Valentinjenje

Priznam – dragi moji – vsako leto pred Valentinom, praznikom in dnevom ljubezni, do konca in naprej me zvije, čakajoč svojo Valentino? Priznam, v tem trenutku bi raje brez ciljno gledal tv ali romantični film na računalniku, toda ta tema je tako obetavna – da jih je nekaj treba le napresti.

Kavni nadomestek teh vrstic, ki vam bo mogoče le odprl oči, saj vse kar se sveti, že ni zlato. Ker z dotično ni bilo nič na temo ljubezni, je treba iskat naprej. Pravijo, da sem zgovoren, a v družbi v dvoje zmrznem. Veliko raje napišem kot povem, ta teden se mi res ne da praskati aforizmov politične satire. Bolje da nekaj o ljubezni napraskam.

Na ljubezenske se spomnim, ko imam dovolj sivin vsakdana, trgovskih fint, prestopanja, postopanja in nastopanja. Da napredek je enak nuli, mi je jasno že dolgo. Sebe ne pomilujem, sem se pač odločil za novinarsko – publicistično – blogersko kariero! Kaj je v tem slabega? Bolje kot menjavati plenice in se zbujati neprespan. Sadovi ljubezni znajo bit naporni. In dragi. Sreča je pač na strani drznih. In pogumnih. A na privilegije samskega stanu jih ni. To je tako kot z trgovskimi karticami. Bolj kot se afnaš z bonusi, popusti in aktivacijami, dražje bo prišlo. Zakaj v štacuni ne bi kupil svoj najljubši jogurt, čokolado in sadje? Ne glede na ceno? Podobno je z ljubeznijo, življenjem v dvoje. Če te ona omejuje z ljubezenskimi karticami, bo ta zveza pekel. Če pa živiš z njo sproščeno in se prepustiš toku življenja verjetno ne bo težav. Ker se ljubezni ne da aktivirat, niti od nje dobiti bonusov in popustov. Zvestoba pri ljubezni je za razliko od zvestobe enemu in istemu trgovcu dobrodošla. Tako finančno kot psihično.

In kje smo pri tem razglabljanju ostali? Da če jo imaš poleg, utegnejo biti večeri razgibanjši, imaš vsaj najboljšega poslušalca, da ne omenjam ostalih ugodnosti, pa tudi težav. Težava je samo ena: Kako jo dobiti in pridobiti? Tako da jo povabiš na zmenek, a te dni imam dovolj zmenkov z sončno upravo. Zmenke sem preizkusil, osnovna napaka: Ne visi z njo na pijači, če ti v 5 minutah ne da telefonske. Če jo lahko zaupamo vsem trgovcem in inštitucijam, zakaj je ne bi še popolnemu neznancu? Kaj pa je to kaj takega? Če slučajno zmrznemo na tistem kofetu, soku ali čaju ( alkohol pri zmenkih odločno odsvetujem ) ji bo verjetno razodeti svoja čustva po mobitelu brez odvečnih poslušalcev. Saj tako in tako cela Slovenija visi na telefonih. Če pa smo veliki karieristi, se bo verjetno našla tudi kakšna karierna. In še nekaj zna bit pri življenju v dvoje sila zoprno: Prezgodnje ustajanje. Ker pač mora zgodaj na šiht.

Spet sem bil zgovoren, z politično satiro sem bom ukvarjal naslednji teden. Zanimivo pa je, da zadnje čase največ sogovornic najdem okoli trgovskih. V naravi pa žal nobene.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !