mercator lapsus reklama za popust do nedelje ob 17 ko trgovine zapirajo

Dragi moji če sem natančen, v reklamnem bloku minuto pred peto, in v nedeljo se adventni popust konča. Nobena mercatorjeva trgovina ni v nedeljo odprta več kot do petih, tudi dežurne se ob tej uri zapirajo. Hiperji, tistih 10 do petih, ostalo pa je več ali manj zaprto.

In kakšen smisel ima predvajati oglas za nekaj, kar je pase, minuto pred peto? S šaflo zmetati skupaj z 22 % ddv nekaj tisoč evrov v luft, ne bi teh evrov mercator poklonil revežem? Kje je družbena odgovornost trgovskega podjetja, še desetletje nazaj najbolj dobičkonosnega trgovca v državi, zdaj nič več, ostaja pa je na 1 mestu po tržnem deležu. Glede na februarske podatke. Z manj kot 30 % trga, špar 22 %, tuš 20 % , dikskontarji imajo 20 % Me ne moti, če nas zasipa mercator s reklamami, naj izvolio!

Toda glede na padajoči tržni delež, spremenjene nakupovalne navade Slovenskih revežev, in nenazadnje, ostro konkurenco diskontarjev bo mercatorju s milijardo kreditov in nič dobička trda predla. Nihče ni verjel, da bo lidl prišel v Sežano, gotovinsko je odštel milijon in pol za parcelo, na kateri je bila trgovina. Lastnik trgovine je trgovino podrl, delavce na sončno in zadel sedmico. Brez da bi vplačal en sam listek. In kjer se pojavi lidl, tam še trava težje raste. Lidl je med vsemi diskontarji z največjim deležem, gledano na razmerje kvaliteta in cena številka ena.

Zanimiva je taktika najcenejšega med diksontarji, evrospina, nobenih reklam, njihova spletna stran, letaki po trgovinah in plakati. Gre jim več kot dobro. Tudi Hoferju, z najvišjo kvaliteto in najvišjo ceno med diskontarji. Prihod lidla na lokalni ravni pomeni, da globalno zgubijo največji trije. Toda špar se rešuje s tehniko, tuš se ne rešuje več z ničemer, saj še za vzdrževanje trgovin ni več denarja ( luknje na tleh v Sežanskem tuš ) in mercatorjeve kupce vstrajno prevzema špar.
Ni tedna, da ne bi bilo 25 % popusta na en izdelek, to taktiko ima tudi tuš, s tem da špar to zadevo personalizira. Dobiš po mailu ali po pošti. Ne rabiš brat letaka ker njihov marketing poskrbi, da imaš čim manj dela s tem.

Tušu je več ali manj zmanjkalo denarja za oglaševanje po tv, tam je glavni mercator, ki s šaflo meče milijone evrov v luft. Skromnejši je Špar, ostali trgovci pa skoraj ne oglašujejo po tv razen lidla. Letake po pošti imajo vsi, razen evrospina.
S tem, da lidl ob četrtkih in sobotah več naredi za ljudstvo, kot vsa politika in gospodarstvo skupaj. Obup tuša pa se je pokazal ta petek in soboto s 15 % popusta za ne akciske izdelke. Ob povprečni marži 50 % še vedno dober denar, a nihče od konkurence ne da več 13 % kot oni rečejo takojšnjega popusta.

In takojšnja ugotovitev: mercatorja se izognite, kolikor morete, v špar če ste srednji razred, drugače po kakšno malenkost in tehniko, pri diskontarjih pa imamo tako in tako kroženje. V vsakem akcije, in se preživi. Ker če hočete v teh kriznih časih preživet, in nekaj ur tekanja po trgovinah ni težava vam bo vaš trr hvaležen.

Saj ne bi radi, da vam rubijo s vašega trr?

In dol mi visi, koliko jih bo mercator in tuš odpustil, vsaj glede na slabe izkušnje s tušem ne bo nobene škode. Dobre trgovce iz mercatorja in tuša z veseljem vzamejo diskontarji. Z veseljem gledam koprsko ekipo v sežanskem lidlu kako z veseljem dela.

Pejte v mercatorjev hiper v Kromberk pri novi gorici. Obup. Ker nobenega zdaj ne zanima več made in Slovenija. Vse nas zanima samo eno

Kako preživeti, umetnost je to, vam rečem, imeti je glagol, kako imeti, pa pomeni znajdi se, ker če čakaš. se načakaš. Ne glede na nacionalni interes ko pridemo na trr do podna ali pod podn takrat ni več prijateljev

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !