Aprilska humoreska 40 mučencev – moški 8 marec

Dragi moji – Končno imamo tudi letos moški svoj afž, 8 marec, kot hočete in želite, ali ne dovolj trpimo na tem svetu? Ponosni dedi, radi delamo, še raje služimo, in še raje posedamo, eni za šankom, kjer se rešijo vse težave tega sveta ( razen z nežnejšim spolom) drugi pa za računalnikom in tv z daljincem, našim najljubšim orodjem.

Moški za razliko od žensk ne padamo ne neka čustva, evforije in kar je takih zadev, nismo cel dan po trgovinah, temveč si v naši najljubši trgovini izberemo azimut, gremo v ravni črti do izbranega, in iz police ali obešalnika potegnemo prvo zadevo. Ne vlačimo domov na tisoče plastičnih vrečk, raje zatrpamo rudzak, ki gre vedno z nami na lepše do daske, če pa že nimamo vrečke z sabo, pač vnamemo samo brezplačne. Zelo radi spremljamo spletne strani trgovcev, celo za menu vemo predno gremo jest. Nnnp – Nič nas ne sme presenetit, celo dež ne. Če se nam ne da marele vlačit naokoli, gremo prav tako okoli, če smo zato mokri, nas ne ustavi. Saj nismo iz cukra. Oseba, ki nam gre najbolj na živce, je prezgodnji ali prepozni prihod poštarja, in če kaj sovražimo iz dna duše so to položnice. Ne racionaliziramo, temveč gremo od besed k dejanjem. Moški se sicer delimo, na tiste ki preveč govorimo, in tiste, ki manj ali pa skoraj nič. Glede in okoli zmenkov se raje pustimo povabit, kot da mi vabimo, in že na prvem zmenku radi zaigramo na Gorenjske gene. Raje se z žensko naših sanj sprehajamo in mečkamo, kot da ji plačujemo ne vem kaj.

Aja avto – Avto mora bit za dede velik, športen in glasen, toliko, da vsaj vedno nadležne sosedove mačke in pse preglasi. Kar moški najbolj sovražimo pri avtih, je tankanje. Ker smo enakopravni, to moško delo raje prepustimo ženskam, naj pač plačajo z svojimi karticami. Za pin kode svojih kartic vemo samo mi, dedi. Razen nekaj redkih izjem, ki dopuste, da jih njihove najdražje oberejo do kosti. Radi tudi športno živimo, a se delimo na tiste, ki raje kriglajo z polnimi krigli piva, in tako vzdržujejo potrebno mišično maso, in one, ki raje športamo izven bifejev in gostiln. Radi imamo tudi sanjske počitnice, z majhno izjemo, naj naša najdražja plača sama svoj del, saj smo enakopravni. Ko pa nam dedom, ko počivamo počitek pravičnega na kavču z obveznim daljincem in tv naše najdražje navržejo kakšno enakopravno gospodinjsko delo, ji jezno odvrnemo: Da smo dons že dost delali, in naj nas ne motijo sredi nogometne končnice. Ker je usoda Slovenskega nogometa spet na žogi. Ja, moški radi o usodah. Saj veste kako je z tem: V dobri moški družbi se moški kar naprej pritožujemo nam našimi lepšimi polovicami, doma pa jim padamo v ljubeznive objeme. In kljub temu da ne rojevamo, imamo od trenutka radosti, ko izvemo da je naša najdražja noseča, pa do poroda večje težave kot ona, ki je dejansko noseča. Ko se pa otrok rodi, ga radi dolgo v nočne in jutranje ure zalivamo z prijatelji.

Nečesa pa moški ne zmoremo:

Čakati, da ona pride. Zato si raje umes dobimo zaposlitev. In ko je ona že zdavnaj doma, nas pa od nikjer, in ko končno pridemo, ji navržemo, da smo pod nujno reševali svetovne težave. Pozabimo pa da smo jih v bližnjem bifeju. Najljubše pohištvo dedov je šank, najljubši razgled pa zgovorna in sexsipilna kelnarca. Mnogi dedi se njej izpovejo bolj kot svojim najdražjim. In še v nečem dedi nesemo žene:

Da smo hujše goflje kot one same. V moški družbi se pač razgovorimo.
Tam padejo zavore vse. Za 8 marec pa za razliko od ostalih dni nismo utrujeni na kavču, temveč postorimo vse kar je gospodinjstvu potrebno. Vsaj en dan v letu smo moški in ženske resnično enakopravni. Pa še cvetličarji in trgovci si manejo roke. Za ostale dni pa si ne upamo trdit, da smo spolno enakopravni. Nam moškim je najvažnejši oddonkan šiht, dobra colnga, pridni otroci in marljiva najdražja. Saj tudi kaj pogospodinjimo, ko se pa nam ne da zaradi takih in drugačnih končnic se ji odkupimo z kakšnim darilcem.

Darila pa samo ob velikih obletnicah

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilska humoreska 40 mučencev – moški 8 marec”

  1. valentinaa valentinaa pravi:

    Še ena, super napisana humoreska… me je nasmejala, ni kej! ;)

  2. lordwales pravi:

    Če bodo še na Večeru navdušeni,
    potem sem najsrečnejši človek sveta!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !