Aprilske misli ( prvo leto ) Kdo pri hudiču bo rešil Slovenski pen?

Dragi moji – JJ ki je slavni predavatelj na Ameriških republikanskih čajankah, trenutno še sebi ne more pomahat, ostali jagodni izbor na čelu z Borisom Pahorjem, Ferijem Lainščkom, Dragom Jančarjam in presenetljivo z Čanderjem, pa zelo očitno Janši dobro drži štango.

Tudi če bo Rosvita pesek danes okoli 10 zvečer v Odmevih padala v konservativni šentiment, je odveč razglabljat, zakaj je presvitli Janša letel iz Pena! Ker me trenutno malo glava boli, ne bi ponavljal že ponarodelih, lahko pa trdno rečem: Vlada ki varčuje, gre slej ko prej v minus. Zato se bomo tega 20 marca, pepelnične srede zadnje Janševine gospodovega leta 2013 še dolgo hvaležno spominjali. Kar naenkrat je bila Hilda v hotelu pol zvezdice, primerno ohlajena, poskrbljeno pa je za zelo odmevne sodbe v imenu ljudstva. Nadalje prihajajo 15 aprilski davčni dolžniki, zagotovljeni so pravočasno vsi socialni transferji, našel se je celo denar za 1300 zaposlitev v javnih delih.

Kar je bilo zadnje dni 2 in zadnje Janševine misija nemogoče, je zdaj socialna in pravna država, nič več nismo zadolženi, kot za časa Janše, celo obresti za hibridne Coco obveznice na mednarodnih borzah so padle, začelo se je dihat za vrat največjim insolventnim realni sektor bančnim dolžnikom. Cimos bo rešen v imenu 3000 delovnim mest v imenu vlade, pa naj stane kolikor hoče. In zdi se mi, da je armada 150000 javnih uslužbencev spet zagledala luč na koncu predora.
Pustmo finančne, brez mednarodnega imf, ecb in Eu ( sveta mednarodna trojica ) ne gre niti največji in najbogatejši državi sveta, Zda, in če oni sfolgajo ob bilijonih dolga ( bilijon je tisoč milijard ) bomo tudi mi z nekaj 100 milijardami javnega dolga, tam nekje polovico bdp.

Kakršno koli vlaganje ne glede na ceno v Slovenski new deal, v infrastrukturo, javna dela in dobro plačana delovna mesta visoko tehnoloških podjetij ( preprečiti je treba za vsako ceno beg možganov ) je mahanje sveti trojici. Samo višanje javne porabe, kupovanje Slovenskega in na kmetih nas dolgoročno reši. Obenem tisti, ki imajo največ, naj z vsaj 70 % dohodnino solidarnostno rešujejo državo. Ker se po svetu pojavljali milijarderji, ki prostovoljno donirajo državi oziroma raznim fundacijam, lahko tudi naši tajkuni vsaj razmislijo o tem. Škodilo jim med ohlajanji v hotelih pol zvezdice ne bo. Ne pozabimo na skorajšnji 1 julij, ko bo na milijone morja željnih turistov Evrope dobrodošlih v novi ponosni zvezdi Evrope – Hrvaški! Na to se pije, dragi moji,jaz sicer samo brezalkoholne, vi pa po želji, in sedaj ko je princ teme dokončno odmarširal proti zahodnim sončnim zahodom mi ne bo težava ne dokončati v manj kot mesecu dni moj 2 roman Moja Mala Kazame – Mon Petit Kazame, napisat scenarij za kultur bund večere za Postonjski Mcp, in začet pisat odmeven scenarij za Pilot Guides ( Travel channel ) Slovenska poslednja skrivnost.

In še, frau Merklova, ki jo na Grškem zmerjajo z firerjem je pokazala končno tudi svojo mehkejšo plat. Po desetletjih zahajanja z možem v isti hotel na jugu Italije je našla čas za obisk in kosilo pri dolgoletnem šefu strežbe, žal odpuščenemu, v hotelu, kamor zahaja že desetletja.

Brali ste jubilejno rojstno dnevno izdajo Aprilskih misli by Lordwales

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !