Aprilske misli Dan prevelikih odločitev ( ko se spet ni zgodilo nič )

Dragi moji – Že kakšna urica okoli nakupovalnih zadostuje, da najdeš kakšno ali kakšnega, ki se v boju za preživetje loteva nemogočega. Lepljenje plakatov tako in tako ni bil in ne bo ne vem kako dober posel, saj se z tem v glavnem ukvarjajo emigranti.

Dotična je sicer lepila Gianija Rijavca prijateljsko, saj že njen stavek koncert se ne bo pokril pove vse. Vse kar je počela v glavnem za denar lani so bile poletne delavnice za otroke. Zguba. Ima dva faksa in si z njima nima kaj pomagati. Ko sem ji ne vem katerič predlagal pisanje za medije, me ne vem katerič sploh ni poslušala. Štos je v tem, da mora če hoče kaj dobiti od medijev na intervju v redakcijo. No ja, ko sem jo marširal nazaj proti železniški mi je vsaj potrobila. Vsaj nekaj.

Če s vrnem k mojim medijskim, skoraj suša. Nekaj Evrov bom 26 februarja dobil od Večera. To pa bo skoraj vse. Pogodbe še vedno ni. Primorske na drugi mail niso odgovorile. A vprašam vas, zakaj bi se trudil za nove medijske, če pa bom 9 mesecev dobival brezposelnost. Praktično je ni medijske redakcije v Sloveniji, ki bi se hotela in želela ukvarjat z mano. Razumljivo, ob vsej novinarski konkurenci. Mi potem preostane samo še sosednja Italija? Praktično nezaposljiv, celo turizmu se ne obetajo lepi časi ( kolaps Kanina, spremembe turističnih migracij, vedno višji prispevki za minimalno plačo )

Kar pa mi daje upanje, je tisti tečaj o mešanju megle sončne uprave in zbiranje in unovčevanje trgovskih kuponov in bonusov. Sedaj, ko je Mercator pred tem da škripne bo vsa Šparovita in malo manj šparovita konkurenca šla na juriš. Celo tako daleč lahko pride ta trgovski boj za kupce, da bodo določeno hrano celo poklanjali. Vsi ti veliki Evropski sistemi kupujejo tudi od bankrotiranih živilskih podjetij in zaseženo hrano. Važno de je neoporečna – ostalo ni pomembno. V naslednjih mesecih me bodo taki in drugačni trgovci dobesedno zasuli z popusti in ponudbami. Tukaj bo zagotovo več kot z vsemi medijskimi. Če pomislim še na ta tisto znano nalepko desno zgoraj v Slovenskih z malo sreče če zagrabiš ta pravi izvod niti v službo ni treba. Nagradnih iger je obilo, trgovskih da dol padeš, in potem vas vprašam, se sploh splača delat, če lahko dobro živiš od pomoči države, obresti in nagradnih iger? Ni to znanstvena fantastika. Če seštejem vse, kar sem na nagradnih dobil zastonj me kar na rit vrže.

Pravzaprav edino kar mi manjka je ljubezen. In da bo hec še večji, veliko Slovenskih medijev bo letos šlo po gobe. In kar je za nas nezaposlene najlepše pri tej zgodbi, dražbe bodo! In če ti ni treba uradno v službo, ni nobenih težav da ne bi mogel na dražbo. Na dražbah sem bil 2 in lahko vam povem, da so to mala nebesa.

Skratka dragi moji dokler nam bo vladal Janša in njegovi, dokler bo neoliberalistična politika, in dokler bo država raje dala denar kot službo, in dokler bo taka trgovska konkurenca potem verjetno res nima smisla hodit v službo. Za kakšen manjši fuš pa ti tako in tako nič ne morejo. Saj si mala riba.

Mediji seveda razen kakšnega urednika talentov ne podpirajo. In zna se zgodit, da bodo Pn prve šle po gobe. Večer je trenutno rešen, saj so dobro pokasirali z Zlato lisico. Itd

Večina po krivici odpuščenih novinarjev in novinark Raščaniziranih Delo revij lani ni zaslužila z medijskimi niti 382 Evrov neto kot sem jih lani jaz. Pa sem od marca do konca oktobra razen en dan na teden in tistega tedna dopusta poleti vsak dan bil na šihtu.

Politično satiro bom veselo pisal naprej. To se splača.
Bolj kot lepljenje plakatov za Gianija. Pa tudi tisto sončno mešanje megle ni napačno. Dobrih bejb se tam kar tare.

In kar mene tare je skorajšnja popolna odsotnost povratnih informacij medijske krajine. Slovenske medije pa tako in tako lahko rešijo samo transparentni tuji lastniki. Dnevniki skoraj brez reklam kot Pn pa so na tankem finančnem ledu.

Tako Večer kot Slovenske novice sta vsa ta turbulentna leta preživela z radodarnimi pokloni bralcem in bralkam. Večer je na Zlati lisici razdelil 300 kap.

Kaj pa dele Pn?

Na to vprašanje pa boste vi dragi bralci in bralke tega bloga odgovorili!
Lahko pa jih prelistate, pa bo vse jasno.
Na tako majhnem trgu kot je Primorska je dnevni časopis kot vožnja fičota po avtocesti

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilske misli Dan prevelikih odločitev ( ko se spet ni zgodilo nič )”

  1. Randolph Andrews pravi:

    panefin, ali si ti že dokonèno realiziran ali je še možnost da se kaj nauèiš? >>Govorim torej o predstavah o Bogu, ki jih je veliko in te predstave se med seboj pretepajo do smrtnih izidov, vojn in trpljenj.<< Te predstave se dogajajo v ljudeh,ljudeh ki so si razlièni. Razlièni so zaradi razliènih informacij, ki so jih dobili tekom svojega življenja. Ker imajo razliène umske sposobnosti, te informacije interpretirajo na razliène naèine.Na slabe in dobre. Zato rabimo nekoga,ki zna razložiti modro. Po odzivu na SP,ti to ne znaš,se pravi, da rabiš spremeniti svoje interpretacije, da bi jih mi lahko razumeli. >>Draga Merijen, šele ko je èloveku povsem jasno, vse kar zgoraj pojasnjujem je Bog, celota, stvarstvo, življenje, ljubezen… živo dejstvo.<< Le na kakšen naèin, naj nam postane jasno,še povej? >>In to dejstvo ni niè od tega, kar si lahko kdorkoli predstavlja.Bog, resniènost, stvarstvo…je povsem zunaj dosega vseh predstav, duhovnih ali neduhovnih, visoko umnih in nespametnih, verskih ali ne…in v tem je njegova neverjetna lepota. << Temu ne moreš reèi lepota,kveèjemu èudež! >>To je naš skupni izvor.<< Mislim da je bil tvoj prvi uèitelj politik.Namesto da bi samo napisal ,,Bog je naš skupni izvor,, si porabil pol strani za opisovanje neopisljivega.

  2. lordwales pravi:

    Počaščen sem, da moj blog berejo tudi na Poljskem, me prav zanima, pod kakšne ključne besede so me dobili. Sem navdušen, ker to ni strojno generiran post, ker ima Siol za to močno zaššito. Potruditi so se mogli z ročnim vnosom.

    Žal me duhovna perobrazba prav nič ne zanima

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !