Aprilske misli Grški vlak pospešuje na železniško postajo Gregorčičeva Ljublajna

Dragi moji – Odkar sta Angie ( Angela Merkel ) in Sarkozy odplesala zadnji Eu finančni reševalni ( z denarjem Eu davkoplačevalcev ) Sirtaki, se je na pot bankrotirane Grčije, Cipra in Islandije podala še Gregorčičeva, se pravi Slovenska vlada na čelu s kanclerko Alenčico in financ ministrom Čuferjem.

Skratka – Vse kar na Gregorčičevi počno, je usmerjanje tirov Grškega vlaka na Gregorčičevo, zaenkrat še Gregorčičeva nastavlja in kadruje komisarje pri bankrotiranih slovenskih bankah ( Probanka in faktor banka ) a do kdaj še? Eu na čelu s Barosom, in v senci Lagardove in žuganjem Dragija sicer časti zapitek milijarde Evrov za državno prisilno likvidacijo 2 nepomembnih zasebnih bank Slovenije. Večji grešnici, Nlb in Nkbm sta še nad vodo, nad katero drvi s strašno hitrostjo Grški vlak, na katerem omenjeni protagonisti politike in ekonomije nove Evrope žebrajo kozje molitvice nesposobni Slovenski vladi.

Nesposobni, da bi prekinila s politično demagogijo političnega nastavljanja, kupčkanja in lobiranja za elito, namesto da bi se ukvarjala z eno samo temo: New deal oziroma oživitev gospodarke rasti in državnim vlaganjem v nova delovna mesta. Seveda ji še uspeva Slovenski vlak, ko časti Evropa za tajkunske polomije nepomembnih zasebnih bank, a koliko časa bodo bančne vloge in depoziti ( pasiva ) v Sloveniji neomejeno varni? Tega še bog ne ve, vemo pa da je iz takih slamnatih bank dobro takoj pobrati vse prihranke. Vse lepe besede Gregorčičeve o neomejenem jamstvu za vse vloge itd so lepe besede, ob skorajšnjem bankrotu Slovenske zdravstvene blagajne in zlomu javnega zdravstva, kmalu pa še šolstva in socialnih transferjev resnično lahko samo še odplešemo zadnji Sirtaki.

Seveda – vse je v najlepšem (ne)redu. Vse kartice še vedno povlečejo, če smo pridni in nad gladino, pufi in krediti prebivalstva rasejo v nebo, kupovati pri Slovenskih trgovcih pomeni skorajšnji osebni bankrot. Vse v redu, celo nekaj malega še zaslužimo, robe po trgovinah je v izobilju, samo ostanite čim dlje zdravi. Ker podatek, koliko duš zdravi in podzravi. Vaš ( če ste podpisali ) osebni dohtar, je vreden vpisa v Ginesovo knjigo rekordov. Samo v banana republikah en družinski dohtar zdravi in pozdravi več duš. Kričen duš, celo pri konkurenčnosti gospodarsva smo prava banana republika.

Zato predlagam Gregorčičevi namesto Slovenskega grba v državni zastavi šop banan. Prihod gršega vlaka z svetim Eu triom Baroso – Lagardova – Dragi pa pomeni:

Še težje bomo piskali.

Bolje nesposobna Slovenska vlada z nekaj malega socialne in pravne države ( za ščepec ) kot Strica sama nesposoben razglašen sveti Eu trio!

Der frau Merkel, glede na vaše haranje po Grčiji vam vaša asistenca pri eu milijardah pomaga toliko, da si lahko z njo pomahamo. Zaenkrat se Slovensko gospodarstvo še drži stran od svetega eu tria, ker se je v Sloveniji manj sesalo od državnih jasli kot v ne vem kolikokrat bankrotirani Grčiji.

Ker Grki po zaprtju javne rtv in odpustitvi več kot 50000 državnih uradnikov in uradnic lahko frau Merkel lahko samo narišejo brke in jo pošljejo nazaj v Nemčijo. Spomini na tistega temnega gospoda z brki, znanega kot Dolfi, so še zelo živi. Zato taka asistenca, kot jo počne frau Merkel in jo je počel Sarkozy ni dobra niti za soljenje župe.

Tujega nočemo, svojega pa še nismo v celoti zapravili.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Aprilske misli Grški vlak pospešuje na železniško postajo Gregorčičeva Ljublajna”

  1. SLOVENC pravi:

    TROJKA TAKOJ!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !