Aprilske misli Odpuščanje ( odpustite vladi )

Dragi moji – kakšno odpuščanje lepo vas prosim, glede na staranje prebivalstva celo nove zaposlitve v domovih za upokojence. Skupaj z javnimi deli mora ostat tako kot je, plače nespremenjene. Ker drugače ta in vse naslednje vlade gredo takoj po gobe.

Kakšen je sploh javni dolg oziroma javno finančni primanjkljaj? Ne bi zdaj o teh številkah, bom pa poudaril: Manj kot 100 % Grškega dolga. Kakršno koli varčevanje v javnem sektorju ne obrodi nobenih sadov. Javna poraba mora ostat kar se da poskočna, ker realni trgovski sektor rabi prodajo. Socialni transferi se ne smejo manjšat. Sindikati bi morali jurišat na vlado, ki si drzne ukinit 3 mesec 80 % brezposelnosti. So pa že sklenili pakt – in izzvali socialni rat.

Pa fokusiramo na mojo malenkost, kakšne možnosti za kakršno koli službo ima. Glede da nikoli nisem delal v proizvodnji, to jok, odpade, turizem za plačo bo težko šlo, ostanejo še mediji. Koliko medijev bo sploh prebralo v nulo spisan cv. Po navodilih tiste znane delavnice sončne uprave. Koliko jih bo pozitivno dogovorilo. In preprosto reklo, stari napravi to pa to, toliko znakov ti damo, rabiš fotografa, pisarno?

Skoraj nihče od medijskih hiš ne bo nič rekel, ker se redke ukvarjajo z novimi kadri. Za novice jim tako in tako skrbi kriza, Janša in Korl. Eden v kotu, drugi na prestolu. Še dobro da se vsaj v medijskih hišah ne odpušča, kaj dosti zaposluje pa ravno ne. Očitno je vsebina medijska vredna medijskega trga, čeprav prikazovanje Kaninskih gondol ne bo večalo naklade. Fdv kot inštitucija, ki vzgaja diplomirane novinarje nekje daleč v Ameriki. So kdaj v vsej svoji zgodovini sploh organizirali kakšen tečaj za talentirane novinarje brez formalne izobrazbe? In kakšen smisel ima državi plačevati najmanj 4 leta študij novinarstva, če pa dotični ali dotična že po 10 slabega novinarstva pristane kot piar kakšne inštitucije oziroma zavoda? In kakšen smisel ima 4 državi plačevati prej povedano, če dotični ali dotična že po 10 slabega novinarstva postane polit komisar določene politične opcije, ki naskakuje in prevzema medij? Takih Janičarjev novinarstvo ne rabi, kot tudi ne raznih Čičnikov. Vse povedano. Namesto da bi take janičarje brcnili skozi glavna vlada medija, jim še vedno zaupajo notranjo politiko. Kar je enako uspešno, kot čuvanje lisice kurnika. In taki naj bi bili vele strokovnjaki za politično prevzemanje tožilstva? Saj so tudi lisice za kurnike, in brez zadrege kure počasi pospravijo.

Zdaj jasno vidite, kako z tem, Pop tv ima edini pri nas novinarsko šolo, ki ji oni rečejo Pop akademija. Stane samo skromnih 1000 Evrov.

Zdaj pa izračunajte, kolikokrat lahko fašete po trgovinah za ta denar?
Nekaj z to medijsko krajino ni v redu, plačat za to, da boš na pop tv honorarni? Sploh pa zunanji ne rabimo nobenih šol, izobrazbe, ker delamo izključno to kar redni ne sfolgajo.

Kdo pa bo pri hudiču glede na feminizacijo novinarskega poklica delal po redakcijah, ko so spoštovane kolegice diplomirane novinarke veselo leto dni na porodniški? Kdo bo recimo delal Olimpijske igre v Sočiju čez malo manj kot leto dni? Jih bo politika? Ki ne dovoli rtvslo da bi zaposlili eno samo novo zunanjo pomoč?

Dvomim, da bom na ta vprašanja kdaj dobil odgovor, toda za nas medijsko zunanje ni glavna novica, kdaj in za koliko bo Mercator prodan, če sploh kdaj, temveč zakaj mediji tistega drobiža, ki se ga redni izogibajo kot hudič križa ne daste na splet, in zunanji navalite, kdor prej pride, prej melje.

Že z nekaj 1000 evri družbeno odgovornega bi mediji marsikakšno Slovensko družino odrešili lakote. V zameno za poročanje, komentiranje, vestičkanje, člankarjanje in reportaženje talentiranih zunanjih, ki jim pač bog ni dal talenta za proizvodnjo? Amerikanci to razumejo drugače, dajte nam jurja pa bo ne vem kateri pri nas zunanji.

Ostali pa več sreče prihodnjič

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !