Zaupne besede, sončna uprava in iskanje novih novinarskih angažmajev

Dragi moji – da te sploh kdo v tej mali Sloveniji opazi, moraš imeti hudičevo srečo, da dobiš kak nov novinarski angažma, plačevati raznim posredniškim spin doktorjem nima najmanjšega smisla.

Kar pri meni najbolj šteje je – da sem še vedno fit in brez trebuha, v kar visoki fizični, a žal že nekaj časa ne več v najboljši psihični kondiciji. Ta sončna že malo najeda. Dobro, boste rekli, dvigni svojo presvetlo rit in pojdi krošnjarit po novinarskih redakcijah, pa bo kaj padlo?

Prav zanima, če kdo razen mojega dolgoletnega urednika sploh odpre in prebere kak moj mail? Mediji bi mogli nujno uvesti intranet oziroma ftp način pošiljanja tektov, ker se novinarski teksi zgubljajo med tonami spama. In ko rečem tekst, takoj pomislim na keks.

Stari, čas bi že bil, da dvigneš svojo presvetlo in odneseš svoj 2 roman Moja mala Kazame k tiskarju, če bo knjiga, se bo zagotovo kaj več pisalo o meni.

IN JE PRI HUDIČU SPLOH KAK MEDIJ V SLOVENIJI, KI JE PRIPRAVLJEN Z MANO NAREDITI INTERVJU OB 1000 SIOLOVEM POSTU?

Verjamem da sem mala riba v tem medijskem močvirju, kjer kapitalske medijske piranhe kar naprej preže name. Toda še vedno verjamem vase. Super talent za pisanje. Žal v Sloveniji ni ne urednika ne novinarja, ki bi te samo iniciativno angažiral. Če se ne sam, te ne nihče. Da pa not prideš v to medijsko močvirje, se je treba javljat na vsak razpis, avdicijo in izbor. Novinarstvo tipa komunikeji, tiskovke in poročanje o pasjih procesijah se bo slej ko prej nehalo.

Tematski bomo tisti, ki bomo reševali Slovensko medijsko sceno. Če lahko v Združenem kraljestvu lahko odpuščeni rudar Paul Shane postane velika zvezda Britanske filmske komedije, se to lahko če uporabimo iste vatle zgodi tudi komu v Sloveniji.

Sem kaj slabši od najboljših Slovenskih novinarjev? Za razliko od slavnih sem vedno trezen, nič minut po lokalih in ideje kar sresam iz rokava.
Vendar dragi mediji, sem poklicni novinar, zato pričakujem za svoje tipkanje če je objavljeno plačilo. Enako je z raznimi mikrofoni, denar na roko ali pogodba, pa ne bo težav.

In ne vem katerič:

O dogajanju v moji vasi in celi Komenski občini ne pišem, ne poročam, ne komentiram, ker me lokalne ne zanimajo, zlasti kako se moj presvitli župan počuti. Verjamem, da z njegovo plačo odlično, več pa ne bi.

In ne pozabite, če vam na sonči rečejo, pridite naslednji teden, pridite danes. Vzemite vse kar vam ponudijo, pa če vam je všeč ali ne. In ne pozabite, država je vaš najboljši prijatelj, zato ga ne razočarajte.

In dragi medijski prijatelji, mail ne stane nič,
Reference imam visoke, novinarska kilometrina ima 28 let,
Če me angažirate bo tudi narejeno, na rok, kadarkoli, tudi ob praznikih, na nemogočem terenu, saj si verjetno ne želite da bi Slovenski super talent šel za fizikalnega gastrbajtarja na Avstrijsko Koroško?

Zlasti zgodbe in usode razdiram hitreje, kot stare mame odvijajo prejo!

Na volja imate maila:

tomaz.svagelj.afnasiol.net
tomaz.svageljafnagmail.com

Ogovorim na vsak osebno poslan mail

Vest, članek, reportaža, polemika in kolumna

Tomaž Švagelj Lordwales

Državljanski in klasični poklicni novinar, politični bloger, politični satirik, aforist in slab pesnik

Neprekinjeno od septembra 1985

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !