Aprilske misli Kranjskogorske zgodbe prvi del

Dragi moji – Za en teden sem se spremenil v puščavnika, in se odločil ponovno bližje spoznati peš Zgornjo Gorenjsko, Koroško in Trbiško. Na trenutke je bilo spet podobno neverjetnemu preživetju, toda odvile so se zgodbe, ki na nek način nakazujejo kaj bom počel v bodoče: Poklicno novinarstvo!

Zgodba, oziroma usoda, ki se je pripetila v soboto, ko sem tik pred mostom čez Pišnico v Jasni ujel zelo zanimivega novinarja, najverjetneje Angleža, ki je pretežno pisal za mednarodni olimpijski komite. Malo so naju motili gasilci, ki so se trudili reševati razlitje klora v bližnji vili Triglav, pa je nekako kljub njegovi neverjetni zgovornosti šlo. V glavnem sem naredil nekaj reklame za romantično komedijo Poljskega režiserja Slovenskega rodu Mitjo Okorna pisma Svetemu Nikolaju in naredil primerjavo z podobno Božično komedijo Samo ljubezen režiserja Riharda Curtisa. Ni ga pretirano zanimalo, po monologu o njegovih novinarskih pri raznih olimpijskih komitejih širom sveta se je fokusiral na Svetnika v srednjem veku Svetega Nikolaja. In bil zelo razočaran, ker nisem pokazal niti najmanjšega navdušenja za njega. Mudilo se mi je k žlahti na brezplačno kosilo v Krnico. Stisnem mu roko, on gre na teraso restavracije Milka v Jansi. In življenje gre naprej. Ko sem komaj kak km naprej na gazi prek Jasne, sem podučen od sicer ne preveč zgovorne gospe najboljših let kje pri hudiču imata Matjaž Gantar kd in šef te 6 vilo. Dobra informacija, ki pa mi v tem trenutku nič ne pomaga.

Dan prej, pri rutinski špancir turi v Tamar naletim pri iskanju bunkerjev Rupnikove linije v Ratečah ( odkrijem samo smerokaze za labirint in vikende ) na zgovornega domačina. Nove utrdbe Alpskega zidu oziroma 17 sektorja, podsektorja d se odpirajo kot fatamorgana. Zvem tudi za datum spominske slovesnosti za kamerade druga nedelja v juliju, ki so se hrabro borili proti vojakom in graničarjem Kraljevine Jugoslavije, od 30 let ko so začeli ta fantomski Alpski zid graditi, pa do razorožitve in umika spomladi 42 leta. Da je 1850 km največjega utrdbenega obrambnega sistema z tremi obrambnimi linijami vrednih nadaljnjih raziskav fašistične Italije, je jasno, še bolj pa je da sem trenutno finančno precej tekoče v riti. Menda naj bi bil primeren za pomoč v knjižici, preko javnih del, misija nemogoče, kateri del že ? Ne ga srat, si mislim, moralna pa je bila v četrtek ko sem približno 5 fotkal tisto znano mitralješko vizavi tekaške in kolesarske v zaselku jezero ( Bela Peč ) streljaj čez mejo v Ratečah.

Bunker ( tekači )

Malo sem spremljal tudi jutranji program tv nacionale, in ni mi jasno zakaj Zvezdana Mlakar ( lik Amanda ) tako vneto: Dragi moji! Nimam se kaj razburjat, ne lika Amanda ne Dragi moji nisem avtorsko zaščitil. Bere mogoče Zvezdana moj blog?

Me pa prav zanima, dragi Večerovci kdo pri hudiču je dobil tisti i pad. Če bi ga jaz dobil, bi mobitel zvonil kot ponorel. Tako in tako bi ga prodal, kaj pa naj z njim?

Kranjskogorskih zgodb enega tedna niti približno ni zmanjkalo, v drugem delu se bom posvetil dogajanjim na Korenskem sedlu in Strmcu. To bi bilo za danes približno vse, sledi še tekstovni pregled teksta in razmislek o kakšni za honorar. Danes ne bi o tem, jutri me čaka bližnje srečanje z sončno upravo oziroma mešanje megle. Najbolj bi mi država pomagala, da bi mi v enem obroku nakazala tiste 3 evrske jurje neto ( bruto pa vsak mesec posebej ) in mi tako najbolj pomagala do poklicnega novinarstva. Mogoče v Skandinaviji, pri nas pa jok brate.

Sanja svinja o kokoruzu a tega ni nikjer. Dopust pa je le bil, seštel sem za koliko: Skupaj 128 Evrov, od tega 70 gotovinskih, ostanek pa bo banka pobrala čez en mesec. Depoziti in rentna so zaenkrat nedotaknjeni in redno odplačani, za tisto nekaj 100 Evrov vredno miloščino pa se državi ne mudi nikamor.

Danes se je prvič po 5 letih in pol primerilo, da mi poštar ni prinesel Večerove kuverte. Običajno se ljudje po izgubi službe ne poberejo vsaj pol leta! Jaz sem rabil dober mesec. Telesno kondicijo imam zdaj na nivoju poklicnih športnikov.

Šparajte danes, da ne boste zviseli jutri!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilske misli Kranjskogorske zgodbe prvi del”

  1. Stric Marč pravi:

    Dober mesec po izgubi službe je kot dober dopust. Glavno šele pride.

  2. lordwales pravi:

    Dva meseca. Zagotovo dober. Slike na Večerovem blogu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !