Pri poročnih komedijah ni ne krize ne recesije

Dragi moji kriza že 6 leto pometa po naši Sloveniji, jebat ga. Če pa kje ni ne krize, ne recesije, so to zagotovo poročne komedije. V glavnem Holiwudski režiserji, če se pa tega posla loti še Anglež Nigel Cole ( reševanje vdove Grace, Koledarska dekleta ) kot parodijo seveda, je nekaj hudo narobe s našimi med človeškimi. Poročni video je Britanski film, vreden ogleda in razmisleka.

Poljubite nevesto. Še prej pa ne pozabite na fantovščino in obvezno striptizeto.

Pa kako boš pri hudiču mislil na poroko, ko pa vrtiš spletne letake diskontov, in tuhtaš kje boš dobil najcenejši puding, olive in kivije. Tega, da v naši družbi ne prideš skoraj nikamor, da imaš zaprte poti glede izobraževanja, kariere, sanjske ženske je jasno. Kot je še bolj jasno, da so Slovenski veliki mediji v krizi. Malih pa tako ali tako ni več.

Po gobe je šla celo tv Primorka. Še dobro, da je zaposlovala samo ljudi s povprečno končano srednjo šolo, ki bodo z nekaj težavami dobili slabo plačana fizična dela. Dala pa je možnost ljudem iz roba družbe. Po drugi strani ti niti sanjsko dekle ne da kaj prida možnosti, da boš delo dobil. Službo imamo tako in tako vsi, samo denarja od tega zelo malo.

In ne glede, na zajebano situacijo, je podrobno proučevanje ponudb diskontov vredno nekaj minimalnih plač prihranka na leto. Zdaj, odkar sem spet v alpinistični kondiciji, jih v tistih nekaj popoldanskih urah brez težav obiščem kar 5 trgovskih.

Lačen pa ne mislim bit, res ne. Imam skoraj vse doma, a vseeno je potrebno poskrbet za tiste gušte za fruštek. In ko sem danes spet poslušal, da sončna ne bo naredila nič, kot zaposlovala osebje me je spet zvilo. Ne bo čisto držalo, če se lahko tako izrazim. Skozi številne programe aktivne zaposlitve sončne se da do marsikakšnega dela in denarja. Tudi če tiste delavnice in izobraževanja sončne niso na najbolj dobrem glasu, te vsaj prisilijo v serijsko pošiljanje prošenj. Dobro, s prošnjami ni nič, delo dobiš na dobre reference, talent in odzivnost trga. To je znano. Kot je znano, da so razlike med plačili za fizične in intelektualne najmanj 1 : 10 na enoto časa.

Trg! Če uspeš s svojim znanjem, talentom oblikovati ustrezen piar, trg zacveti. Če bi me Koprska Agrarija najela za tekstopisca sloganov, ne bi bilo na prvi strani pn tega čudnega in nelogičnega nagovarjanja. Navadno pa, če se proda vse, se ne reklamira.

In Agrarija Koper proda vso Slovensko zelenjavo in sadje.

In ko smo že pri striptizetah, tudi to je posel, ki ne pozna krize.
In še najmanj smo v krizi, če gremo na javne brezplačne prireditve, politične shode,
kjer se najde tudi kakšna osamljena deklica.

In pomislite, koliko stvari je v tej državi zastonj, od brezplačnih knjig po knjižnicah, vrtnarskih pridelkov pa do zastonj večerij na raznih prireditvah.

Zato ne več s to krizo, ker je zame ni več!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Pri poročnih komedijah ni ne krize ne recesije”

  1. pohajalka pravi:

    No, tole je bilo pa res vzpodbudno branje. Kriza ne sploh! To je to.
    :P

  2. lordwales pravi:

    Hvala za moralno podporo, to paše!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !