Aprilske misli Jokanje novinarjev Primorskega dnevnika

Dragi moji – Njihova baraka se ne vem katerič zapira, sami sebi to se pravi Ztt pa še vedno plačujejo najemnino za najem prostorov v stolpnici na ulica Monthecchi 6 ( založništvo Tržaškega tiska )
Samo najemnina od Primorskega dnevnika, lastnik je zadruga Primorski dnevnik, zadošča Ztt za izdajo kar nekaj knjig na leto! Narobe svet, ni kaj.

Ko so spet pisali obem predsednikom države ( Napolitanu in Pahorju ) ker da ne Ljubljana ne Rim že dolgo nista nič dala so zamolčali kot vedno sicer pomemben podatek: Novinarska plača vseh 16 novinarjev Primorskega dnevnika je v povprečju Italijanske kaste novinarjev: 2000 Evrov. Dušan Udovič, odgovorni še nekaj 100 Evrov več. Na mesec.
So na repu novinarskih plač v Italiji ( veliki dnevniki novinarji tudi 5000 evrov ) Vse številke so neto. Ne povejo, da jim zadruga Pd vsako leto na stran da eno plačo za odpravnino. Da je stečaj ali odpuščanje Pd pravi blagoslov za njih ker bodo dobivali celo leto 80 % za Slovensko novinarstvo sanjske plače ( novinar pri medijskem dnevnem peterčku v Sloveniji povprečno dobi 1000 evrov ) to se pravi neverjetnih 1500 Evrov. Zadeva se kliče dopolnilna blagajna, vodi jo inps in prva državna plača je že naslednji mesec. V Sloveniji si lahko vesel, če ti zavod prvič nakaže prej kot v 3 mesecih. Italija tudi ne pozna omejitve na največje nadomestilo za brezposelnost na 900 Evrov. Za take šolde ( 18000 Evrov ) bi tudi jaz z veseljem sedel na Primorskem dnevniku. In če bi Primorski dnevnik objavil en sam razpis za eno novinarsko mesto bi se za to prijavljale cele Slovenske novinarske redakcije kolektivno.
Za 100 % višjo plačo! Mislite da niso sanje slehernega Slovenskega novinarja in urednikov novinarska služba čez mejo? Zakaj mislite, da odhajajo zelo sposobni uredniki, kot je Vanja Vardjan nekdanji šef razvedrilnega programa rtv slo za dopisnike na tujem?
Še enkrat višja plača od uredniške. Dopisniki na tujem tam nekje blizu 5000 Evrov z vsemi stroški, realno pa tam nekje okoli 3000 evrov. Uredniške plače na rtvslo pa so okoli 2000 Evrov. Neto!

Čas bi bil, da se ta cirkus z jokanjem novinarjev in novinark Primorskega dnevnika neha, ker praktično nobenega ne zanima več tretje razredni politični dnevnik skgz ( njihovo interno glasilo ) Slovenskim medijem prav tako ne Ljubljana ne Rim ne data nič pa imajo kljub temu rekordne dobičke. Še v plačilni sistem Piano se jim ni dalo prijaviti. So edini medij na svetu, ki plačuje najemno samemu sebi.

Edina ki je v tej zgodbi izvisela je njihova dolgoletna Kraška dopisnica Olga Knez ki je potegnila finančno najkrajšo. To da je šla v stečaj njihova tiskarna v isti stavbi Edigraf pa sploh ni novica. Z drugimi besedami:

Če bi bilo zavednim Slovencem na Tržaškem in Goriškem kaj do Pd bi ga financirali sami! Komedija finita. Vsak od dolgoletnih novinarjev in novinark Pd bo zaradi nesposobnosti skgz ( in ne Ljubljane in Rima )
prejel v žep neverjetnih 18000 Evrov! Plus odpravnina v višini ene plače za vsako leto delovne dobe!

To so res čudoviti novinarski časi v ulici Monthecci!
Brez težav si bodo lahko privoščili nekaj mesečne počitnice v sanjskih krajih! Kaj pa njihovi Slovenski kolegi?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !