Aprilske misli Bolj kot o ljubezni mislimo, težje si jo zamislimo.

Dragi moji – težka je ta, o ljubezni govoreča, morebiti zakočena, zamrznjena in zavrta? Sploh če ne naredimo prvega koraka, se nič ne zgodi. Ženskam pa se tako in tako vedno mudi. A težko je razmišljat o šelestenju ljubezni, če si brezposelen. Kljub temu da brezposelnost teče, je z vsakim dvigom na bankomatu težje razmišljat še o ljubezni?

Ali morebiti izdaji svojega romana Moja Mala Kazame? Po tamali 700 evrov za 100 izvodov, od tega 200 za lektoriranje. Od 1 evra in nekaj drobiža za 1500 znakov. Obseg Mon Petit Kazame pa je bruto 80000 znakov. Kar pomeni najmanj 100 Evrov za lektoriranje, še 100 evrov pa za slogovne popravke. Gorenjski geni mi pravijo, počasi se najdlje pride. In tudi če bi se kakšna zanimala zame, na prvem zmenku absolutno nič o sexsu, bog ne daj, nobenih takih in drugačnih predlogov, porednosti in nerodnosti. 2 in 3 zmenke – mogoče prideš do poljuba in držanja za roke. Čas: Vsaj en mesec. Toda najprej mora bit prvi zmenek. Zmenke pa sovražim kot hudič križ. Premlevam moje finančno stanje, rabim še en par tenisk ( z popustom 20 evrov ) vsaj en nov pulover in 30 evrov za zagon vrtnarske sezone. Lahko tudi manj, a če je manj kot 35 evrov ne bo nič z bonom za 5 Evrov. Skupaj: najmanj 85 Evrov. Ostane mi še 350 evrov ( od dveh brezposelnosti )
Veliko, a naslednja in zadnja 80 % brezposelnost je šele 15 marca. Če hočem sebi dobro, moram vsaj 200 Evrov zamenjat v devize, da pokrijem 50 % tanjšanja deviznih rezerv. Od naslednje brezposelnosti moram plačat elektriko in rtv! Master card mi visi za vratom, in 85 evrov za trajnike ( od tega sebi 55 Evrov za rentno varčevanje ) Koliko ostane od zadnjih 477 evrov ( potem pol leta še 358 evrov ) lahko sami zračunate. Ta dvojni priliv me je sicer izstrelil med Rokfelerje, a vse kar je lepo traja kratek čas. In pol še lektorci poklonit 2 stotaka? Koliko izvodov sicer odlično napisanega humorističnega romana bom prodal? Če angažiram vse žlahto prijatelje in znance ne bom prišel do prodanih 30 izvodov. Po 15 Evrov. Kar je 450 evrov. Izguba: najmanj 250 Evrov ali 2/3 bližajoče socialne brezposelnosti. V riti sem dragi moji, tako in tako, sploh ker bo jeseni začelo tenko piskat. Od stare službe Evrov še dolgo ne bo na vidiku.

Vse kar mi preostane, da pišem kot nor za Toti list, ker tam so objave, in če se bom držal rokov in ne bom iskal vzrokov, zakaj pisati bom mogoče proti poletje na 50 evrih mesečnega honorarja. To pa bo tudi ves moj honorar. Daleč od tistih 200 Evrov ko se ti polovička odbiva od brezposelnosti.
In kaj mi še preostane?

Da pošiljam 2 in 3 in ne vem katerič prošnje za dogovorjeno novinarsko vsem možnim novinarskim redakcijam, da mi dajo katerokoli plačano delo. Moja profesorica pravi: Kriterije vedno bolj nižaš. Bom moral ponovno čistit skrete?

Po 28 letih pisanja za medije. Ostajam brez besed. Z nekaj prihranki.
In kako naj potem še o ljubezni razmišljam? In ko gre 9 mesečna brezposelnost pogoltni državi še 200 Evrov za penzijo, in najmanj 15 za zdravstvo. Močno, premočno bom v riti. Če imate kakšne ideje, na plan z njimi. Moja trenutna in edina ideja je:

Kako preživet?

Ker usode Vegradovih in ostalih na rob človečnosti in preživetja pahnjenih delavcev ne mislim deliti.

Možnosti nove zaposlitve pa imam:

100 % nobene. Star sem 47 let, ljudi v taki starosti pa nihče ne zaposli.
Stroški minimalne plače: najmanj 900 Evrov. Sp: najmanj 1000 evrov. Mesečno. In veste kaj, tudi hrana ni zastonj. A prostovoljec ne bom, ali mi plačajte, drugače lahko sedim tudi doma

Pika in amen

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Aprilske misli Bolj kot o ljubezni mislimo, težje si jo zamislimo.”

 1. valentinaa valentinaa pravi:

  Imaš prav, časi niso naklonjeni ljubezni. Vsi se težko prebijamo in ni ga, ki ne bi imel težav. Te pa so že od vedno, ubijalci ljubezni. Malo zasanjanosti, pa le včasih, vsaj malo ublaži krizo in tisto kruto realnost.
  Naj te to stanje, ne vrže v obup! Nekaj se bo pokazalo, vedno se!

 2. lordwales pravi:

  dobro povedano

 3. Maj pravi:

  Res bi rad vedel kako ti uspe dati za zdravstvo samo 15 evrov?

  Samo dodatno(ki je v bistvu obvezno stane slabih 30 evrov), osnovno se pa lahko zavaruješ na občini dokler si brezposeln-če pa še tam koga nekam pošlješ in te izbrišejo iz evidence moraš pa po novem plačati še cca 40 evrov za osnovno zavarovanje torej 70 evrov.

  Sicer pa ne vem zakaj bi moral delati ravno tisto kar si doslej saj je cel kup dodatnih možnosti-recimo vsak dan se najde kdo, ki pri nas prodaja navadne plastične vrečke po 10 evrov(v lidlu so po evro)-torej če proda samo cca štiri komplete na dan ima cca jurja mesečno v žepu.
  En drug je pa prodajal s svinčnikom narisane slike živali po 20 evrov-če proda samo dve na dan ima cca jurja v žepu na mesec.

  Kar se pa ljubezni tiče jo bo pa morda sedaj še več.

  Prej so vse delale in samo gledale kje bodo še kaj zaslužile-sedaj ko pa dela ni jim bo pa upam začelo po glavi iti vsaj to, da se da življenje lepo polepšati tudi z ljubeznijo pa četudi živita samo od kruha in vode.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !