Aprilske misli več je oslov kot pametnih

Res je, dragi moji, bo že držalo. Zdrži pa samo naslednje:
Če sami pri sebi nimamo reda, kako ga bomo imeli drugje? Zakopal sem se v depozitne in rentne pogodbe, sortiral po datumih, odvečno papirnato solato nesel v koš, tačas je šel prenosnik v mirovanje. Kar pomeni manjšo porabo toka zaradi izklopljenega monitorja.

Ugotovitev:

Ne nakupujte solate po nakupovalnih, ker jim dodajajo tablete za turbo rast. Ste vedeli to? Ne nasedajte trgovskim popustom za igrače in sladkarije. Ne kupujte papirnih robčkov ( kljub bagatelni ceni ) ker letno to kar nekaj nanese. Dajte v žep skret papir in se požvižgajte, kaj si drugi milijo o vas. Kar hočejo. Ne menjujte Ameriških dolarjev in Avstralskih dolarjev. Najkasneje s poletno turistično sezono bo Ameriški pod 1,30 in Avstralski pod 1,40 za Evro. Radikalizirajte stroške v nulo, ne kupujte ničesar, kar ne rabite. Nosite cunje iz diskontov, važno je preživet.

Naslednja ugotovitev:

Jože Mencinger, ekonomist:

Edino smiselno varčevanje je depozitno in rentno ( pasiva ) na bankah.
( to pravim jaz ) Nobenih življenjskih in vzajemnih. Če že vzajemne, samo najbolj rizične, in to v vrednosti nekaj 100 Evrov.

Čustveno fopanje medijskih zvezd:
Eno uro na mraz, pa ne bodo nikoli več fopali kar tako. S čim polnijo medijski tv čas. Da dol padeš.

Šparoviti so zaskrbljeni, da je zdaj moj glavni trgovec Lidl.
Dol mi visi, kot mi dol visi služba za minimalca. Nek se jebejo s tem, kdor pač morejo, jaz se naslednjih nekaj let za enega vijoličastega niti pod razno.

Sem kaj pozabil? Kdo je zdaj večji osel, jaz ki sem leta 2003 začel s serijskimi depoziti in rentnimi varčevanji, ali večina, ki nima denarja in živi iz meseca v mesec? Smo pač v času plastik fantastik, zdaj še te klinčeve tablete za solato, obdelujte svoj vrt in to je to.
In ne pozabite, če ste na sončni takoj ko dobite izpisek honorarjev napisati davčne napovedi in jo nesti na durs. Tako boste dobili ves davek nazaj. Ni slabo!

In še:

Decembra ne nakupujte nobene tehnike, ker ste s tem Karitas za trgovce. Marže navijejo v nebo. Odkar bojkotiram big bang, najdražjega tehničnega trgovca pri nas, se ne neverjetno bolje počutim.

Končna ugotovitev:

Zagotovo nisem osel. Nisem mona, se ne dam na nobeno trgovsko in čustveno tv finto, ne boste me, in pika. Mala malca mi je obiskati 5 trgovskih v enem popoldnevu, zmorem pa tudi še enkrat toliko. Krizi sem napovedal vojno, enako položnicam in provizijam vseh vrst. Zamenjajte banko in hodite na delavsko hranilnico. Jaz je žal ne morem, če pa bi jo mogel, nisem več niti minute na nkbm. In zagotovo ne mislim nikoli čakat ure za tisti klinčev 5 evrski paket bede.

Zdaj pa grem ne vem katerič gledat Dnevnik Brigit Jones. Danes bi lahko šel zastonj poslušat Zorana Predina v dramo Ljubljana, pa še kakšno deklico povabil poleg. A nobena ni tako pametna, da bi držala stike z mano. Je pa zelo fansy brat svoje ime in priimek nad sliko drame.

Kdo je zdaj osel?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !