Aprilske misli Večerova poletna novinarska šola

Dragi moji

Rehabilitacija v toplicah ( Topolšica ) je bila učitno uspešna, čeprav si ne bi mogel izbrati notranje – politično težjih dni. Od Kravjih kupčij z Mercatorjem ( prodaja Agrokorju to se pravi Hrvatom ) pa do Rotnika, te 6 s katerim se je vsaj en dan ukvarjala policija nekaj km od tam kjer sem bil. ( Pridržanje zaradi nepravilnosti in izpustitev )
Če temu dodamo še Istanbulski trg Taksim in betoniranje in izničevanje pravno sekularne Turčije z strani Erdogana je mera polna.

Na srečo so termalni mehurčki poskrbeli, da sta bila moja duša in telo vsaj nekoliko nad Slovenskim politično – gospodarskim peklom.
Pa še vreme se je odločilo, da bo peklensko toplo. Poletje pač. Malce me je tam v jedilnici vznemirila gospodična brez modrca, a sem si rekel:

« Stari zberi se, poberi se, in ohladi se. Čakajo te važnejše zadeve, kot pecanje te letoviščarke blizu Abrahama. »

In res, zgodilo se je. Večer je prvič, odkar pišem za njega objavil ponudbo za Poletno novinarsko šolo. Ne glede na to, ali me bodo povabili poleg ali ne, to je zadeva, ki pelje Slovenijo bliže Nemško – Francoskemu vlaku, kot Grškemu. Grki se nam mogoče smejejo v brk, kakšne nam zganja naša ljuba vlada, ki zagotavlja Slovenskim političnim satirikom vsaj 200 let dela. Brez šolanih novinarjev in mentorske pomoči izkušenih starejših novinarskih kolegov in urednikov ti noben novinarski talent ne pomaga dosti. Ker Zavod za zaposlovanje izvaja samo pasivno obliko pomoči, so taka dejanja, kot Večerova vredna vse pohvale. Večer je nenazadnje medij, ki ima najboljšo mlado novinarsko ekipo.

In kdo se bo vse prijavljal na ta razpis? Od študentov in študentk novinarstva, pa do dedijev in babic in še kaj umes. Probat pa ni greh, kot rečeno, izrečeno, naša vlada skrbi, da nam političnim satirikom, kakor tudi notranjim novinarskim kolegom ne zmanjka dela, čeprav ga uradno v tej deželi pod Alpami ni. Pridem ves preznojen iz dežele mehurčkastih sanj v Ljubljano, in si rečem: če že ima magistrat kavalirja, pa pejmo malo z njim. Pa ravno pri magistratu na starem trgu uleti še en, na njem pa pop tv ekipa. To je tisti pop tv, ki je odpustil 100 novinarjev in novinark, kljub skoraj 2 milijonom dobička pa nima za enega kavalirja. In ne pozabimo, da za novinarsko šolo Pop tv hočejo čez Evrskega jurja. Upam da Večer ne bo udeležencem in udeleženkam Poletne šole računal, potnih stroškov pa ne pričakujemo. In katera novinarska šola je kvalitetnejša, se bo pokazalo že jeseni. Medtem ko se Ameriški pop tv ukvarja bolj z rumenilom, športom in vremenom se večer z veliko pomembnejšimi zadevami. Od trojke naprej.

Kakorkoli že, če me bo Večerovo uredništvo povabilo poleg, boste dragi bralci in bralke tega bloga zanesljivo obveščeni, pa tudi o sprotnem dogajanju na Večerovi poletni novinarski šoli bo tekla blogerska beseda.

V socializmu bi rekli častna pionirska,
dan danes pa nečastna, kajne Hilda in company kapitalska?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !