Aprilske misli V centru Ljubljane je hiša, ki ji vlada prepoveduje zaposlovanje!

Dragi moji – kar se Janezek nauči, ga nič ne izuči, a tudi Alenčica gre po stopinjah zujfa, jebat ga, uradno kdorkoli nov na Kolodvorski 2 do 4 persona non grata. Marsikdo bi, že zato da ne bi gnil doma, novinarsko ali kako drugače tam delal za džabe, a spet jebat ne, tudi to jok odpade.

Kako je s tem, je na lastni koži občutil eden od ustanoviteljev tv popra in Sportelovec Igor Malalan – Ko je janša in njegovi najbolj pritiskal na Kolodvorsko bog ne daj da bi džabe. Rešila so ga šele ostra pogajanja z 2 Janševino in šefov javne tv, tako da je bil Sportel v offu samo en ponedeljek. Šlo se je za kakih 50 evrov honorarja, nizko se je spustila ta vlada. Teh nekaj fičnikov, ki jih vlada ne da, ne zadošča niti za zalivanje fikusov po vladnih kanclijah.

Pisat prošnje za novinarsko delo ne 2 Janševima ne 1 Bratuškova vlada ni prepovedala, vsaj nekaj, a se vam utegne prej zgoditi, da ste zadeli 7 na lotu kot džabe dobili delo na Kolodvorski. Lahko se tudi motim, vsekakor gre prošnja in življenjepis pismeno na Kolodvorsko, bodo vsaj ta zapis in še kakšnega na Kolodvorski brali, meni pa dvignili obiskanost bloga. Sploh se mi zadnje tedne zdi, kot da bi stal nad globokim prepadom. Še najnovejša kakšno uro nazaj stanju Ljubljanskih medijev me ni spravila v obup, toda najnovejši trend v prestolnici je:

Odpuščamo športne novinarje ( manj kot pol leta pred olimpijskimi igrami v Sočiju ) Očitno pravica do plačanega dela postaja v tej državi klofuta, delu čast in oblast, je naše edino upanje da se spet gremo Gotofse? Dvomim da protesti kaj rešijo, toda prošnja na Kolodvorsko gre službi za kadre. Bodo imeli vsaj kaj za vlagat v fascikle, kaj pa lahko zgubim? Da grem za gastrbajtarja na Avstrijsko Koroško? Toda te medijske krize bo tudi enkrat konec. In vsesplošne Slovenske apatije tudi. Pa povejte mi, kdo pri hudiču bo fural tv parlament, tv 3 javne televizije? Tista stara mama, kije sicer odlična notranja novinarka in moderatorka, rabi sveže moči. Tam je verjetno težko delati, če ne znaš na pamet vseh Slovenskih ministrov in ministric, glavnih reform in zakonov vseh Slovenskih vlad, glavnih parlament afer itd Koliko je dovolj sposobnih na Kolodvorski za težko delo na najbolj izpostavljeni notranji redakciji javne tv? In koliko je dovolj sposobnih zunanjih? Pa
da ne boste mislili, da na trojki plačajo ne vem kaj, zna se zgodit, da se s sezonskimi deli zasluži več.

Ma ni problema dragi moji. Bndima se bliža. Moj 2 roman moja Mala Kazame izdam jeseni. Hudič pa bo, ko bo stara mama na trojki obnemogla, mlajše novinarske kolegice šle na porodniško, kdo bo sploh še tam delal?

Zato draga vlada, takoj sprosti honorarno zaposlovanje v javnih inštitucijah. Gre se za drobiž. V vrednosti zalivanja Fikusov po javnih kanclijah.

Pa nam katera koli vlada lahko prepove svobodno izražanje, govorjenje in pisanje? Kaj nismo pri hudiču svobodna Evropa? Z najnovejšim rebalansom proračuna bo šlo rakom žvižgat 200 milijonov Evro denarja.

So se naši nonoti ko so osvobajali Primorsko za to borili?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !