Aprilske misli presenter ali voditelj travel channel

Dragi moji voditelji in voditeljice dokumentarcev za najbolj znan potovalni kanal ( lonely planet ) predno so prišli skozi vsa sita in ovire selekcije za najbolj sanjsko službo na svetu, so se mogli pošteno namučit.

Povečini ti ljudje niso ne igralci, ne novinarji, še njihova najbolj znana in prodorna Megan McCormick ima nepomembno voditeljsko vlogo na manjši Ameriški tv kot starleta. In sama poudarja v življenjepisu da ni igralka. Ker novinarstva ne omenja, je lahko samo presenterka. Po zaslugi prijatelja, ki je igralec. Skratka če ste v svoji domovini zviseli kot igralci in novinarji, potem vam preostane samo še travel channel.

Tam vsa pravila medijske in igralske krajine ne veljajo nič. Tam velja samo izvirnost, drznost, podjetnost in globoko v zofe in fotelje zleknjenim gledalcem in gledalkam ponuditi dober šov. Morate biti zvezda šova, tudi kakšnega ščurka in pajka se splača pojesti ( kajne Megan ) in predvsem vsaj 30 člansko snemalno, logistično in produkcijsko ekipo peljati tja, kamor ne derejo velike množice škljocajočih turistov z sindromom črednega nagona. Dodatni pogoj je še, da ste celo brez službe v lastni domovini, ker pri travelu najbolj šteje svoboda. Tu štejejo kar se da odbite ideje. Ni važno, ali realnost ali fikcija. Hollywoodski pristopi in sanje zaželeni. Bolj odbiti in nestandardni ste, bolje. Slabše kot ste oblečeni, več ljudi bo prikovanih na vaš šov. Celo pri intervjujih z vsega naveličanimi turističnimi delavci v vukojebini tam spodaj Avstralije morate iz parodije sogovornika na ena in ista turistična vprašanja narediti šov. Predvsem pa morate ne glede na spol biti sexsi.

Travel channel je šov, čeprav dokumentarne vrednosti njihovih izvrstnih dokumentarcev ne smemo zanemariti. Bolj kot se pačite, smejete, skačete, bolje je. Tam v bistvu velja samo eno pravilo: Ne žalite! Zagotovo pa je ožja ekipa travela na kupu zbrala cvetober najboljših v tem poslu. Pa ne mislite, da boste dokumentarce posneli v nekaj dneh. Lahko traja tudi nekaj mesecev. A vse imate plačano. Honorarji so dobri, najmanj 5 mestni. Travel gleda širom sveta skoraj milijarda ljudi. Je eden od najbolj gledanih ciljno nišnih tv programov. In poklicni triki so tam zaželjeni. Prepovedi snemanja se ne upošteva. Če ne gre z kamero, gre pa z digitalcem. In še nekaj je za travel značilno: Ste takoj odpuščeni, če vam dobijo kakršne koli substance. Vsem presenterjem je vsaj pred kamero strogo prepovedano kajenje in pitje alkoholnih pijač. Plastenka z vodo ne sme imeti nobenih reklam za blagovne znamke. Presenterji ne reklamirajo nikogar. Travel je z oglaševanjem najmanj obremenjena tv na svetu, saj sanjsko zaslužijo z prodajo pravic za kabelske in internet tv.

Za kanal 58 ve v Sloveniji več kot polovica prebivalstva, za ministre pa niti procent.

Dobra partija za ustanovitelja lonely planeta. Ustanovila sta ga ker sta tam spodaj v Avstraliji ostala z enim dolarjem. Potovalni vodniki Lonely planeta so biblije popotništva.

Kdo bo že prvi Slovenski presenter za travel channel

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !