Začetek promocije moje knjige do 31. 10. 2013 Zlati rudnik 1 – Aforizmi za dušo

Obisk tiskarja Mljača v Divači bo pravo olajšanje zame, saj bom ponovno z nekaj 100 Evri vložka postal slaven, kot sem bil leta 2006 ( intervju z današnjo piarovko v Lipici Tino Čič 16. 05. 2006 v Pn, Intervju z Urško Krišelj Odklopljen 6 avgusta 2006 in vest v Kmečkem Glasu Olga Knez.

Ni slabo za popolnega nn, če bi že takrat blogal, bi bilo še več objav v medijih. Skratka dragi moji, moji prvi knjižni aforizmi so šli za med, in naslednji z 100 naj Lordwales blogerskimi, samo intervjujem in prošnjo in življenjepisom ( mojim ) bodo šli prav tako za med. naklada 202 izvoda ( val 202 naklada ) Tistim 2 nad 200 izvodov bosta deležna brezplačno ( če so že deležniki tako popularni ) moja prizadevna svetovalka na zss in moj dolgoletni urednik Totega Lista Večera Darinko Kores Jacks.
Ostali pa boste, če boste hoteli imeti moje novejše aforizme in vse ostalo v knjigi, plačali 10 Evrov!

Vsi ostali boste za vsaj 30000 znakov teksta plačali 10 evrov, z računom seveda, saj bom na Dursu uredil vse potrebno, da bo tudi država dobila svoje. Tiskano bo pri Mlajču z računom, saj se zavedam da država nujno rabi denar. Kot dober državni ljubimec pa hočem delat, saj delo še ni sramota se mi zdi. Samih Aforizmov za dušo bo čez 500, in to bo letos po 3 letih niča 2 Aforistična zbirka na Slovenskem, Fredi soprog odlično plačane karikaturistke Aljane pa je že zdavnaj obupal nad prodajo svojih aforizmov, za Toti ne piše, ker premalo plača, več ali manj je samo še v prilogi regionalnih časopisov tv okno. Tudi sam če bi imel tako bogato partnerko, bi lenaril cele dneve.

Žal se državne počitnice, ki so trajale neverjetnih 9 mesecev iztekajo, in kot aktivni državni ljubimec se še kako zavedam prepotrebnosti stalnega finančnega toka, že zato ker mi za ovratnik diha zzss, nekakšen posodobljen sis. Cel kup obrazcev, položnica jok brate odpade, ali za celo leto z popustom ali trajnik.

Vsebina:

- Samo intervju z Lordwalsom ( kdo pri hudiču je ta silno vztrajen talentirani publicist, novinar in tudi literat )
- Prošnja in življenjepis ( najemite me )
- Aforizmi za dušo
- 100 naj lordwales Blogerskih
- In za desert še predgovor moje nikoli izdane knjige nekaj let nazaj

In vse kar mi še preostane je, da rečem, naj mi bodo kupci naklonjeni!
Zbirk sočno – kislih na Slovenskem se ne ravno tare, bolj se orehe!

tomaz.svagelj@siol.net

Predgovor k moji prvi samostojni knjigi / samozaložba /

Ki bo izšla čez nekaj mesecev. Cena je znana: Najmanj 1500 €vrov ( zdaj 3 manj ) če ne bom zmanjševal števila strani ali črk. Zalogaj je obsežen, samo Roman Lordwales ima verjeli ali ne 110000 znakov , z presledki 130000! Težka bo, zato počasi! Življenje me je obdarilo z neverjetnim optimizmom, namesto da bi oral glavni tok, sem se velikokrat trudil plavati proti toku. Mislim zasebno življenje – čeprav moji objavljivi začetki so novinarski, še zdaj hranim debelo črno beležko z skoraj vsemi plačanimi planinskimi objavami v Primorskih novicah. A kaj, bivša država je šla rakom žvižgat, in postal sem ponosni Slovenski državljan. Rabil nekaj let da sem prišel k sebi, si uredil službo, in nato začel intenzivno pisat. Začetki so bili težki – z Brankoti so težave. A se je v vseh teh letih nabralo nekaj urednikov in urednic, ki so odkrili moj literarni talent. Prvi je bil nekdanji urednik Planinskega vestnika Marjan Raztresen, ki mi je davnega leta 1998 aprila objavil aforizme v Planinskem vestniku, še isto leto mi nekdanji urednik založbe Žbrinca in literarni prijatelj David Terčon objavi aforizme v Kraškem Koledarju. Isto leta 2000, isto leto tudi nekaj računalniških aforizmov v Moj Mikro. Začnem verjeti v prihodnost, istega leta si kupim nov računalnik, in uspehi se vrstijo. Začnem sodelovati na tradicionalnih večerih literarnega društva Zlati čoln na predvečer Kosovelovega rojstva 17 marca v Kosovelovi sobi. Leta 2004 na 100 Kosovelov rojstni dan povabljen z referatom na Kosovelovov simpozij v Kosovelovo knjižnico, kjer sem presenetil z nekoliko odklopljenim razmišljanjem o Kosovelu. Sledi Kosovelova literarna turneja. Odmevnejši uspeh pride leta 2006 ko mi Literarno društvo Vilenica z sredstvi Zveze kulturnih organizacij, ter finančno pomočjo občin Sežana in Komen izda prvenec – zbirko aforizmov Zlati rudnik. 14 maja leta 2006 predstavitev v Štanjelskem kvadratnem stolpu, 3 prestavitve v medijih / 16 maja 2006 v Primorskih novicah, 6 avgusta v Nedelu, in septembra v Kmečkem glasu /

Aforizme mi leta 2006 objavljajo občinska glasila Sežana, Rače Fram in Komen, to leto imam rekordno število javnih objav, če štejem še pisma bralcev. Naslednji odmevnejši uspeh se zgodi 23 januarja leta 2007 ko literarno društvo Zlati čoln predstavi zbornik Zlati čoln 2 v Kosovelovi sobi. Istega dne mi Primorske novice objavijo pismo bralcev Megleni razgled, na predstavitvi imam tremo, saj nisem pričakoval da bom dobrega pol leta po prvencu spet v soju žarometov namesto v soju svojega potu. Jolka prebere pismo in me pohvali, nima pripomb! Življenje postane literarno lepše, sledita 2 pismi bralcev v Primorskem dnevniku, in glej ga zlomka:

Moja prva objava v Totem listu, humorističnih straneh Večera. 22 februarja leta 2007 , naslednja 28 junija 2007 in nato sledijo do 9 avgusta 2007, do sedaj skupaj 236. 6 političnih satir in 2 aforizmi. ( do avgusta 2007 ) Urednik Totega lista odkrije moj satirični talent, in tako postanem tudi javno politični satirik. Čeprav to za lastno veselje pišem že od začetka leta. Ostajam nepopravljivi optimist, in raje kot dnevni humorist magični aforist. ( zdaj sem Lordwales ) Da poleg službe ( Službe ni več ) ni najlažje pisati vem že dolgo, ko ob večerih ko z pomočjo moje črne ljubice / tipkovnice / pišem nove tekste ni dolg čas.

Ženska mojega življenja bo še malo počakala, in dobre vibracije prihajajo tudi z društva Slovenskih pisateljev. ( Sanja svinja ko koruzi, a kaj, ko te od nikjer, niso me sprejeli ) Kjer čakam na njihovo odločitev glede določenega vprašanja okoli članstva pri njih, če se lahko izrazim v jeziku mojega literarnega junaka Lorda Walsa, Prvega Slovenskega humorističnega romana po Ženinih gospodične Koprnele Murnika davnega leta 1922. ( pogojno še Butalci Milčinskega ) Po tem letu nobenemu Slovencu ali Slovenki ni uspelo napisati Humorističnega romana z isto zgodbo in istimi osebami, da pa bi bilo bralno veselje še večje sem pisal več linearno. Humoristični, erotični in pustolovski roman, napisanih 23 poglavij. Čez 300000 znakov! Lordwales je skupaj z soprogo gospo Penelope, in tremi služabniki: butlerjem Litle bit later, gopodično Clean up in vrtnarjem Cut grass, in 2 sosedami: javorjevo sosedo nagajivo gopodično miss Amante in pohotno grofico Amado free lahko ponosen name! Ne smemo pozabiti še župana Dibleya mr. Ribleya in urednika lokalnega časopisa Primisa of Dibley mr. Promisa! Zagotovo roman kot ga na Slovenskem še ni bilo. Naj zaključim z naslednjimi besedami:
Bog blagoslovi Angleški humor in Angleško kraljico!

Pripis:

Za nadaljevanje literarnega pisanja izven humoresk nujno rabim literarno – novinarsko muzo poleg sebe. Trenutno še nisem razsvetljen na tem področju. Bil pa pomagalo kako 3 mestno v evrih nakazilo kake založbe za pisateljski dopust.

Ostanite v cvetju dragi moji

Tomaž Švagelj Lordwales

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !