Aprilske misli sporočilo iz Vatikana ( message from Vatikan )

Dragi moji – medtem ko mi Slovenski kerlci in Slovenske frajle še vedno prepevamo podalpske poskočnice, se na dvoru Svetega Vatikana dogajajo zgodovinske spremembe. Le nekaj ura zatem, ko je presvitli papež Benedikt najavil 28 februarski odstop, je pošteno ruknilo v strelovod bazilike Svetega Petra v Vatikanu.

Božje svarilo, kazen za vse grehe rkc, opomin in zlovešče znamenje, kakorkoli že – milijardni puf rkc je mogoče odnesel Razingerja? Drugi največji bankrot rkc in milijardne odškodnine zaradi pedofilskih in spolnih zlorab duhovnikov rkc in laičnega osebja nad nič krivimi mladoletnimi otroci so sodu oziroma presvetlemu papežu zbile dno.

Glede Slovenskega papeža, znanega kot JJ ali general Glanckof oziroma princ teme je znano da je on nenadomestljiv. Toda celo papeži kljub stoletni nenadomestljivosti to niso več. A on ostaja. V kratkem kot prvi minister brez vlade. Tudi v redu. Tudi če je država v popolnem neredu. Se bodo že zmenili med sabo. Dejstvo pa je, da se ne presvitli Slovenski papež ne zima ne more, noče in ne zna posloviti. Sicer pa je tako in tako večini ljudstva popolnoma vseeno, kdo vlada. Po 8 urnem šihtu je večini težko razmišljat še o politiki. In raznih polit komisarjih.

Smo mogoče ljudstvo politi cucki? Frontna linija Bratuškova – Korl – Virant že pripravlja najmočnejše možnarje za zrušitev Slovenskega papeža, ker štango drži tudi Lukšič in njegova sd je solo Ljudske stranke nepomembna zadeva. In kako slovenski mediji o tem? Imajo nekaj odličnih notranje političnih komentatorjev, kot notranji Večera Matija Stepišnik. Toda težko se je skoncentrirati na notranje politične ( mogoče še najbolj zadene Lahovnik desno spodaj na 2 strani Slovenskih novic ob ponedeljkih ) ob lepljenju znane nalepke desno zgoraj Slovenskih novic in izpolnjevanju loto listkov. Težko, vam pravim. Ker Slovenske politične butale celo za poklicne politične analitike in poklicne v narekovajih politične satirike postajajo neprebavljive. Glavni opravek kmalu 1/5 delovno aktivnih pa je tako in tako tekanje na sončno upravo. Da so tam šoldi, penezi, ki vam pomaga prebroditi eno slabo leto je jasno. Vsaj ena državna inštitucija, ki dobro dela. Če že državna politika ne. In oba, Slovenski papež in župan Ljubljanski nista nič dosegla glede poročila kpk okoli njunih finančnih grehov.

Rkc nas uči z 10 božjimi zapovedmi, a sama jih najbolj krši. Podobno svetovna in lokalna politika. Ne preostane nam drugega, kot da zakličemo krucefiks!

Sicer pa pomlad bo. Ko bo konec politične in dejanske zime. Do takrat pa:

Dobrodošli v Slovenskih butalah

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !