Humoreska, ki treska 3 del O vibrajočih zadevah

Dragi moji – dan danes nam vse okoli nas vibrira – pa naj bo mobitel ali pa vibrator, vse to povzroča prijetne vibracije, to lahko povzroča prijetna prehajanja, in ko smo iz teh vibrajočih spet na realnih tleh, nas rukne da kar dol pademo, nov vladni harač ( oderuški ddv )

Da, prav ste slišali, tudi vibratorji bodo 2 % dražji, tovrstne sexsi igračke se bo pač kupovalo v krajih, kjer ne hara 22 % ddv. Glavno je, da uberete smer zahod in sever. Nikar pa proti jugu, tam ga 22 % harajo že dolgo. Verjamemo da vlada misli resno, da se ne heca, a bi vsaj tam kjer se vibrira nataliteta mogla malo popustit. Če dec ne zmore, mu tovrstne igračke kaj hitro dajo potrebno moč in pogum, napravit prvega ali naslednjega otroka, ki bo šele dobro haral vse dobrote vseh prihajajočih in odhajajočih vlad.

Bo pač šlo na roke, šoldi namreč, kdo bi se še obremenjeval z računi, dacarji in njihovim ddv. Prijateljice noči z računi nimajo najmanjših težav, enako vsi tavzent kinstlerji in fušarji. Ravno davčnim se tovrstnih poslov ne dela, a šoldi na roke so od pamtiveka. Naša vlada in vse prejšnje, so doktorirale na sivi ekonomiji, pa še vedno mimo vladnih računov mirno korakajo tovrstni strokovnjaki in strokovnjakinje. Seveda ne trdimo, da je tovrstno početje zakonito, a če ta spodnji na družbeni lestvici lahko zakonito z fušem plačajo položnice, vse v kratkem 22 % ddv je to samo dobro za vedno prazno državno blagajno. Raja se pač mora znajt, predno se ji rubi, in te davčne pri ekonomiji preživetja nič ne veljajo. Saj tudi razne Hilde, Bavčarji, Boškoti, Črnigoji in Zidarji niso imeli z davkarijo prevelikih težav, če sploh kakšne. Če so oni lahko fušali zakone, zakaj jih potem ljudstvo ne bi smelo? In ko nam vlada kar naprej o krizi, koga to zanima, dokler je čez mejo vse ceneje? Tam z enakim veseljem vzamejo Evre kot pri nas, počastijo nas z poštenim ddv in njihove vlade imajo še kaj soli v glavi. Saj ne trdimo, da aktualna levo sredinska vlada narodne rešitve ne dela dobro, a ljudstvo ima kot vedno od vseh vlad bolj malo, v glavnem parole in obljube. Ljudska ekonomija pa se ni nikoli ozirala na prevzeme in vladne vibracije. Dokler vrt in njiva in domače živali dajo, naj delajo na vladi kar hočejo. Pol Slovenije jamra o mlečni krizi, pa se nove neodvisne mlekarne odpirajo kot po tekočem traku. Vedno več imamo gospodarskih gazel, ki jim posel dobesedno cveti. In vedno več podjetij, ki nimajo niti za stečaj.

In kaj je najnovejša vlada sploh dobrega naredila za ljudsvo?
Še največ to, da je vsaj začasno preprečila prihod Svete evropske trojice v Slovenijo. Medtem ko Evropa še vedno prihaja v naše kraje,
se v Sloveniji še vedno rede politične svete krave.

Zato predraga vlada, če hočeš res stečaj najboljšega soseda, ne tikaj ddv. Čezmejni nakupi so prijetno vihrajoči. Če kaj ljudstvo brez težav zmore, so prehajanja državne meje za čezmejne nakupe. In kje piše, da Slovenski kapital ne sme delat kšefta čez mejo?

Zdi se mi, da slišim prijetne vibracije. Še pravočasno sem kupil nov multipraktik, pa tudi za kartuše bom pravočasno poskrbel.

Moje sporočilo Vladi od 1 julija je enostavno:

Viva Italija in Avstrija!
Ničesar več ne kupim v Sloveniji! Ma nisem mona, da bom državi poklanjal te 3 % !

Nam mogoče država kaj pokloni? Prazno državno blagajno pa naj polnijo tisti, ki so jo izpraznili.

Pa še to:

Učinek trr harača že dobro hara po naših šoldih!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !