Novica, da dol padeš – vzajemna časti!

Ko smo se že popolnoma navadili na črne novice ( ta črnih v politiki smo se na srečo rešili ) nas na rit vrže neverjetna novica:

Vzajemna nam decembra časti 15 evrov za Božička! In morebiti nam popusti tisti evro na mesec v prihajajočem letu! Sam kot zaprisežen politično – aktualno – družbeni bloger zastrižem s ušesi, zaplešem indijanski ples in navijem zvočnike!

Da je vzajemna porabila manj kot je načrtovala, no ja, teh 15 evrov je potrdil nadzorni svet, nekaj driblanja bo zaradi popusta 1 evra zaradi pogoltne zdravstvene blagajne zzzs. Tej ni nikoli dosti obnaša se kot nepotešena ženska. Več kot vanjo vlagamo, manj od nje imamo. Skratka – zadeve gredo na bolje, medijski in oglaševalsko – anketarski trg je že ven iz recesije, kar se vidi pri vsebini, anketah in oglasih.
Celo bankirji so sklenili pakt s mediji, če vzameš predplačniško kartico, dobiš 3 mesečno naročnino zastonj!

Ta recesija, ki nas je vrgla, prevračala in zvračala, pobirala delovna mesta in spravljala uprave podjetij zaradi rdečih številk v obup, je skoraj mimo, no ja še tisto leto in pol. Uradno! Glede na to, da je država dobila enega samega kupca za milijardo in pol evrskih obveznic. Kapitalski trgi so pozitivno reagirali, in nam obrestno mero vrgli pod sprejemljivih 5 % ! Trojki smo dali dvojko, ne boste nas, evre za sanacijo bančnega sistema imamo, torej je vse v redu. Ni pa vse v redu s slovensko politiko, pa naj bo to gospodarski minister Stepišnik ali pa bivši poslanec mladi Juri! Kar počneta, je zakonito, a nehigienično.
A kaj, ko kdo pa nam kaj more! Dokler ljudstvo še zmore plačevati račune, Slovenska politika še računa na nas, volilce!

In če naj bi te dni v mestni občini Nova Gorica občani in občanke nabirali gobe, so osvojili zanimiv hobi: Obešanje transparentov na grme, tunele in podoben zadeve, gobe jih pri tem mesijanskem početju ne zanimajo. Najboljši županovi možje dežurajo, in pobirajo še frišno postavljene anti Arčon parole. Eden mora bit kriv, pa magari župan, še prej se medijsko zjebe s pomočno politično neodvisnega Primorskega trobila njegovo desno roko. Zaradi 100 evrov premalo stanarine za neprofitno oziroma profitno stanovanje, kriv pa je še Arčon, ker ni skenslal tiste znane odločbe njegovega dobrega strankarskega tovariša in desne roke.

In ko smo že pri Bevkovem trgu: Tudi s pomočjo 3,7 milijona evrov, ki se ga je vložilo v prenovo in vodomet Bevkovega trga, so se ustvarila številna nova delovna mesta. To anti beri desna opozija županu pozablja.

Predvolilna lokalna in županska na Goriškem eno leto več zgodaj. In če so kdo bili hitrih nog, ne samo opozicija in najboljši županovi možje, so bili radijci radia Robin. Tisti na grmih viseč transparent utegne postati celo fotka leta!

V mestu več iger kot kruha važno da se dogaja, županova desna roka ima še najmanj 3 mesece uživanja na mestni občini. In kdo pravi, da v mestni občini ni novih delovnih mest? Če drugje ne, v sosednjem nakupovalnem raju. Več kot 500 dragi moji!

Integracija s sosedno Gorico jih bo prinesla še na stotine, tako da ni za obupat, v Vilešu dober streljaj od Gorice odpirajo nov mega nakupovalni center, takoj so zaposlili 200 ljudi. In še jih bodo.

In vsi ti pametnjakoviči, koalicija in opozicija, pa še tisto znano Primorsko trobilo, naj si ogledajo eno največjih industrijskih con v predmestju Gorice, Štandrežu, pa bodo ostali brez besed.

Tam se tiskata tudi oba Furlanska časopisa, Il Piccolo in Messagero Veneto. Ki se za razliko od veliko manjšega Koprskega dnevnika v finančnih težavah ne ukvarjata z dobrimi in slabimi županovimi možmi.

Važno da je cirkus, ki ga ni treba plačat, a ve se, kdo bo potegnil kratko!

Županovi možje in dekleta nikoli

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !