Aprilske misli za skodelico kave varčevanja na tv nacionale? burka ali cirkus?

Dragi moji – tudi take imamo, medtem ko Janša in njegovi driblajo tv nacionale za eno šalco kofeta rtv prispevka na mesec manj, oni jebejo vse honorarce, ki si upajo zaprositi za stalno službo. Sploh če je z pomočjo odvetnika. Tukaj je cela štala, Kuljajeva zvisela. Denarja oziroma proračuna je ne glede na teh 5 % gor ali dolj dovolj, jebe se pač tiste, ki so glasni. Da so vsega krivi lastniki električnih števcev, na katerega je vezan ta fantomski prispevek in patetične Filli in njegovi, češ da ne bomo sfolgali. Pa kako boste pri več kot 2000 zaposlenih, tudi z 500 ljudmi bi se na tv nacionale veselo kofetkalo in klepetalo po pisarnah.

Konkurenčna pop tv ima menda nekaj čez 600 zaposlenih. Najmanj en resničnostni šov na leto in še enkrat več novinarjev kot nacionalka. Nimajo pa na 100 kulturnikov, ki vlečejo debele honorarje. V končni fazi je ljudstvo tisto, ki plačuje, pa nas kar naprej drkajo z enimi in podobnimi reklamami, tonami čustev in evforije. Z vsem tem se ne da plačat po trgovinah – in koga sploh zanima tv nacionale? Tam zaposlene zagotovo, ki se zelo radi novinarsko oglašajo, kriv je enkrat Janša, drugič Pahor, njihova razsipnost pa prav nič. Koga to zanima – dragi moji? Če je Janša butnil en kofe na položnico manj na mesec, je to samo dobro za Slovenske reveže. Zrno na zrno pogača, cent na cent prihranki. Populistično ali lezoče v rit vladi, koga to zanima? Manj kot so težke položnice, manj položijo ljudstvo. Zakaj ne bi tem klinčevim položnicam že enkrat napovedali Vojno? Kar naprej plačevati za neko sranje, to pa res ne gre. Poglejte državni telekom, sedaj ko ga dobro drži konkurenca, smo prišli na eno položnico in provizijo za vse telekomunikacijsko. Dokler drugi niso imeli trojčkov jih tudi oni niso.

Skratka konkurenca je tista, ki zbije težo položnicam, in Jelki Bobojna in še 100000 je vsak prihranjen cent darilo z neba. Celo meni ne bo pretežko z gotovino plačevati elektrike na občinski blagajni. 30 centov manj na mesec. Koliko je to na leto? In ne razumem, zakaj mora vsak lastnik blokovskega stanovanja plačati do 5 dodatnih položnic mesečno več kot lastniki stanovanjskih hiš? Upravniku, za skupno ogrevanje, mnogokje tudi vodo in še kaj bi se našlo? Naprimer delilniki toplote? Filli pravi, da trikratne premierske plače noben honorarni ne redno zaposleni na tv nacionale nima, Janša da ima, pravilne odgovore pa najdete na Supervizorju. In tudi če bi aktualna ali naslednja vlada ukinila ta famozni rtv prispevek, ne bi bilo nobene škode. Ker na tv nacionale razen poročil in športa večina lastnikov električenga števca tako in tako ne gleda nič več. In lasje mi gredo pokonci, ko te vsega zmatranega zvečer spet fopajo z nekimi čustvi. Tega ne rabim, rabim pa denar. Službo. Hitrejši javni prevoz do Ljubljane.

Po Janševo je tv nacionale razsipna, po generalu Filliju varčna, 95 % rtv prispevek pa ostaja. In provizija tudi. Žal pa ljudstvo ve kaj gleda, plače in honorarji na Kolodvorski pa nikoli niso bili slabi. In tako bo tudi v bodoče. Službe vam nacionalka ne bo dala, tako da je popolnoma vseeno, če tisti klinčev rtv prispevek plačate ali ne. Oni sicer pravijo
da morate, če pa ne, ni prav nič narobe. Če vas ne dobijo. Menda po terenu gledat ne hodijo več. A težijo z tistim električnim števcem. Če bi teh 200 in več ljudi ki pobirajo rtv prispevek odpustili bi bil to velik odpustek za eno položnico manj na mesec.

Medtem ko politika ne levo ne desno za ljudstvo ne naredi nič, za svoje riti pa ogromno, nam draga tv nacionale vsaj z čustvi dajte mir. Pogovornih oddaj tipa na Zdravje ali Polnočni klub skoraj nihče ne gleda več. Kuljajeva bo pač šla za nekajkratni honorar na pop tv, ljudstvo se bo trudilo preživet zadnje dni pred naslednjo plačo ali penzijo z manj kot 10 evri in vlada in Holywoodarji se bodo še nadalje driblali za 5 % dol ali gor.

Podobno kot z Unicefom, Mariborsko literarno družbo, raznimi spletnimi guruji, ki imajo podobnega v bazi in ti tako veselo naprej težijo z spamom. Kako zanič ali dober je program tv nacionale, pa presodite sami. In tiste težke besede, kako ogrožena bo?

Tam ni nič ogroženo, razen njihovih driblarij. Kako je ogroženo ljudstvo in finančno na goli riti pa pošiljatelje položnic ne zanima. Njih zanimajo samo njihove plače. In ko bo dovolj in še čez plačnikom nenehnih položnic lahko pride do množičnega bojkota plačevanja. Telekomovci so imeli lepe izkušnje z tem, in z leti uspeli znižati prispevek za nov telefonski priključek na nekaj 10 evrov. Pa ne bi, če ne bi ljudstvo in konkurenca reklo dovolj!

In zdaj zračunajte, kaj se zgodi z tistimi 20 evri članarine, ki jih proti pravno zaračuna jskd Maribor za fantomsko Mariborsko literarno družbo? Nič se ne zgodi razen za tam zaposlene. In zakaj bi moglo ljudstvo še dodatno futrat neke funkcionarje, ki več ali manj samo mešajo meglo? Za oddajami, ki jih bo tv nacionale ukinila pa nihče ne bo jokal, saj jih skoraj nihče ne posluša in ne gleda

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilske misli za skodelico kave varčevanja na tv nacionale? burka ali cirkus?”

 1. NoMercy pravi:

  pred dobrimi 10 leti sem kolegu (zaposlenemu na Nacionalki) oponesel, da ne vem zakaj jaz moram plačevati RTV prispevek. Pa mi je odvrnil, da Nacionalka pač daje možnosti vsem domačim kao umetnikom, kulturnikom …
  Par let po tistem smo se ponovno srečali in je imel on vsaj 3 mobije (z vsemogočimi funkacijami, aplikacijami), prenosnik s kartico, nabor glazbe na prenosniku, ozvočenje … jaz (realni sektor) pa še vedno mobi samo za telefoniranje in sms_je — pa sem mu rekel:”Ti, a tole so takoimenovani kulturniki, ki jih jaz moram plačevati z RTV naročnino” — pa me je samo debelo gledal :)

 2. lordwales pravi:

  No mersy!
  Zadel si žebljico na glavico, pol pa nas zvečer še čustveno fopajo, iamjo polne riti. Mi pa vedno realni v riti!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !