Aprilske misli Pozabite na volitve ( in ženske )

Dragi moji – Ko gre ta naš svet počasi k hudiču ( da to pozabimo gremo na obiske in nakupih naslednjega nakupovalnega ) se je že 2 275 prebivalcem majhnega Ameriškega mesteca zgodilo, da so pozabili na volitve.

Ne daj bože, da bi se to še nam, v Sloveniji! To bi bila fešta, kot je še ne bi bilo, to bi se slavilo do jutranjih ur! Vsaj kar se politike tiče, na zahodu nič novega. Vse kar počnemo v tej smeri, je tako brcanje v prazno, z izjemo mastno plačanih politikov in mizerno plačanih političnih satirikov. Še najbolje je šlo Tofu in njegovemu Muped šovu, dokler tam nekje proti letu 2000 šefi na valu 2002 niso ugotovili, da tega res ne bi več. In tako je Tofova Simona Vodopivec dobila nova obzorja, Jureta Frankota osebno.

Kar pa se iskanja žensk tiče, nikoli, res nikoli s maili, osebno ali pa nič.
Če se po 5 zmenku še vedno nič ne zgodi, imamo samski moški samo še 2 možnosti: samostan ali psihologa! Ker odkar imajo ženske volilno pravico, tam nekje od 1 vojne dalje, je politika, domača in tuja, postala sila razgibana zadeva. Ne boste verjeli, parlamentarna dogajanja pritegnejo celo rumene tabloide. Šovinističnih izpadov moških parlamentarcev se v vsakem parlamentu kar tare, ne pomaga nič pridganje o nesovražnem govoru in strpnosti, tudi do kolegic parlamentark.

Top listo naj šovinističnih ( prednjačijo desni parlamentraci ) bi lahko izdali v debeli knjigi, čeprav so vedno ženske parlamentarke te izpade zatrle v žlici vode. One večinoma ostale v naslednjih mandatih, kar vsaj za večino šovinističnih parlamentarcev ne bi mogli trditi. Skratka, več kot parlamentarci kasirajo, bolj bedne izjave dajejo. Ženski del parlamenta drži vsaj nek nivo, seveda ni ovire, imunitetne ne kake druge, da ne bi kakšna radoživa parlamentarka skakala čez plot z sedanjim ali bivšim politikom, poročenim. Imen raje ne bi, da ne bo kakšne zamere. Ker med razmišljanjem o vuko jebini vsakdana lahko ostanemo brez kreativne energije. Ker dobro plačane parlamentarke
se ne brani noben še bolje plačan karierni politik.

Nasprotno pa v novinarskih vrstah ni kakih velikih ljubezenskih romanc, večina novinarjev in novinark je poročenih, poznamo nekaj zelo uspešnih partnerskih tandemov, a ker je novinarstvo poslanstvo, ne pa služba, prav veliko skokov čez plot ni. Pa tudi velikih novinarskih družin skoraj ni.
Če pomislimo na največje novinarske zvezdnice nacionalke, skoraj po pravilu večji del tete. S kakšnim otrokom seveda, a že zdavnaj ločene ali oddaljene od prvega partnerja. Novinarsko delo, ki traja cele dneve in tedne, pač pusti posledice v zasebnem življenju, ki kulminira v šankarjenju. Alkohol je največji sovražnik novinarskih vrst.

In če imate preveč denarja, se lahko mirne duše preselite v Wallburg v Utahu, in tam skoraj vsak dan nazdravljate s županom in člani mestnega sveta v edini mestni restavraciji. Mestece Pejton?

In kot bi rekel državljan Toš:

Dečki, čas je za akcijo? Pri ženskah ali v nakupovalnih? In kaj bi rekel državljan Toš na mrk ene najboljših Slovenskih blogosfer – Večerove?
Najverjetne nič, ker sploh ne komentira vprašanj gledalcev in gledalk.

Že to, da sedi na straniščni školjki, več pove o našem vsakdanjem sranju kot besede vseh politikov in političark. In kje pri hudiču si bila presvitla Slovenska politika, ko so gor vshajali Slovenski tajkuni in tistih nekaj tajkunk?

Veselo ste ga srali po parlamentu, za naš prigaran davko plačevalski denar. Res je, vrnitev Jureta Franka s srebrno kolajno iz legendarnih Sarajevskih olimpijskih iger ( Više volimo Jureta kot bureka ) v rodni Solkan sem kot dijak 3 letnika kmetijske šole ng vzhičeno spremljal na Bevkovem trgu osebno.

In ne pozabite, bivša Jugoslavija je bila za mnoge, tudi zame, najboljša ljubezen mojega življenja. Ker v tej naši Sloveniji, kjer ne gre ne opak ne onak, se nimamo česa veselit. Dala mi je odlično znanje diplomiranega kmeta, ki ga s pridom na svojem vrtičku še zdaj uporabljam.

Ker ljubezen do nepremičninsko davčno harajoče Slovenske države je na sila trhlih nogah!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !