Aprilske misli lektorice in slavistke, rabim vašo pomoč, s spoštovanjem

Dragi moji – Užitek je gledati lektorico, kako hitro popraviti tvoj s slovnico totalno skregan tekst. Če bi bilo po moje, bi bilo z spoštovanjem in Slovenščina, toda že iz spoštovanja do lektoric je bolje da je s spoštovanjem in slovenščina. Sicer trenutno nisem v nekem dobrem stanju za slovnične in lektorske, sem pa mnenja, da je z dotičnimi dobro imeti najboljše odnose.

Delavnica mešanja megle gre počasi k koncu – hvala bogu. Vrhunec bo v sredo, ko bo nadebudna pisateljica predstavila svoj prvenec. Še 2 dni časa imam da jo zaprosim kljub mojim gorenjskim genom za lektorsko sodelovanje. Če lahko veselo trošim svoj denar po nakupovalnih, zakaj ga ne bi za neke višje cilje. Berem njen cv, me skoraj pobere z stola, ta pa res raztura. Žal se ji finančno ne kaj preveč pozna. No ja, zdaj vsaj vem, da ima prošnja oziroma ponudba za delo 2 dela – Prošnjo in življenjepis. Zapleteno kot 100 hudičev vam rečem.

Drugače razen vožnje z vlakom v napačno smer nič novega. Sesut, če več kot 20 let ne vstaneš tako zgodaj, ti zvok budilke pobere ure spanja. Kar je za večino za vas avtomatizem, je zame čuvanje na tisti zoprn zvok prezgodaj. Ko bi človek najbolj spal. Čudna so ta pota gospodova, se vam ne zdi? Led, sneg, poledica zjutraj in pomlad, ki sramežljivo topi zoprn pozno pomladanski sneg. Sanje o neki rutini, ki je ni več, sanje o neki lektorci in slavistki, ki naj bi mi ogrela srce? Vsi ki ste prisostvovali na državnih seansah v stilu anonimnih alkoholikov, veste, da so oziroma smo tam sami luzerji, odrinjeni na socialni rob, nezaposljivi, in ga ni tam junaka, ki bi po 3 urah rekel: Gremo na pijačo!

Saj še za sproti nimajo. In kdo je po vaše kriv za to brezposelno sranje? Stanje naše države, vlade, ki jo bo v sredo hudič pobral? Se ima sploh smisel ukvarjat z to pišočo 27 letnico, zakaj stari zberi se, pa ja ne boš osvajal 20 let mlajših? Zate so kuharce, kelnarce in sobarce take ne komplicirajo, nimajo težav ne z pisanjem ne z družabnostjo. Znajo bit še preveč vsiljive. Dobro, velika imena v literaturi so bile vedno osebe, ki so bile zelo zadržane, zato bi se z temi literarnimi talenti nekdo moral ukvarjat. In če je dotična prilezla do mladinskega kluba Slovenskih pisateljev, kar ni slabo, slabše pa je, da je to združenje Slovenske literarne elite. Tam je treba lest kamor rado smrdi in to mi ne sede.

Za danes bo to vse, ker grem kmalu pod idejo po nove ideje. Do tistega zoprnega jutranjega piskanja. Če mene vprašate, vsaj 2 ali 3 ure prezgodaj. A sončna mi žuga če ne prideš, te bomo jebali po spisku.

To pa ni finančno zdravo. Sem pa danes ob nečloveško zgodnji uri pomagal Postojnski mamci da ni padla na ledu. Nekaj socialnega čuta pa še premorem

Vsekakor pa, kapo dol,
Lektorce in slavistke,
Brez vas literatura, novinarstvo in piar propade na celi liniji

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !