Aprilske misli vlada rešena, Ljudstvo odrešeno!

Z Alenčico naprej po trnovih evro cestah, a kaj, ko te ceste imajo lukenj, da jih ne prešteješ. Ob robu tega nočnega monologa opozicije pa se na mestni občini nova Gorica dogajajo kravje kupčije.

Tam, kjer so mi izdali osebno izkaznico, a je to uzput, nekaj štukov višje pa je kakšno leto kraljeval in carjeval Simon Knaut, desna župana Arčona. Roka roki, in Arčon ni zavrnil njegove pritožbe stanovanjskemu skladu zaradi neprofitne najemnine. Ravno revež ta generalni županove pisarne ni, tam nekje okoli 1600 evrov neto na mesec. Ni slabo za skoraj nič dela. I ja bi to radio.

Me vzamete za generala županove pisarne v ng? Vse kvalifikacije imam, politične govore pišem odlično, za slalom med koalicijo in opozicijo sem dobro streniran. S retoriko in javnim nastopanjem nimam najmanjših težav. Žal pa nimam pravih stricev in tet na pravih položajih.

In ta revež v ponedeljek odstopa, seveda bo pri županu dokler občinski svet ng mestne ne izglasuje novega generala ali generalko.
Knautu pripada še odpravnina, neprofitna najemnina v višini dobrih 200 evrov ostaja, stanovanje tudi. Novo službo bo imel takoj, pa še luksuzne družinske počitnice si bo lahko privoščil.

Politična elita ostane elita, in to za državo ni slabo, za državljane pa zelo, in vsega tega ne bi bilo, če Primorske novice v obupni agoniji za preživetje (
2011 5.350.695 2012 5.113.748
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja: 2011 -498.285 2012 -8.957
) www.bizi.si
ne bi namočila tega ubogega Krauta, tudi nekaj letnega slamnatega direktorja propadlega atc kanin. Tam je tako in tako vse posle vodil dolgoletni šef Aleš Uršič, ki je potegnil najkrajšo. Tistih 800 evrov nezaposelnosti, pa še to samo prve 3 mesece, nato pa strmoglavljenje na 600 Evrov!

Njegovi delavci povprečno dobivajo 350 evrov nezaposlenosti.
Primorske izvajajo nizke krošeje, preživele pa bodo od 3 do 5 mesecev.
Če imate registracijo za poslovne imenike, se dobro primite stola. Kreditov je obilo!

Seveda nihče ne bo jokal za Primorskimi, sposobni novinarji in novinarke so drugje, so se že rešili, za Primorske pišejo povprečni novinarji in novinarke, ki nimajo kam.

Tudi kontroverzna Alenka Tratnik,
znana iz Popo intervju afere.
Edini sposoben in drag ki ga še angažirajo, Peter Verč še piše za pn.

14 urednikov in urednic pa še vedno vleče lepe plače, za Pn trenutno piše tja do 20 novinarjev in novinark.
Praznovali so 66 letnico, tisti dan ponujali 66 % popust na pol letno naročnino, kar je bankrot.

Stroški tiska najmanj milijon evrov letno, za plače najmanj 2 milijona, materialni stroški, informatika in avti najmanj milijon, preostali milijon pa gre za davke.

Oglasov praktično ni.
In oni se bodejo s Knautom, ki je izvedel levi kroše, in v nekaj tednih bo imel službo, z najmanj 2 in tremi nulami plače.

Zmanjšanje novinarskih imen v pn pa je posledica novih pogodb za nižje plače ( strmoglavljenje proti minimalnim ) kar je pisalo Delo 20 septembra.

A glavno je da je država rešena, da ostane nkbm in vreme stabilno, ostalo pa bo!

In vsaj kar se tiče lokalnih politikov, ne bodite se z njimi,
Ker oni vedno zmagajo.
Knautu ne manjka denarja za odvetnike, novinarji in novinarke pn pa so na robu preživetja.

S tako bilanco zagotovo!
O vsebini raje ne bi.
Še Slovenske jih nesejo in to hudo.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !