Aprilske misli Socialne stiske našega vsak dana

Dragi moji – Začel bom na zakotni železniški postaji, točneje severnemu Goriškemu kolodvoru.

Imate težave z stanovanjskim skladom, vam rubijo za bagatelne zneske, imate stres v službi? Pošljite vse k hudiču, in zaskvotajte ali po legalni poti se uselite v eno od opuščenih čuvajnic Bohinjske proge.

Do Plav sta dve, vse stavbe so še v redu, res da ni ne elektrike, ne vode, toda nič se vam ne bo rušilo na glavo, lahko pa za silo obnovite.
Gor po progi do Jesenic pa še nekaj 10! Zakaj omenjam te dve opuščeni čuvajnici in stanovanjsko stavbo sž! Ker ležijo na strateški lokaciji, takoj lahko rešijo socialne stiske vsaj 5 družin, ki jim ne bo treba jokat v oddajah tipa Tednik. Zakaj se jebat v Ljubljani za 500 evrov na mesec in se pustit odirat slovenskim trgovcem. 200 metrov zahodno od omenjenega kolodvora je najcenejši evropski diskont – d piu!

Jaz osebno tam toliko prihranim, da sem za del prihranjenega začel kupovati najdražje kefirje in jogurte, pa mi še vedno ostane. Dol mi visi, kdo je prevzel Ljubljanske mlekarne in kdo bo Mečkator, ker z tem nimam nobenih težav. Če bi bilo vodstvo Sž nekoliko intelegentnejše, bi lahko samo z šoping potniki za d piu ogromno zaslužilo.

Pa poglejmo cene mojega zadnjega nakupa:
1. Pomarančni sok 100 % iz koncentrata 75 centov
2. Namaz latinica 175 gramov z zelišči 79 centov
3. Original grški ovčji in kozji sir feta 200 gramov 1,45 evra
4. Sladki feferoni bruto 370 gramov 95 centov
5. Premium sadni jogurt 330 gramov 79 centov

Dobro poglejte po Slovenskih štacunah, in če najdete ceneje, potem kapo dol! Lahko še naprej jamrate in prosite za pomoč, ali pa nekaj odločno naredite. In naj vam prišepnem, da je d piu edini v srednji Evropi ki vam proda 5 kil riža za dobre 3 Evre! Ko sem prvič šel v to betulo ( spomladi 11 leta ) sem imel velike pomisleke. Najmanj Lidlova kvaliteta. In kar je najlepše: 4 % ddv! In tista da gospa nima niti za pralni prašek, me pa je res zvila. V Šparu 3 kile za dobre 3 Evre v d piu pa še nižje.

In kje je začeti:

Poslati k hudiču stacionarni telefon, ki po novem ni več pogoj za internet. Že slišite šelestenje 2 evrskih 100 na leto! Z mobitelom čim manj kličite, 5 Evrov na 3 mesece plus bonusi operaterjev. Lasten vrt.

Gospe so rubili za dobrih 200 evrov dolga, pa je gospa posadila kakšno zelenjavo tja kjer so po navadi rože? Jaz se tej krizi veselo smejem v brk, ne bo vam uspelo, ker se ne predam.

In še nekaj ne pozabite:

Pošljite k hudiču plačljiv limit na banki, in če ste še v službi, pejte k Deželni banki. Eno leto ne boste plačali nobenih stroškov za trr.

Moja 5 knjiga ( po Predmestno dekle in Čudoviti brezposelni časi )
Bo kako se izogniti dolgovom, preživeti in obogateti.

Ja ljubi stanovanjski sklad, kaj pa bo, ko vam bo folk zaskvotal prazna stanovanja in šel živet na kmete? Komu boste potem pošiljali položnice?

160 Evrov za ogrevanje mesečno? Pošljite to k vragu, na kmetih dobite garsonjero oziroma 2 sobno stanovanje že za 200 evrov na mesec plus stroški. In se vam zdi, da je vredno še naprej živet v oderuško dragi Ljubljani!

Kolikor je znano, so lastniki stanovanj in lokalov v Ng napovedali vojno
lokalnemu ogrevalnemu podjetju. Če ventile zapremo, ne plačamo nič.
In to vojno so dobili.

Prihranek ker sem poslal k vragu Simobilovo naročnino:

Vsaj 100 Evrov letno

Napisano žebrajte vsaj enkrat dnevno

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “Aprilske misli Socialne stiske našega vsak dana”

 1. Dajana Dajana pravi:

  Ja ljubi stanovanjski sklad, kaj pa bo, ko vam bo folk zaskvotal prazna stanovanja in šel živet na kmete? Komu boste potem pošiljali položnice?

  Imaš prav… res ne razumem, zakaj še podpiramo te teroriste! :evil:

  Kaj pa banke? Zakaj moramo imeti denar na banki? Sploh ne moreš dobit izplačila na roko. In potem moram dati 3,5 evra na mesec za to, da imam na banki klik.

  3,5 … dobim v Hofru sladoleda za cel teden!

 2. šolin pravi:

  Avtor tega članka – jaz tako, kot navajaš, počnem in to že vrsto let..in to morda še bolj radikalno kot navajaš.
  Na prav vsakem koraku za**em državo in trgovce, ker so oz je okrutno zaj**ala mene in tega nikoli in nikdar ne oprostim!!

  Od mene ne dobi noben trgovec (vsi so odlično rejeni) ma niti centa kar tako…drugače pa vse kar se le da pridelat na vrtu, vso tehnološko ropotijo odpovedat(!), 3/4 in več tega ljudje sploh ne potrebujejo ampak se ne znajo od tega kar so jim mediji vbili v glave ločit ,nato pa posledično stradajo kot živali! Predvsem pa njihovi otroci. Je to potrebno? Ne ni.

  Kaže pa, da potrebujejo veliko časa in neoliberalnih batin, da bodo začeli tako, kot je v članku omenjeno – razmišljati predvsem pa DELATI!
  Povem vam, na ta način se da našemu fevdalnemu gospostvu širom in povprek prizadejati velikansko znižanje profitov. In ne bodo več tako rejeni!
  Pa dajmo, da vidimo kdo je bolj blesav. Pa vso srečo sužnji slovenski.

 3. šolin pravi:

  Še to: ..če sam ne bi živel tako, po teh principih – bi že crknil.
  Za druge pa pravim, saj bo minilo. Če bomo dovolj dolgo živeli bomo lahko videli bežat vse te “grofe” in padat njihove glave v košare. Voila

 4. tami pravi:

  jest takoj po plači dvignem skoraj ves denar z računa in poslujem skoraj samo z gotovino. nisem pa še videla tako presunjenih ljudi, kot so bile frajle na banki, ko sem jim rekla, da bi rada odjavila klik. ko se nisem dala več na temno stran zvabit, so bile pa užaljene do dardanel.

 5. Lowell D. Austin pravi:

  Po tem datumu lahko tolarje občani menjajo v evre samo še v Banki Slovenije , bankovce brez časovne omejitve, tolarske kovance pa še deset let po uvedbi evra.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !