Sobotni Mario Dragi blues ali hik Sveti Martin iz mošta naredil je vin

Srečal sem svetega Martina s tistim znanim vprašanjem, dragi moji:

Je kozarec pol poln ali prazen? Hik, nič alkota zame od leta 1992 zaprisežen abstinent, jebat ga. Tudi kava, cigarete, čigumiji. Kakorkoli že, ko ujamem svoj lastni sanjavi trenutek in umirim svoj korak, trenutno nimam nekih idej.

Pravijo, če vse okoli nas propada, naj propade v stilu, toda glede na lepote narave, bo že držalo, je še upanje. Da se tudi brez kozarčka rujnega. Zabave žejni bodo rekli, da brez alkota se težko žura. A se ne bi strijal s tem mnenjem. Prav tako imam raje večerni mir kot neke novodobne Elvise. Pa tudi če je 100 metrov proč. Važno je le, da je ameriški Frenk spet doma. On ima 4 zvezdice, je šef zračne nata.

Kaj smo pa mi, raja? On malo govori po Slovensko, pa saj pri hudiču je rojen na rodni grudi. Ki sta jo starša zapustila zaradi težkih življenjskih. Po mnenju bratranca Frenka naj bi bil celo tok slab, Marjana Kralja četrtkov večer šele v petek zvečer, če smo prav slišali. Mogoče pa tudi kaj preslišali. Bila pa je to oddaja, ki jo je poslušala cela Slovenija. In radijski aparat zakon. Bil so to srečni socialistični časi, ko službo si imel, še prošnjo za delo so ti na komiteju brez težav napisali oziroma te od tam napotili.

Namočen sveti Martin, dvojno videnje in bele miši, hik, še ga bomo sral in pil, oboje zagotovo, povsem spodobno se pa da tudi brez alkota. Kakšna Martinova goska ali račka pa rada pade te dni, se mi zdi. Čeprav med sodi so vsi pogovori okrogli, tam se vse pogliha, zgliha in dogovori. Naslednje jutro pa preganja mačkona, mijav. Aspirin, veliko vode, nikoli več alkota, čaj s limono in kisla župca. Jeba je kako glava boli, vsi smo mlahavi, vse nam dol visi. Pa saj je bilo s večera v noč tako luštno in prijetno, nič nas ni bolelo, prav nič. Boš kaj rekel sveti Martin? Da so vinarji v krizi, kdo pa danes ni? Celo Mario Dragi, to je tisti makaronar ki šteje evre v Bruslju. In ta mona nabije Evro obrestno skoraj na nulo.

Kjer se kujejo Evro obresti, tam žari razlastitev varčevalcev. Porka madona, smo se za to borili, da bodo varčevali za cente obresti? Zato Dragi ne ga srat, s takimi, koga od raje pa zanimajo še vedno oderuški krediti? Nas zanimajo čim večje obresti za naše depozite.
Z napihovanjem nepremičninskih balonov pa vemo kako je to. Ko ta poči bo spet recesija, zdaj pa dragi Mario bomo spet iz strahu zaradi manjših obresti še manj trošili.

Manjša javna poraba pa ne pomeni drugega, kot manjšo proizvodnjo, manjšo gospodarsko rast, bdp in gospodarski razvoj. Brez orng obresti in orng vlade bomo kaj kmalu v riti, s trojko ali brez nje.

Razcveta gospodarstva pa 0,25 % evro obrestna mera ne bo dala. In zdi se mi, da mi je Sveti Martin prišepnil:

Pijmo ga po meri, na zdravje, dragi Mario!
Na čimprejšnji prihod trojke v Slovenije. Hudiča, saj boš tudi ti eden od nekoliko prezgodnjih svetih Evro kraljev. In če mene vprašate, jeba je ta Evropa, sam hudič jo je prinesel.

In dragi Mario, lesti Ameriškemu fedu tja kamor rado smrdi ni presežek

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !