Aprilske misli Falkonov let iz hangarja

Dragi moji – Osvežimo: leta 2001 to je pred 12 leti ga levo sredinska vlada mag. Toneta Ropa ( danes ima kot Evrokrat solidno plačo okoli 10000 evrov neto na mesec ) kupila za reci in piši skromnih 33 milijonov Evrov, danes je vreden 12 milijonov Evrov in nekaj drobiža, letno pa davkoplačevalce stane pol milijona Evrov.

Podatki, zaradi katerih gredo nam prejemnikom nezaposlenosti lasje pokonci, dviga se nam pritisk, kletvic za vse naše bivše, sedanje in bodoče vlade pa ne izbiramo.

Kdo se dela norca iz armade 130000 Slovenskih brezposelnih?
Pol pa moramo poslušat, da nas po črnem ddv ponedeljku 1. 7. čaka še črni 1.8. ko naj bi se ruknile nezaposlenosti še za 3 % dol.
Revežem se jemlje še del tistega drobiža, za vzdrževanje tega hudiča, usposabljanje posadke in lete pa se denar nosi v vrečah. Kje je logika?

Roman Jaklič, ps obrambni minister nekaj flanca, da so poslovni leti in letališki saloni dragi, a vsaj ta o poslovnih letih že leta ne zdrži.
Vsi Slovenski politiki brez izjeme se že zaradi pritiska javnosti vozijo v ekonomskih razredih z ljudstvom.

Ga bomo pač rabili, pa gremo malce na izlet v Libanon, še v okviru šolanja nove pregrešno drage posadke, zraven povavimo še 5 medijskih in načelnika general štaba Sv
Dobrana Božiča in obrambnega ministra Romana Jakiča težav ni več.

1000 litri kerozina gredo v luft, minute satelitskega telefona tečejo, preostaja samo še en problem: Kje pri hudiču je na falkonu skladišče pijače? Da se vlada v tem primeru dela pošteno norca iz nas, raje je jasno, med drugim vladni sokol je kar 3 leta delal v Brniškem hangarju družbo mišim in čistilkam. Da so v Libanonu zaostrene razmere, je popevka, Na Golico dobesedno pa gre narod Slovenski. Pa ne na Karavanško goro, temveč kar na golo rit. Saj nam ni hudega, če smo leta delali 2 službi in varčevali. Koliko pa so vse bivše in sedanja vlada mag. Alenke Bratušek pa beremo in poslušamo vsak dan. Težava je samo ena:

Noče ga niti zastonj nihče, zato naj se ga prepelje pred parlament na trg republike in spremeni v kavarno, bo vsaj nekaj koristi in nekaj delovnih mest od njega. Seveda Natu je treba lesti tja kamor rado smrdi, Slovenski časopisi zaradi 1 % večjega ddv ne bodo višali cen, a harali bodo že tako mizerne honorarje in urednike spravljali v obup z novimi rezi budžetov.

Najmanj enega dnevnika ( Zagotovo ostaneta Večer in Delo )
konec leta ne bo več, njihovega verjetno konec leta bivšega sedeža ne bo hotel magari za 1 Evro nihče, in v tej falkon nori finančni situaciji, ko naša vlada meče davko plačevalske Evre s kiblo v luft se je podajati na ponosno in trnovo pot poklicnega novinarja kot stati nad prepadom.

A poglejmo na ta naš svet z lepše plati:

Samo na območju Beljaka ( Avstrijska Koroška ) je glede na ponudbo zzs na voljo kar 15 panog poklicev z takojšnjo zaposlitvijo z glavnem enim pogojem: Znanjem nemščine!

Nam domorodcem, ki smo se šolali in vzgajali v socializmu za hojo po Titovih poteh bratstva in enotnosti zdaj niti Sveta Evropska trojka ne more pomagat, če nam bo kdo, si bomo sami, če se bomo naučili Nemško bomo zaželjeni gastrbajtarji takoj za Karavankami.
In nauk te zgodbe:

Vlade se menjajo, tega hudiča od Falkona, ki je vrgel v luft že več kot 40 milijonov Evrov davkoplačevalskega noče niti hudič.

In nam iz vladnih logov vsak dan tarnajo, da niti z rebalansom proračuna ne bodo sfolgali, z oderuškim ddv pa bo sicer dobro misleča vlada Bratuškove postavila Slovenijo na Prager evropske bede.

Koliko ponosnih prebivalcev in prebivalk Slovenije je samo danes letelo iz služb na sončno upravo? Ne bi raje tega pol milijona Evrov za vzdrževanje hudiča od Falkona namenili za new deal to je javna dela.

Slovenija rabi new deal.
Sokoli pa naj ostanejo tisti permati. Zato draga vlada:

Samo še en let naj opravi Vladni falkon – na deponijo letal.
Pobožna želja?

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilske misli Falkonov let iz hangarja”

  1. NoMercy pravi:

    ko je nekje leta 1991 ata Oman vzhičeno flancal o 4 milijonih pridnih rok sem se ustrašil – manjkala je vsaj ena pametna glava.

  2. lordwales pravi:

    In kje je po tvoja ta pametna glava?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !