Aprilske misli ( izreden post ) Sladko grenki občutki

Vesel sem, dragi moji, da lahko jutri odpeketam na tedenski dopust, več bo težka, ker me 29 januarja čaka bližnje srečanje na sončni upravi. Dvomim, da bodo imeli tam kaj razumevanja za moje novinarske sanje, če bo nezaposlena odločba do takrat z pošto prišla, bo to največ, kar lahko država v tem trenutku naredi zame.

Če to priznam ali ne, sem poklicni novinar, publicist in bloger, ki ima to težavo, da živi v napačnem kraju, državi in kontinentu. Verjetno dovolj sposoben, da bi brez težav sodeloval kot scenarist elitne Večerove prireditve Bobu blog, a povabil me ni nihče, sam pa se ne morem prijaviti. Scenarij je napisal Tadej Toš, a če bi za kakšno mnenje povprašal sodelavce politične satire Totega lista, verjetno ne bi škodilo. Mogoče naslednje leto Tadej? Žal se moram prizemljiti, pokoriti in spokoriti. A po drugi strani je ravno Večer tisti medij, ki mi je od vse medijske krajine, zahvaljujoč mojemu trudu dal največ možnosti. Zato me draga odgovorna Katja Šeruga hujšanje Totega lista silno žalosti. A spremeniti ne moram nič. Ko bom jutri spet zaslišal kotaljenje koles vlaka, si bom rekel:

Sem eden od manj kot tretjine Slovencev in Slovenk, ki sploh gre na dopust, poceni še vedno je dopust. Občutki glede moje novinarske prihodnosti so mešani. Slabših časov in pogojev, kot so zdaj, ni bili niti v najhujših svinčenih letih real socializma. Toda večer že dolgo več ni samo Štajerski dnevnik. Je vseslovenski, odpira novinarske teme, ki jih drugi mediji nočejo in ne zmorejo. In če bom v jutrišnjem večeru zagledal sliko Tomaža Ranca, odličnega tv voditelja in odgovornega Večera ( podpisal mi je vse pogodbe večera od 2007 dalje, letos upam
da jo bo podpisala odgovorna ) bom verjel, da je Večer prijazen medij tudi do bivših vodilnih. Če bi Ranc ostal, bi zagotovo Toti list ne tako hujšal. V končni fazi se gre za drobiž, ostalo pa ne komentiram. Pri svojem pisanju sem se pač navadil avto cenzure, nenazadnje res nočem nobene zamere z komerkoli iz Večera. Ker jaz osebno z temi uredniškimi odločitvami nimam nič lahko rečem da je tako kot je, za nas sodelavce večera najbolje. V tem smislu so zvenele tudi moje blogerske besede moji Večerovi šefici, zakaj Katja ima zadnjo in prvo besedo.

Še 20 minut. Upam da bo šlo prek računalnika, da ne bo spet tv nacionalne z tistim znanim: Oddaja lastne produkcije! Računam tudi na direkt prenos z Večerove strani. Drugače mi preostanejo samo tviti! Vsekakor mi ostane dopust, tega pa mi nobena uredniška zamenjava ne more vzeti. Upam da bo čarga v sng ena tistih znamenitih štajerskih zabav, a žal nisem v položaju, da bi kot turist hodil v Maribor.

Zato Večerovci, kjerkoli že ste, vse dobro!

Tomaž Švagelj Lordwales

Državljanski novinar, politični bloger, politični satirik, aforist in slab pesnik

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !