Aprilske misli Valentinovo darilo moje najljubše nkbm in bankrot Bovčanov ( razen tistih ki delajo v Italiji )

Dragi moji Danes spet sem spustil nekaj sočnih kletvic na račun 2 največje državne banke nkbm, naše najbolj nesposobne Janševe vlade in plačevanja krize političnih elit nas najšibkejših.

Ne vem kaj naj rečem. Davek na finančne transakcije poznajo skoraj vse kapitalistične države sveta, pač banke to kompenzirajo z kakšnim Evrom več nadomestila za vodenje računa. Dvige, položnice in nadomestila pa držijo na dolgoletnih nespremenjenih cenah.

Res ne razumem nkmb. Če že ne more z notranjimi rezervami pokriti tega manj kot 7 % davka na provizije in nadomestila ( in ne na prihranke ) naj najprej počisti z papirjem. Vse imetnike mailov naj nas prisili v nepapirno pošiljanje izpiskov. Ali pa naj vse izpiske združi na en list mesečno. Vse povedano.

In nove cene? Vodenje računa mesečno 2.10 Evra, položnica 1.95 Evra, in dvig na bankomatih ostalih bank skoraj 50 centov! Smo se zato borili?

B a n k r o t B o v č a n o v

Vedeli so, od 70 let dalje da predimenzionirana, predolga in preveč energetsko pogoltna dostavna gondola z kar dvemi umesnimi postajami ne bo večna. In da bo požirala denar. Na to jih je neštetokrat opozoril največji strokovnjak za Bovški turizem Miran Mihelič. In zgodil se je skorajšnji stečaj atc Kanin. In če hoče direktor Uršič sebi in tisti peščici še zaposlenih dobro, naj pri bogu in hudiču gre takoj v stečaj. Dokler lahko z računa postrgajo tistih skoraj 15 evrskih jurjev takse. Delavci in on bodo do poletja dobili prvo nadomestilo in uspešno prebrodili na račun socialnih transferjev do naslednjega poletja. Dostavna gondola naj se razmontira in proda za staro železo. Na vseh strehah postaj naj se namesti sončne celice. In z pogajanji z Promoturom in deželo fjk naj se poskuša zaposliti večino lahko rečemo že bivših zaposlenih atc Kanin. Vsi zaposleni atc Kanin rabijo tisti čudežni papir: Odpoved iz poslovnih razlogov! Za dolgo letne zaposlene kako leto na sončni upravi ni nobena sramota. Za Atc Kanin v tej zgodbi je game over. Če pa bo Uršič mečkal z stečajem bo ogrozil veliko Bovčanov. To pa ni dobro. Skratka to je edini sanacijski program Atc Kanin, ki bo uspel. In takojšnje priprave Bovčanov na novo tržno nišo Bovškega turizma:

Alpski zid ali Vallo Alpino Livorno 21 sektor, Bovški a podsektor ( cona di rezistenca Kluže in Lepena cona di sikurenca Vršič ogromne utrdbe in še kaj zraven )

In jutri je Valentinovo. Še vedno nisem dobil svoje Valentine. Sem pa novo objavo v Totem. Vsaj nekaj.

In brez težav lahko tudi z kartami atc Kanin smučate na Promoturjevem smučišču v Trbižu. Na ostalih pa žal ne. Ker pri Promoturju niso miga mi mone. Predvsem pa ne obratujejo z muzejskimi gondolami in vlečnicami. Seveda ne smemo pozabiti, da desetletja Bovški turizem ni bil sposoben organizirat prevoza do druge postaje Kaninske gondole in tako nevozečim turističnim planincem skrajšati hojo na Kanin za polovico!

Upravi in zaposlenim Promotura se smeje. Poslov se ne dela z prazno blagajno podjetja. Kaj pa Evropski razpisi dragi Bovčani? Zgodovinski čas v Bovcu se je žal ustavil pri 1313! Kaj pa Dučejeve ogromne tudi 3 nivojske utrdbe?

Moja filozofija:

Vsako krizo se da premagat z prihranjenim na banki

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !