še kakšnega sposobnega novinarja in novinrko,
se mi zdi. No ja, Peter Verč je zagotovo prvi resni dopisnik in komentator Pn z področja Fjk. Glede vleke prekratkega mostu je mogoče pozabil omeniti, da je to dober štos in nič več! Je pa ta ponte Corto zaradi štosiranja zaradi prekratkosti še vedno zaprt. Odprli naj bi ga februarja. Tema ki zagotovo bolj žuli kot ta najnovejša Tržaška komedija, je sramotno slaba oziroma nobena povezava Občin in Sežane! Ko sem delal to klasično Tržaško turistično turo ( Trieste clasic tourist tour ) 10 avgusta 2009 je vozil avtobus iz Sežane in nazaj. Ukinili so ga 2011 leta. Tako da za pot v Trst iz Sežane do Občin preostane ( če ne vozite avta ) samo štop ali taksi. Zanimivo pa je, da se kolegi in kolegice Primorskega dnevnika z to vročo Tržaško polento niso kaj dosti ukvarjali do razvpite tiskovke Cosolinija pri prekratkem mostu 15 januarja.

Komedija finita?

http://news.panorama.it/video/poterosso-ponte-corto-trieste

http://www.triesteallnews.it/index.php/cronaca/3511-ponte-sul-canale-troppo-corto-oggi-le-spiegazioni-di-cosolini-intento-il-web-si-scatena.html

http://www.primorski.eu/stories/trst/209256_trst_most_ez_kanal_ni_prekratek/

Komentar pa je naslednji:

Citat vir: www.primorski.it ( glej link Pd )

TOČNEJE: IZRAČUNI IN MERITVE NAJ BI BILI TOČNI, VENDAR BREGOVA KANALA NISTA POPOLNOMA SIMETRIČNA”. DRAGI MOJI, NISO KRIVI TALJANI, AMPAK JE KRIVA AVSTRO-OGRSKA KI JE NAREDILA NESIMETRIČEN KANAL. IN SEVEDA BO BIVŠI BOROV KOŠARKAR TOŽIL VSE PO VRSTI, KI SI UPAJO REČI, DA JE MOST KRATEK, TAKTIKA SPADA V REPERTOAR OBUPNIH POSLEDNJIH POSKUSOV PARTITTA DEMMOCRATTICA, DA SE IZOGNE KAPITULACIJI.

Dokaz več, da 7 sili v fjk dolgo ne bo zmanjkalo dela, Evropa kolikor mi je znano se nikakor ne konča ali začne na Fernetičih, kraju duhov ( Slovenska stran )

Peter Verč, kapo dol!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !