Aprilske misli Vuk Čosić in Marko Crnkovič ( in moja malenkost)

Dragi moji najprej slikovna osvežitev po izboru strica Googla, največ lastnih slik ima Vuk, sledi Marko, daleč zadaj je pa moja malenkost.
Imamo pa eno samo skupno lastnost: Da smo glede pisanja brez konkurence. Vsak od nas je že zdavnaj presegel dolžino vseh Cankarjevih, Prešernovih in Jurčičevih zbranih del.

No ja, Vuk je verjetno močnejši pri besedah in interaktivnih projektih, brez dvoma pa je napisal ogromno takih in drugačnih tekstov. Digitalni umetnik. Marko je slavni kolumnist, če te slučajno omeni, si lahko to šteješ kot največji renome. Včasih spusti kakšno nizko, kot je recimo današnja iz Sobotne da Vuk ni modroval samo še pri Forumu 21.

Zgleda da je ljubezen do pisanja rojena v genih, in omenjena in pisoči to zagotovo imamo. Da medijske kilometrine ne omenjamo.
Komur Google vrže njegovo sliko kot prvo je zagotovo mojster svojega medijskega foha. Seveda je Marko Delov hišni kolumnist, presenetljivo pa ima blog na Siolu. Tedensko pisanje kolumne za sobotno ga zgleda toliko utrudi, da od maja 2010 ni našel časa za nove poste. Nasprotno pa Vuk cveti z svojo interaktivno stranjo, je zelo odprt do obiskovalcev, saj takoj ponudi svoj mail.

Vprašanje, ki se postavlja pa je, koliko Slovenskih poklicnih novinarjev oziroma interaktivnih umetnikov je sposobnih takega silnega tempa, kot mi trije? Marko zelo izstopa, saj je verjetno Slovenski kolumnist z najdaljšim stažem. Vuk pa kjerkoli se pač pojavi, se mu poslušalcev in oboževalk ne manjka. Ko sva se z Vukom pred leti slučajno srečala, je imel srajco z duhovniškim ovratnikom. Kar se pa pisočih modrosti tiče, bolj kot si kontroverzen, robat in retorično sposoben, lažje preživiš v svetu medijske in interaktivne industrije. Na nek način postaneš celo mnenjski voditelj, saj so nekateri citati Marka kot za narodov blagor ponarodeli. In če je že medijski kolega Marko o Forumu 21 grem tudi sam tja z veseljem modrovat če plačajo. Pri Markotu nikoli ne veš, koga favorizira in koga potunka, na splošno je proti vsem, kar pa ne gre posploševati. A napram kolegu Ježu, z katerim si običajno držita skupaj strani, pri Markotu ni ne levega ne desnega agitpropa, kot pri Ježu.

Aliju Žerdinu bi na tem mestu predlagal javni natečaj za 3 glavnega kolumnista dela, v žiriji obvezno Marko in Vuk. Pa naj največja modrovalca slovenske medijske krajine odločita.

Se vam ne zdi, da tabloidna usmeritev Slovenske medijske krajine pelje Slovensko novinarstvo na rob propada? Zato dragi Ali Sobotna nujno rabi še tretjega ostro pikrega kolumnista ali kolumnistko!

Brez skrbi, pisoči nima najmanjših možnosti za to.
Se vam zdi, kdo bi to lahko bil?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !