Vprašanje za milijon dolarjev?

Kateri Slovenski dnevniki bodo mrknili v naslednjih 3 mesecih? Ker zagotovo trdno na trgu ostane četverček Večer – Nedelo – Delo – Slovenske novice malo pomozgajte, milijona dolarjev sicer ne boste dobili, vsekakor pa dobro premislite, če ima smisel še ustrajati kot naročnik.

Za približno isti denar, Slovenske celo znatno ceneje dobite zgoraj naštete, Slovenske zelo priporočam, ker če pade terna, bo vaše življenje zagotovo polepšano. Od tistih dveh ki ju imam v mislih, in ju zelo verjetno čaka usoda bivših Delovih revij nimate nič, razen cenenega populizma.

Težava bo naslednja:

Položnica za naročnino prihaja mesečno, in ker tiskarna tiska še kak mesec čez zastonj, se lahko zgodi, da boste sredi meseca zviseli. Kot plačniki letnih kart atc Kanin v stečaju, in ker danes nima smisel nobenega kreditirat, premislite, in se rešite še pravočasno. Odstop direktorja enega od medijev, ki odhaja, in vsiljevanje pogodb za še manjše plače, in pri drugem, ukinitev dolgoletnega Koprskega dopisništva. So resni znaki. Če prvemu v kratkem ne uspe prodati njihove palače bodo hude težave.

Če mi ne verjamete, se sprehodite mimo kioskov, na najbolj vidnih mestih Slovenske novice, Delo in ob nedeljah Nedelo, Večer pa že izriva odhajajoča medija. Dokapitaliziral ju ne bo nihče, medijski tajkun, lastnik enega je v resnih finančnih dolgovih, lastniku drugega, pa rožce ne ravno cvetijo.

Lahko se tudi motim, lahko preživita še kak mesec čez, a ker popolnoma nič nista spremenila , in samo odpuščata zaposlene, bo težka. Nakdade četvorčka so stabilne, poberejo smetano oglaševalskega trga, poglejte samo naslovnico zadnjega Sobotnega dela. In sobotni naslovnici odhajajočih 2 medijev. Starih komunistov ni več, vaške novice pa tudi ne zanimajo skoraj več nobenega.

In ne pozabite – Večer tudi med tednom iskaja na vsaj 32 straneh, tisti shirani Koprski dnevnik pa komaj pride do 24 strani. In v 28 letih pisanja za Slovenske medije dobiš tisti čut, da več kdaj kakšen medij mrkne dovolj zgodaj.

In predvsem, kateri Slovenski dnevniki po vaše so resni in verodostojni, in kateri je resen tabloid, in kateri Slovenski mediji angažirajo najboljše Slovenske novinarje in novinarke, tako redne kot honorarne.

Kar se pa Frenka in financ tiče, težka bo. Prodajat mesečnik Moje finance za 20 evrov letno je jeba. Saj pri financah je zelo enostavno. Depoziti in rentna varčevanja. In ko prodajamo devize, po čim nižjem tečaju, kupujemo pa po najvišjem.

In kaj bi na to rekli Ameriški predsedniki, natisnjeni na vseh dolarskih bankovcih?

Bolje da greste na kavo kot da še naprej plačujete odhajajoča 2 Slovenska medija, od kave, sploh če je v dobri družbi, boste več imeli, kot populizma Koprsko Ljubljanskega tandema.

Main stream mediji vedno prežive. Odhajajoča dva, pa to ravno nista, sta pa tranzicijski tandem.

Tranzicije, tajkunske in politične, pa naj bi bilo že skoraj konec.
Imena predsednikov uprav omenjenega tandema to potrjujejo.

Bo že držalo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !