Aprilske misli Manevrov je konec dobrodošli v deželi bede in lakote

Dragi moji da ne bo kakšne pomote, zmote in zarote, Slovenska vojska ni nič kriva, še manj njeni vojaki in vojakinje. Toda cena 410 milijonov Evrov za 5000 delovnih mest je absolutno preveč. V civilnem življenju lahko z omenjenim denarjem kreiramo več kot 50000 delovnih mest državnega new deala oziroma javnih del. ( Investiranje države v javno porabo oziroma investicijska delovna mesta )

So what? Nič se ne bo zgodilo, spremenilo, na slikarske in podobne rastave pa bo še vedno hodila peščica ljudi, v glavnem zaradi zastonj večerje in šele potem umetniških in državnih vtisov. Število galerij, ki lahko prežive z prodajo slik v Sloveniji je manjše od števila prstov ene roke. Sam sem bil dovolj dolgo v tem poslu, da točno vem kako je z tem.

In kakšna je prihodnost Lordawalsa? Bleščeča, saj zdaj lahko počne to, kar si želi že 28 let: Poklicno novinarstvo in literatura. Manjše turbolence na tej trnovi poti nove službe za Abrahama zna uspešno premagati, se tudi skregati, a življenje gre naprej. In Lordwales se drži načela:

Sreča je na strani drznih. Naj mu bodo bogovi dela v medijih naklonjeni. Zdaj grem lahko brez težav tudi v toplice, kakorkoli, kadarkoli.

Svoboden sem. Nič me ne veže, nič me ne obveže, razen sobivanja z starši. Bom končno lahko svobodno obiskal svojo teto ki me ni videla že leta. Ovire so, zlasti potovalne. Bi šel jutri na literarni večer v edino slovensko knjigarno v Trst. Ker ni nobenega, ki me bi peljal, pač ne bom šel. Niti se nisem prijavil saj bi samo zgubljal čas. Važno da so bili manevri, in da jagode na mojem vrtu uspešno uspevajo. Verjemite pa mi, če mi kateri koli medij v Sloveniji in zamejstvu ponudi stalni angažma, takoj spokam kufre. Trebuhom za kruhom. Do nadaljega sem pač tam, kjer sem, a svoboden. Kadarkoli lahko grem kadarkoli pa še dobro se sliši. Za finance sem poskrbel, politična satira je dopolnila z moje strani 6 leto in 232 objav v Totem tako da finančni tok je. Če me zdravje me ne izda, sem na konju, v invalidsko pa zanesljivo ne grem. Še naprej bo pisal, tudi romane. In deklice? To je močno odrinjeno na stran, sem pa večkrat na teh straneh tega bloga poudaril:

Dokler ne bo materialne ne bo nič.

In kaj mi v tem trenutku največ pomeni:

Stalni angažma oziroma kolumna v Sobotni Dela, a rekli boste:

Kdor visoko leta, nizko pade. A ni ravno tako. Marsikdo od stalnih se bo upehal, in ko bo legenda Slovenske notranje politike Ali Žerdin delal nov razrez sodelavcev za Sobotno me mogoče povabi zraven. Tega nikakor ne pričakujem takoj, bog ne daj, če bo za Abrahama bo to največje priznanje ki se mi bo zgodilo. In če ste opazili, notranja politika na družbeno kritičen aktualen način je stalnica tega bloga. Nisem v tem najboljši, sem pa dober.

Če se hočemo povzpeti na vrh, se moramo najprej naučiti hoditi po tleh.

Pa sem po dolgem času spet opravil svojo osebno spoved. Spovedala pa me je kar tipkovnica! Sicer pa dragi medijski prijatelji, moja maila sta spet tukaj:

Odgovorim vsakemu!

Tomaž Švagelj Lordwales

Državljanski in klasični novinar, politični bloger, politični satirik, aforist in slab pesnik

tomaz.svageljafnasiol.net
tomaz.svageljafnagmail.com

Poudarek:

Če me zdravje me ne izda, sem na konju, v invalidsko pa zanesljivo ne grem.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Aprilske misli Manevrov je konec dobrodošli v deželi bede in lakote”

  1. arabela arabela pravi:

    Dragi lord, naj ti bodo bogovi naklonjeni. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !