Večerov piknik 2013 uspel, novi časi, novi izivi za tiskane medije

Dragi moji, vredno je povzeti pozdravne besede odgovorne urednice Večera Katje Šeruga, ene najboljših notranje političnih urednic Slovenije, ki se je novinarsko in uredniško kalila na pop tv.

Citat, vir www.vecer.com

Katja Šeruga, pozdravne besede udeležencem Večerovega piknika na snežnem stadionu pod Pohorjem, ob začetku zabavnega programa s Čuki in Jako Šraufecigerjem ( Vinko Šimek )

« Tukaj so dobri ljudje, ki pač v naši časopisni hiši seveda posebej cenimo, in se na ta način priklanjamo in poklanjamo, ker so naši naročniki in bralci, za katere delamo cel dan. »

Skratka, če samo en uč vržemo na Večerov portal, spletna ekipa dela skupaj z Večerovo redakcijo in deskom, pojavil se je popolnoma frišen tabloidni portal Limona na zelo zmogljivih in hitrih strežnikih, grafično Večerov portal kar sije v posodobljeni grafiki in pregledovalnikih slik. Nov portal pa pomeni nova delovna mesta, ki jih letos v Slovenskem novinarstvu ni. Če bo odgovorna Šerugova imela še razumevanje do odebelitve Totega lista, ji bomo zlasti sodelavci Totega neskončno hvaležni. V glavnem, Štajerska navezanost na najboljši Slovenski dnevnik se prenaša iz roda v rod, in vsaka ponosna Štajerska družina je naročena na Večer, ki bralcem in naročnikom ogromno daje, od novic in tematskih vsebin, prilog, pa do Večerovega piknika, Izjave leta bobu bob ( upam da letos spet tudi bobu blog ) ugodnosti za naročnike in bralce, pa do brezplačnih krofov za pusta hrusta.

Nenazadnje je Večer eno najbolj družbeno dogovornih podjetij, pomislimo samo na kuverto z Evri, ki so jih prispevali zaposleni Večera za čistilko s roba družbe Bobonja, dobitnice nagrade bobu bob, pa do današnje akcije na Večerovem pikniku menjave učbenikov in šolskih knjig.

Negotova je prihodnost tiskanih medijev, a upam, da bo Večer s tradicionalno odprtostjo do talentiranih novinarjev in novinark ne glede na izobrazbo tudi v bodoče puščal odprta vrata za najboljše tega foha. Nenazadnje je Večer vse slovenski in še kaj čez mejo dnevnik, ki ga lahko kupimo v vsakem kiosku. Večer je pri razkrivanju političnih afer in ostalih nečednosti pred konkurenco, ima najboljšo mlado novinarsko ekipo, in je še vedno eno najuspešnejših Slovenskih medijskih podjetij.
Skorajšnja prodaja Večera je lahko problematična, zato lahko pozdravimo namero o odkupu Večera s strani zaposleninih.

Honoraci Večera pa smo za to brez izjeme eno najpogumnejših potez Slovenskega novinarstva občutno finančno prekratki, že to da lahko honorarno pišemo za Večer, je v teh težkih časih kot luč na koncu predora.

Vsekakor, tradicionalna Večerova čarga pod Pohorjem je več kot uspela, in naslednje leto bo tudi pišoči tam.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !