Aprilske misli za 5 evrov ponižnosti

To kdaj se zdaj dogaja v Mariborski regiji, je svinarija. Skoraj 20 % nezaposlenost, državne pomoči pa od nikjer? Nujno rabi Maribor in okolica vsaj 1000 javnih delovnih mest s vsaj minimalno plačo, dolgoletno odrinjenim na rob je treba vrniti dostojanstvo in spoštovanje, ne pa jih jebat ne vem koliko ur s paketom hrane za 5 evrov.

Smo se za to borili? To sredo samo 600 ponižnih, prejšnji teden čez 1000, pa saj smo bili tega vajeni samo še v letih po 2 vojni in pod fašizmom. In potem beremo, da gre hrana iz paketov v kante. Zato halo Ljubljana, kje je obljubljenih 70 milijonov evrov prepotrebne pomoči za Mariborsko regijo? Jih je požrla eu trojka?

Za začetek pa bi Mariboru in okolici pomagali parlamentarci in parlamentarke, s kakimi 10 % od sanjske plače. Njim se ne bi nič poznalo, Mariborske regije revežem pa ogromno.

Zato Ljubljana, namesto obljub dejanja. In angažma Slovenske vojske s stalno kuhinjo s vsaj tisoč obroki. Slovenski vojski se bo ta hrana pisala pod stroške, v Mariborski regiji pa bo 1000 lačnih manj.

In ne pozabite – edina delovna mesta, ki so na voljo, in sicer 144 so v Slovenski vojski, zato če ste mlajši od 25 let je to lepa priložnost se povzpeti iz socialne bede Maribora.

In ne pozabite – 2 največje mesto v državi bi moglo dobit posebni status, namesto da ga Ljubljanska politika in pogoltni tajkuni stalno jebejo.

Ljubljana rada pozabi – ko sebi grabi.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !