Aprilske misli Dopoldanski in popoldanski, vmes pa še srebrna Tina Maze

Dragi moji – Še najbolj prav imamo vsi, ki smo na Prešernov dan ostali doma, kar pa ni najbolj zdravo. Zamudili smo akterje zgodovine, bili priča nečemu odločilnemu, saj že vrabci čivkajo da Janša in Zoki must tu go. Proti korupcijska je težka, lažje pa razumemo dopoldanske.

Da so oni trdo garali celo življenje ( in pozabili so povedati: Vse od osamosvojitve dalje zvesto plačevali članarino sds ) Ostale parole so nepomembne, starosta iz Murgel nima z to največjo politično polarizacijo nič. Šefa je treba ohraniti, tako dopoldanski, popoldanski zahtevalo takojšnji odstop in odhod obeh šefov, in še politične elite za povrh. Znane zadeve, manj znano pa je kakšna prihodnost nas čaka. Samo da ne bo kakšnega nasilja in teh reči. Omenjajo državljansko vojno, pozabijo pa povedati, da smo Slovenci in Slovenke močni v besedah, ko pa gre za dejanja, stisnemo proč.

Še največji poraženci današnjega dne so mediji. Če bi danes izšel en sam dnevnik, izšel pa ni nobeden, bi kolpoterji lahko prodali več kot 5000 izvodov. Bolj kot o današnjem sporočilu dopoddanskih in popoldanskih je vredno razmisliti, da se 8 ferbruar ohrani kot praznik, a nič več dela prost dan. Kdor noče delati, naj vzame dopust ali viške ur, za medijsko industrijo so taki prazniki finančna katastrofa. Ljudje rabijo druženje, lahko pričakujemo naslednjega 8 februarja na Kongresnem trgu Večerov piknik in čargo? Koliko manj imajo protestniki leve in desne sorte zaradi več urnega izleta v Ljubljano na trr računih, o tem nihče. Taki izleti v prazno pa niso poceni. Če upoštevamo, da v centru Ljubljane so cene v restavracijah oderuške, tisti dve trgovini pa odprti samo dopodne, maksi sicer do 3 a je restavracija v maksiju pregrešno draga. Da se protestirati tudi z sendvičem in sokom od doma, tudi samo z plastenko vode, a stati ure to človeka zmatra. Če se pa usede na mrzla tla, lahko kaj primrzne. Če so dopoldanski uspešno poskrbeli za odvajalne zadeve tam prisotnih, nismo preveč prepričani, če so popoldanski na to temo kaj naredili. Koliko ur pa človek zdrži brez male potrebe, nekdanja poslanka Gombočeva je postavila svetovni rekord blizu 9 uram. Ali pa imela oblečene plenice. Pri temperaturah pod lediščem, adrenalinskem vznemirjenju zaradi revolucije, začne tiščati že drugo ali tretjo uro. Ker v hlače in krila ne gre, marš za prve grme in bljižnje lokale. !0000 ljudi? Kako smrdi urin pa vemo. To je temna plat te revolucije, Večerovce pa bi ob tej priliki spomnil da še vedno nisem dobil pogodbe za letos. Kljub temu da sem bresposelen, se ne izogibam medijskega dela. In dopoldanske in popoldanske revolucije sigurno niso najboljše za normalno novinarsko delo, za tematske sklope in kreativno novinarsko delo. Namesto da bi se deski ukvarjali z talenti in kritičnimi in prodornimi pisci, se z Janševci in Zombiji. Ne od prvih ne od drugih protestnikov država kaj dosti davka ne bo pobrala.

In če hočemo dobro državi in sebi, moramo delat. Tina Maze dobro dela, že 5 medalja na svetovnem prvenstvu. Janša in Zoki naj bosta pametna, in gresta. Pomlad je tukaj, ko bo treba tudi vrt štihat, mediji naj razmislijo o tematskih vrtnarsko sadjarsko in o rožah, to se prodaja, pa še cel kup zunanjih ima dovolj štofa za pisat. V tem trenutku je pomembno vsako delovno mesto, revolucije so zvodenele, Janša in Zoki pa nas ne bosta žejne čez vodo peljala. Če ima odstopljeni trojček kaj pameti, naj vloži konstruktivno nezaupnico, in nas odreši Muk po Janezu in Zokiju. Hvaležni bomo!

Naslednja vlada pa naj počiti z nepotrebnimi prazniki, in vrne javne finance in socialne transferje na čas pred Janezom. In eliti malce priškrtne. In vsaj 2/3 davki za najbogatejše! In prisluhniti temu, kar pravi Alenka Bratož, začasna predsednica Ps:

Investicije! V državne ceste, jaz pa dodajam:

Tudi v medije! Če bodo Slovenski mediji skupaj z državno pomočjo ( javna dela ) odrešili ceste vsaj 50 brezposelnih ne glede na izobrazbo ( ta v novinarstvu formalno nič ne šteje, ker šteje samo sposobnost in talent za pisanje )

Bom začel verjeti v Slovenske sanje! Veste kaj, ko grem v trgovino, jih ne zanimajo ne dopoldanski ne popoldanski, zanima jih, če potegne moja kartica. Zaenkrat še, toda če se te revolucije in nepotrebni prazniki ne bodo nehali, bom kmalu tenko piskal.

To pa ni dobro, se mi zdi

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilske misli Dopoldanski in popoldanski, vmes pa še srebrna Tina Maze”

  1. valentinaa valentinaa pravi:

    Danes sem delala in to do 19h… torej sem izpolnila svojo dolžnost in kot vidiš, zame ni bil dela prost dan…Bi pa rada videla, da bi bil.
    Ne verjamem, da boš tenko piskal, saj imaš vendar prihranke! ;)

  2. lordwales pravi:

    Vsaj kdo, ki na Prešernov dan dela. Prihranki pa so. To je dobro.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !