Kaj bi moglo novinarje in novinarke najbolj skrbeti

Dragi moji bilanca medija, za katerega delajo.

Zlasti postavki prihodki in sredstva. Če so sredstva nizka, in prihodki niski bo ta medij kmalu šel na boben. Pač izkoristite tedenski brezplačni dostop na www.bizi.si in to je to.

Novinarke pn pa to niti najmanj ne skrbi, niti dejstvo, da se tam kmalu utegne ponoviti zgodba tv Primorka. lasje gredo pokonci ob bankrot bilanci te nekoč uspešne lokalne tv postaje. Zaenkrat je poslovanje pn še stabilno, toda če ne bo dovolj reklam za praznike bo težka. Podjetje dolgoročne nima vizije, ne razvoja, nič ne more investirat, pol prihodkov za plače, pol v glavnem za tisk! Nobenih naložb in minimalni kapital. Odvisni so od finančne pomoči lastnikov, kako pa je s tem, beremo.

Zgodba s Nardinovo in tv Primorko je na srečo srečni game over.
Ne razumem pa tam zaposlenih, ki so Nardinovi mesece delali zastonj. Na koncu jih je še tožila. Dobila ni nič, bivši zaposleni pa isto nič. Vsaj na zavod bi jih dala, ne da jih je mesece nategovala. Na srečo sta ji obe banki blokirali trr.

Na srečo delam za medij s odlično bilanco, Večer. Danes je plačilni za honorarce. Lep občutek, ko nekaj evrov spet prileti na trr. Ta deklica pa prileti naredit članek s arheologi, v mojo vas, ker občina s kreditom in Evropskimi investira novo kanalizacijo. Na kratko sem ji kakšna zguba je bila na pn v letih 2011 in 2012 in napovedal še 3 mesece. Da si želi več, je bila edina izjava ki jo je dala. Jaz si tudi, a s tako bilanco in načinom dela ( iskanjem sovražnikov ) bo težka. Pokazal sem ji kam naj gre in sva končala.

Edino kar imava skupnega, je odlična kondicija. Ta deklica dela družbo vsako poletje kraškim gadom, ki gredo peš iz mojih krajev na Triglav. S našim županom, ki ga nisem volil, in je odličen govornik znanstvene fantastike. Koliko je moja občina zadolžena raje ne, si pa želim samo ene zadeve: Čimprej na občino Sežana in največ 20 uradnikov in uradnic. Znanstvena fantasika?

Zato dragi novinarski kolegi in kolegice, bilance Večera, Dela in Dnevnika so odlične, če pa delate za ostale medije, stojite na robu finančnega prepada.

In kakšna bo usoda pn?
O tem bi mogle šlogarce, jaz ne rečem nič več. Kot to, da raje grem po kolenih na Sveto goro kot delam za njih. Pa že raje tolčem močnik, bo še vedno bolje, kot se hondlat z njimi.

In če niste opazili, nekaterih dolgo letnih novinarskih imen na pn ni več. Ko jih ne bo več, za njimi ne bo jokal nihče, razen tam zaposlenih, na mestni občini Ng in občini Sežana pa bo fešta. Nikjer ne piše, da se mora neodvisno trobilo strinjat s politiko občine, toda obsojat kogarkoli brez enega samega dokaza je kršenje novinarske etike. V teh 2 občinah hobotnice ni, in pravi naslov za njihove grehe je tožilstvo in sodstvo. Ne pa neodvisno trobilo stricev in tet.

V Sloveniji bo težko preživel 4 resni dnevnik. In pn si na dnu krize privoščijo 14 urednic in urednikov! Po Štajersko rečeno, tam mečejo prek Evre s ta veliko šaflo.

Prihaja Božič. Na 1000 ljudi bo izgubilo službo. Večer daje socialno izključenim vsaj moralno podporo, kaj pa dajo prej omenjenim pn?

Dajo, papir za sušenje šulnov in čiščenje solate, to pa je tudi vse.

Ma ben v redu, Pn so prvi medij v Sloveniji, ki jim lastnik prodaja njihovo palačo.

Kaj več pa res ni za povedat. Ker je vse povedano se mi zdi!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !