Aprilske misli Poletje bo še (pre)vroče

Dragi moji – Da se nam v življenju kaj zgodi, moramo sami storiti prvi korak, če ne se ne zgodi nič. Poletje je pač čas, ko se medijsko dogaja najmanj, čeprav vse izhaja v normalnem obsegu.

Mislim da bo 4 verica Elitnih Večerovih novinarjev in novinark imela Poletno Večerovo novinarsko šolo, namesto vsaj 2 tednov dopusta nekje ob morju ali v hribih. Zveneča imena, Korade, Predanova, Bauman in Jaušovec. In nekaj 10 slušateljev in slušateljic brez kakršne koli pogodbe z Večerom, in garancije za kakršno koli objavo.

Novinarstvo je brez dvoma posel, zelo podoben stanju nad globokim prepadom? Imate padalo v rudsaku? Po svoje mi kar paše, da sem oziroma bom namesto v Mariboru tiste dni doma, oziroma na ohlajenem gorskem dopustu. Pa kaj pri hudiču, glede na to da zgubljam že 47 let sem izgubil? Saj sem drugače z Večerovim odnosom do zunanjih več kot zadovoljen – če ostane samo pri politični satiri oziroma Totem listu bo več kot v redu. Nova odgovorna očitno ve, kako je treba zadeve peljati, za časa Ranca se poleti na Večeru ni razen Lenta nič posebnega dogajalo. Žal pa je poletje čas, ko se zaradi številnih dopustnikov Večer najbolje prodaja, če so primerne tematske vsebine. In če tem 4 Večerovim elitnim novinarjem ni težko dodatno delo čez poletje, to tudi meni ne predstavlja nobene težave. Če bom dodatno najet, sem pripravljen dodatno pisat in delat teren. Če pa ne, se da kaj zaslužit tudi z nagradnimi igrami, kjer samo izpolnjuješ spletne obrazce oziroma odigraš tisti spomin ali kviz!

Tokrat res ne bi o krizi v novinarstvu, dobičkih in zgubah medijskih hiš,
koliko je povlekla ta ali ona oglaševalska agencija za lepšanje zgubarske podobe medija. Medij pač živi, če živi z bralci in bralkami, in to se pri Večeru dobro čuti. Tiskan večer vam plača elektriko, pelje zastonj na kopanje v toplice pa še kosilo časti za povrh, omogoči ta in oni popust, poceni potovanja, za pusta hrusta vam časti krofe itd.

Res je, da moramo poslušat same slabe novice, a recimo naslednje:

Obe novinarske šole Večera ( za odrasle im mladino ) plus poletni škljoc
( v nekonkurenčnih Primorskih novicah ga še vedno ni ) je največ, kar lahko medijska hiša v regiji z kar 16 % nezaposlenostjo naredi.

Kaj pa je država oziroma politika naredila za rajo? Zdaj nam je še srečo oziroma srečke obdavčila, in jebat ga, 10 % ofra damo državi več. In ko berem tiste plačljive kontracepcijske, me močno zvije, da bo leva vlada po splavitvi Drobniča pred leti to poskušala, a ji na srečo parlamet ni še potrdil, to so res Butale.

Drugače pa nič sekirat v mojem primeru, povleč plačano nezaposlenost do konca saj nenazadnje imajo tudi trgovci in hotelirji kaj od tega.
In prišel bo tudi dan, ko bo Večer v enem paketu zaposlil nekaj 10 novinarjev in novinark.

Tega dneva se, pa magari bom takrat hodil z berglami močno veselim.
Nobena kriza ni večna, žal pa že vrabci čivkajo, katera medijska hiša bo šla jeseni v ramingo.

Večer zanesljivo ne!

Svet in medije se da izboljšat, žal pa bilance ne.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !