Zmenek na slepo – zakaj pa ne? Filmske avdicije – z veseljem!

Dragi moji – vsem osamljenim blogerkam in blogerjem ( z moškimi ne grem za nič na svetu na zmenek ) predlagam, nenazadnje je lahko to dobra zabava, v stillu Leonarda Piearconija, igralca in producenta Italijanskim romantičnih komedij. Prvi uspešni film Ciklone je rušil prodajne rekorde po kinodvoranah. Pa tudi vsi ostali njegovi niso slabi.

O posledicah in poledicah teh zmenkov ne razmišljajte preveč, prepustite zadeve toku, sexsajte pa vsaj na začetku zaščiteni. Če se jaz ne pretirano obremenjujem s tem, kako do maja preživeti s 1000 evri, se tudi glede randijev, kot jim popularno rečeno, ne bi. Popularno rečeno, za Božič mi je cuker padel, in zdaj bi raje flitral s kakšno prikupno, kot da spet imam masažo s črno tipkovnico. Trdo kot hudič.

1000 evrov se zdi mogoče veliko, imam seveda še več, ker res ne bi šel tiste znane limit rulete. Kjer dobitkov ni. Tisti jeben zzzs je treba nategnit, kot se da, in plačati najkasneje kot se da. To driblanje obvladam v nulo, tako da sem znesek vezave povečal za 100 evrov. Kdor ne raskira, ne profitira. Bom sfolgal s preostankom do maja? Bom, saj močno računam še na Večerove honorarje. Zzzs bom plačal, za 3 mesece skupaj, položnica marca, sistem pa bo šele maja zaznal da nimam plačano. Inteligentna rešitev. Res je, da več stanejo večerje, kot to jebeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Glede tega sem pomirjen, sem mojster rezanja stroškov.

Ko pa pridem s januarskega tedenskega odkopa, bom šel za prostovoljca enkrat na teden! Če imate mediji, občine, rdeči križi, razni zavodi ustrezne ponudbe zame, izvolio:

tomaz.svagelj@siol.net

Kar pogumno! Dobra stran prostovoljstva je, da tam kjer imajo menze, ješ lahko zastonj. Da se pogajat tudi za potne stroške. Pa tudi sončna je precej naklonjena temu, žal finančno ne. Podpišeš tisto znano ( ker ni neznana ) prostovoljno pogodbo, in to je to. Ravno v dom upokojencev kot diplomirana komperativistka ne bi šel, tako slabo mi še ne gre. In drage blogerice – ne skrivajte svoje indentitete, razen če ne pišete o neuslišanih ljubeznih in kuharskih receptih.

Imam pa še dva aduta za preživetje: Kar soliden mobitel in dobro leposlovje in foto monografije. Oboje se da prodat, ni veliko, a še vedno bolje kot limit. Seveda bi kot prostovoljec najraje prišel na občino Sežana, ker me fitnes s paketi rk nič ne mika. Karkoli mi rata s to sončno delovno rehabilitacijo, slabše kot je, ne bo.

Seveda me lahko mediji angažirate, talentov za pisanje ni v izobilju, zdaj pa se mi zdi primerno, če bi si ogledal še eno epizodo Gruntovčanov. Dudek in Regica, to je tisto ta pravo!

Glede na to, da me vedno več ljudi sprašuje kaj bom zdaj poklicno počel, je odgovor – dogovor jasen:

Poklicno novinarsko, marketing, piar, ankete in organizacija političnih in občinskih dogodkov. Kriterijev ne mislim nižat, niti višat, pisanje mi gre dobro od rok, še rezervni mail:

tomaz.svagelj@gmail.com

Medijskim bogovom se vsekakor priporočam, že zato, ker ne igram nobene plačljive igre na srečo. In spoštovani slovenski filmski producenti, z veseljem pridem na vaše avdicije, nekaj izkušenj s tem že imam. Glavno stransko vlogo v kadru propadle kriminalke. In eno statiranje.

Krizi sem napovedal vojno – bitke pa še nisem dobil.

S spoštovanjem

Lordwales

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !