Aprilske misli Vrnitev rdečih zvezd na trg republike

Zato ne bojte se rdečih zvezd, bojte se Evrokratov!

Dragi moji Smo pri hudiču normalna in pravna država ali pa mogoče država a la sds? Ni nobenih težav, da se na današnjo proslavo dneva državnosti vrnejo rdeče zvezde na praporih in zastavonošah veteranskih domoljubnih organizacij. Da to ne prinaša nobenega razdora, je tako in tako že povedal kultur minister Grilc. Če v štabu sds na Trstenjakovi mislijo drugače, njihova težava, njihov bojkot proslave pa njihova težava.

Da te ideološke že precej najedajo je jasno, toda od veteranov vseh vojn bi bilo neumno pričakovati, če bi se odrekli najsvetlejšemu simbolu upora proti okupatorju, to je rdečih zvezd. Kakršno koli namigovanje, da je to simbol bivše Juge, Jna je brezpredmetno. Veterani so osvobodili Slovenijo, tako izpod Nemškega in Italijanskega Nacističnega in Fašističnega škornja, tako izpod Jna. Oboji so zaželjeni na trgu republike, žal pa praporščaki raznih Slovenskih zavez ( domobranci ) tam na odru nimajo kaj iskat. Lahko so pa med publiko, simbole pa naj puste doma, da ne bo kakšnega prerivanja in kričanja.

To je to dragi moji, smo se iz zgodovine kaj naučili? Če bi čakali na Dolfija, Dučeja in našega presvitlega mesijo Janšo bi zanesljivo šli na pot pogube, kam sta nas pripeljali 2 Janševimi pa občutimo v denarnici.
Če Janša in njegovi ne bi igrali Patriotskih igre, ne bi bilo potrebno nič državno varčevat. Tako pa je šlo skoraj uradno 100 milijonov evrov na Finsko, nekaj milijonov Evrov neuradno v neznane žepe na neznanih krajih ob neznanem času. In nikar ne sprašujte, če so Domobranci, Belogradisti, Četniki osvobodili Slovenijo. Kolikor je znano, so tekli kolikor so jih nesle noge, za Kočevski rog in Teharje pa veterani zanesljivo niso krivi. To je bila politična odločitev ozne oziroma Tita,
je etično sporna in vsega zgražanja in obsojanja vredna, a drugače očitno ni šlo. Lahko bi jih poslali tudi čez lužo oziroma prepustili na Vetrinjskem polju Angležem, a tudi zahodni zavezniki niso ravno poražencev 2 vojne vozili v Toplice. Po drugi strani, če bi se Rupnik in njegovi prosto sprehajali po Sloveniji, bi hitro jurišali na sedež vlade, parlamenta, radia in glavnega štaba nob v Ljubljani. Temu se reče državni udar, zagotovo Dombranci niso bili za Titovo vizijo Jugoslavije, še manj pa za Kralja, temveč za general Franco demokracijo.

Vsekakor pa vsem, ki so se 2 vojno šli na zmagovalni strani ali pa so ostali nevtralni, ni zgodilo nič hudega, težave so bile v glavnem po vojni samo z Informbirojem. Že po prvi 1 petletki okoli 50 leta je Tito odprl bivšo Jugoslavijo za tuje turiste, ki jih nihče ni preganjal zaradi njihovih političnih stališč, že po 2 petletki pa so vsi državljani in državljanke bivše Jugoslavije po letu 1955 svobodno potovali z pasošom kamorkoli.

To bi lahko upošteval tudi Večerov novinar v 50 in 60 letih Dolenc, bi pač šel z pasošem in novinarsko izkaznico, namesto da je preizkusil pekel begunskih taborišč in emigrantskih hotelov.

Namesto za dolar pravičnosti bi lahko brez težav za veliko več dolarjev bil prvi Večerov dopisnik iz Kanade. Namesto da je ves čas jamral, da v bivši Jugoslaviji ni svobode, imel je takrat plačo na Večeru bogovsko.
In ko je zapustil Komunistični raj, je prišel v kapitalistični pekel.
Kljub temu da se je nekaj trudil dopisovati v emigrantki časopis,
je za preživetje kljub uradnemu sprejemu in zagotovljenemu delodajalcu v Kanadi opravljal najbolj umazana fizična dela.

Zato Janša in company ne flancat ene in iste. Vsak dan vidimo, beremo in slišimo kam nas je pripeljala demokracija zahodnih zaveznikov, zmagovalcev 2 vojne.

V Združene države Evrope, kjer nam lastno suverenost in neodvisnost ruši sveta Evro trojka v besedi in podobi Barosa, Lagardove in Dragija.
Kolikor je znano, dokazano druže Tito nikoli ni pošiljal v Ljubljano nobenih kriznih trojk. Niti ni ogrožal suverenosti z raznimi monadami enako ukrivljenih kumaric in internetnimi piškotki.

Ti Evrokrati so veliko hujša zalega kot bivši uradniki Zveznega izvršnega sveta. Če nas bo kdo spravil v bankrot, je to Evrokracija.

Zato ne bojte se rdečih zvezd, bojte se Evrokratov!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilske misli Vrnitev rdečih zvezd na trg republike”

  1. Stric Marč pravi:

    Osamosvojitelji imajo kompleks drugega moža. O bivšem se ne sme govoriti, treba ga je izbrisati iz spomina. Če pa že govorimo, je dovoljeno le slabšalno.

  2. Polet pravi:

    Jugo nostalgija pri enih še vedno deluje. Seveda razne pijavke, ki vlečete denar, ki ga nikoli ne zaslužite je bil prejšnji sistem retorično idealen, se je pač natisnilo toliko denarja, kolikor je zmanjkalo. Večini populacije se je pa to potem poznalo na eksistenci, ko je bila takooo velika infilacija. Aja ja ta-pravi so jemali kredite, katero vračilo je prav ta inflacija pač izničila. Sedaj vas boli osnovni zakon narave, da več ne moreš zapraviti kot ustvariš. Enkrat račun pride.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !