Aprilske misli Ko slabe novice iz vladnih logov postanejo standard

Dragi moji – Da ga naša aktualna vlada že pošteno serje, je jasno. Višek je skoraj 50 evrov na mesec za obvezno zdravstveno zavarovanje, za Alpske poskočne pa skrbi z penzijskim davkom na honorarje kulturnikom in novinarjem. Temu hudiču se lahko izogneš samo tako, da honorarno sodeluješ kot fizična oseba, stausu sp in formalnemu svobodnemu statusu pa se je potrebno izogniti kot hudič križa.

Sodu pa izbiva dno še kakih 300 % podražitve penzijskih za samoplačnike brezposelne. Štala na kubik! Medtem ko se gospodje tajkuni še vedno nekaznovano sprehajajo po Slovenskih poljanah, eden je celo levi gospodarski bloger znanega blogerskega portala. Nič več ne štekam, razumem, ne dojemam – v tej vladni štali se preprosto ne znajdem več. Jebat je treba najšibkejše, odrinjene na rob, osiromašene, ponižane in prevarane.

In ko beremo ne vem katerič še Bovško Kaninske zgodbe, in ko celo največji Slovenski strokovnjak za Kaninske zgodbe in nezgode umolkne ti preostanejo samo kletvice! Za tako nesposobno vlado je potrebno dolgo, ojstro in izdatno preklinjanje. Se vsaj dušno olajšane počutimo. Princ teme noče odstopit, bo moralo ljudstvo? Vse je v stečaju, ramingu, sončna postaja shajališče tudi takih, za katere smo bili še kakšen mesec nazaj prepričani, d imajo službo do penzije.

Kako iz te godlje?

Edina ki bo kaj zalegla je da država časti vsaj 500 milijonov Evrov sposojenega ( imf, mednarodne banke, Ecb ) naj izdaja nove obveznice in za boga in hudiča preko javnih del zaposli vsaj 50000 nezaposlenih. Javno porabo je treba navit ne glede na inflacijo do neba, gospodarsko rast prav tako, ker edino Slovenski new deal nas lahko reši Grške pogube. Raje 3 milijarde proračunskega deficita kot 2 milijardi manj, ker če ne bo služb, tudi trgovci ne bodo imeli kaj počet. Vse ostale ekonomske rešitve pa so Blažev žegen. In vsaka vlada, ki varčuje pri najrevnejših, bo kmalu delila enako usodo. Skratka teh slabih novic imam že polhn kufer, vključno z 100 milijonskim Evrskim dolgom Mečkatorja. Še dobro, da se mi vsake toliko časa prikaže kakšna deklica, a tudi te so več ali manj razen takih in drugačnih referentk brez dela. To standardno vladno sranje bo treba skidat z velikimi vilami, in draga Janševec in Zoki must to go! Še dobro da so vsaj pri tujih trgovcih cene zmrznjene, za naše pa v to nisem povsem prepričan.
In še nekaj opažam:

Vedno več potnikov in potnic na vlakih. In čas bi bil, da vsaj manjši del te krize prevzamejo najbogatejši. Dost je blo tega jebanja najrevnejših, draga država. Edini ki je zmogel dovolj pameti, pa je bil včeraj Virant, ki je brez težav odrešil Janšo vseh muk.

In kdo bo pa ljudstvo?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !