Aprilske misli Koliko Slovenskih novinarjev in novinark bo odpuščenih do konca leta?

Dragi moji To bi nas moralo bolj skrbeti kot odhajajoče ohlajajoči večni tandem Slak in Traven, bog ima daj še veliko sreče in zdravja, sta pa s tistimi Pogledi toliko pokasirala od tv nacionale, da nekaj mesecev rajskih počitnic na veliki nogi ne uide. Matija Stepišnik, najboljši notranji urednik in novinar, kar jih je kdaj premogla Slovenija, in predsednik Dn, jima je v tiskovnem sporočilu držal štango, so what?

Za Pogledi Slovenije,
etično spornim tabloidnih političnim pogovornim šovom, razen omenjenega tandema ne bo žaloval nihče.
Tudi Tarče Hrenove skoraj nihče ne bo gledal, vsaj 200000 evrov pa bo tv nacionale lahko porabila za pametnejše zadeve, kot Slakovo in Travnovo politično driblanje.

In kaj nas lahko skrbi dragi moji? Da ga ni enega Slovenskega medija, ki bi preko javnih del zaposlil enega samega novinarja in novinarke, da je ni medijske hiše, ki bi se prijavila na teh 22 milijonov podarjenih vladnih.

Slovenski mediji imajo pametnejše zadeve, predvsem redni kako poleti čim manj pisati in čim več dopustovati. Tudi jamrarije Tatjane Zor, ki ji je Večer v imenu družbene odgovornosti ponudil plačano kolumno, ne bodo rešile ničesar. Ona bo s temi honorarji lažje preživela, to pa bo vse. Dejstva, da bo do konca leta odpuščenih vsaj 200 rednih novinarjev in novinark ne spremeni nič. Poglejte samo Pn dnevnik brez oglasov. Vsi, ki smo v začetku 2000 začeli šparat, se zdaj lahko samo smejemo medijskim špar programom. Ko že toliko o tem špar programih, zakaj pa ne gredo z kolpotažo v diskonte, kar so že zdavnaj naredile Delove Slovenske novice, tabloid ki trga gate in popestri kakršno koli čakanje.

Špar program? Ne ga srat dragi moji, če gredo še osrednji Slovenski mediji k hudiču, nam potem niti bog ne pomaga več. Če nam sploh še kdo? Zame dragi mediji, res ni problem kako in s čim preživet, tujina je samo nekaj km daleč, tako da težav ni. Za teh 200 ki bodo do konca leta leteli, bo rešitev samo koliko so prihranili do sedaj in največ letna plačana brezposelnost. Da bodo Pn preživele do konca leta, lahko pošljete kot šalo leta radiu Erevan, kmalu bo šlo celo branjevkam bolje kot zaposlenim v ng delu pn. Lepa stavba, krasen vhod, klima, službeni avti, hitri računalniki, samo reklam ni. Delo kot veste je v močnem minusu, Večer je še nad gladino, tudi Dnevnik, vse ostalo pa močna zguba.
Bom pač do resnejšega novinarskega aranžmaja opravljal priložnostna dela, začenši s plačanim trganjem grozdja. Pa tudi kakšno filanje trgovskih polic bi se dalo dobit.

Medijska krajina je trenutno en sam obup, na honorarni novinarski sceni težka bitka, za kakršno koli plačano objavo v medijih je takoj na voljo vsaj 2000 novinarjev in novinark. In zame, ki sem v tem poslu 28 super uspešen ( zamujenih filmov zvečer in še kaj zraven ne štejem več ) je jebanje s strani kapitala ponižujoče.

Kdo pa so lastniki osrednjih Slovenskih medijev vemo, vemo kakšno finančno luknjo imajo, so razmeroma fer do novinarskega dela, za razliko od tujcev, ki jih zanima samo dobiček.

In ko smo že pri novinarski objektivnosti, avtonomnosti in neodvisnosti,
ste zelo na spolzkem terenu novinarskega razsodišča, če javno rečete,
da je to Travna in Slaka cenzura biser novinarstva!

Dajte no, ne ga srat, da me še kam ne pritisne,
bom to pridigo za danes zaključil!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !