Športne misli grešni kozel Mitja Kunc

Ko beremo to afero, si ne moremo kaj, da se ne bi ozrli zdaj k smučarski zvezi z šefom Ulago, kot več kot prizadevnemu Mitju, ki trenira 2 starejša mladinca a moške Alpske reprezentance. Zato je bil tudi v Šladmingu, Jazbec je pač treniral na isti progi kot njegova starejša mladinca.

Tako Kunc. Država oziroma še kakšen dan super ministrstvo za šport in še nekaj ostalih zadev, pa litanije o panožnih, zaposlitvenih, kršenju pogodbe, inšpektorjih in sankcijah. Če se ne bi malo afnala z Massijem, ki sicer velja za popolnoma neproblematičnega, zaradi frekvence, nihče, niti super ministrstvo ne bi opazilo, da Kunc uradno ni zaposlen na smučarski zvezi, temveč v panožnem trenerskem programu za mladince super ministrstva. Ker so o » aferi frekvenca » žvižgali že Vrabci, se je inšpektorju dalo ustati iz tople in udobne pisarne. Ker se Smučarska zveza ne da žejna peljati čez sneg, bo Kunc do 30 aprila tam kot že leta. Na treningu reprezentančne mladine.

Imamo v bistvu 3 vire:

Kunca, ki pravi da je vse v redu, a da je presenečen. Kdo pa ne bi bil, če bi ti sredi šihta rekli da si odpuščen! Državo, oziroma super ministrstvo, za katero je Kunc grešni kozel, večje športne ribe pa lepo plavajo z tokom. In še tretjega, Smučarsko zvezo, ki ne komentira dogajanja, a je odličen pogajalec. Kunca jim nihče ne bo snel z smučarskih treningov do konca sezone.

Skratka smučarski Kozel sit, državni volk pa požrešen. Sta pa zadevo v bistvu zakuhala tako Massi, ki pač premore nekaj Italijanskega temperamenta, nenazadnje je ves na trnih zaradi njegove varovanke in partnerke Tine Maze, ki ji je uspelo neprekosljivo:
Je prva ženka na svetu na tekmah fis Alpskega ženskega smučanja, ki je presegla psiholoških 2000 točk. In seveda Kunc, ki je na Massija nabasal v njegovem slabšem psihičnem razpoloženju. Pa kaj mu je bilo treba uporabljat zastarelo tehnologijo voki tokijev, če bi lahko pograbil prvi mobitel, še 2 zraven za starejša mladinca, vanje ustavil Avstrijske sim kartice. Stroški klicev bi komaj presegli vrednost nekaj kav.
Nenazadnje so mobiteli veliko lažji, ne motijo frekfenc, žal pa zvonijo. A tudi voki tokiji se oglašajo z tistim neprijetnim piskanjem. Da se mobitele nastavit samo na vibra zvonjenje. Kdo je zdaj kriv, je brezpredmetno, tiste Massijeve partizanske in Kunceve opravičilne so v tej zgodbi malo pase. Če si zadevo zajebal, je bolje se dotičnemu za kakšen dal izogniti, kot je to dobro vedla Linsday Vonn po tistem znanem fuck Tina. Ker če bi po tistem preveč prijateljevala in se opravičevala Tini, bi bil hitro vihar.

In zdaj, ko se je afera frekvenca polegla, naj država za božjo voljo neha brat člene pogodb, in naj pusti športne trenerje, da naj opravljajo svoje delo.

Ker ga namesto njih ne bo nihče. Zagotovo pa medijsko odmevno ( zlasti za rumeni tisk ki komaj čaka na take zadeve ) afnanje Massi – Kunc ni na mestu, niti ne sodi v šport.

Temu se reče športna etika, ki bi morala biti bonton obnašanja tako za športnike, njihove ljudi, in novinarje.

Smučarska zveza pa naj nabavi tehnološko zmogljivejše voki tokije, z katerimi ni mogoče klicat in ne sprejemat klicev konkurenčnih ekip.

Pa bo v smučarskem planinskem Slovenskem raju spet zavladal tekmovalni duh

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Športne misli grešni kozel Mitja Kunc”

 1. NoMercy pravi:

  jejhata kakšna naivnost :)
  bog_in_batina je, kdor vali zlata jajca (nosi denar sponzorjev) :P
  Konec koncev je “problem” med birokrati ne pa na smučišču in v kvaliteti palic za tekmo :D

 2. lordwales pravi:

  Se ti ne zdi, da za valenje zlatih jajc rabiš bit najboljši?
  In počasi bi v dobi mobitelov lahko nehali z sicer zastonj klici z voki tokiji.
  Danes so klici z mobiteli že tako poceni, da ni težav.

 3. NoMercy NoMercy pravi:

  “prodaj” ti tvojo finančno konstrukcijo “birokratom” (kar Zajec/Kunc) je :P
  oni še tega ne doumejo, da je najceneje za državo, če štrajkajo (ne dobijo dodatkov, malice, prevoza … :P )

 4. Rado Rado pravi:

  Ko se ministrstco začne ukvarjati s posamično pogodbo, potem veš da se bliža konec države. Kajti ob tem, da se ukvarjajo z marginalijami jim velike stvari uhajajo.
  Spomnim se firme v kateri sem delal in njenega direktorja. Namesto da bi reševal podjetje se se je ukvarjal s seznami tistih, ki smo lahko parkirali na notranji strani podjetja. Firma je kako leto kasneje crknila.

  Odpust Kunca ničesar ne rešuje. Je zgolj demonstracija moči.

 5. zirosi pravi:

  Zadeva je taka, da je Kunc malo podrkaval “makaronarja” in to je to.
  Če ne zna uporabljati voki tokija pa pač ni primeren za “trenerja”, ker ne obvlada osnov komunikacij – kar je kasneje dokazal še v hotelu.

  V vsakem primeru ne bi bilo slabo, da v teh državnih službah kdo vsaj kdaj tudi za kakšno stvar odgovarja…

  Je pa vse skupaj lep primer, kako pri nas vse skupaj poteka lepo po domače (ve se samo, kdo plača)…

 6. Rado Rado pravi:

  “Zadeva je taka, da je Kunc malo podrkaval “makaronarja” in to je to.
  Če ne zna uporabljati voki tokija pa pač ni primeren za “trenerja”, ker ne obvlada osnov komunikacij – kar je kasneje dokazal še v hotelu.”

  Zirosi,
  cenim te kot misleca, a tokrat si v celoti sledil argumentom le ene strani. Argumente druge strani si povsem zanemaril.

  Razen tega še trdiš: “ker ne obvlada osnov komunikacij – kar je kasneje dokazal še v hotelu.”
  Zdrs, ki se je zgodil Kuncu je njegov prvi znani zdrs. Hkrati je pa ves čas Massijeve kariere v Sloveniji zaznamovan z njegovimi brezprizivnimi koleričnimi verbalnimi izpadi.

  Sorry Zirosi, takšnega te ne poznam. Tako kot si danes kiksnil, doslej še nisi nikoli. Takšne izrazite enostranskosti od tebe pa še ne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !