Ukinimo brezposelnost, postanimo raje državni ljubimci in ljubimke

Dragi moji – Ljubi svojega bližnjega, kot državo, pa ti hudega ne bo. In te stigme s to klinčevo brezposelnostjo mora biti pri priči konec, da ne bo počil vladni lonec. In kakšna je sploh razlika med nami državnimi ljubimci in ljubimkami in zaposlenimi?

Samo v Evrih. Tista da si zavarovan – je dobra, v vsakem primeru si, saj Slovenija pozna univerzalni zdravstveni sistem in še nekaj let nazaj tudi penzijski. Ki je bil v imenu kapitala in desnice za kak % tajkunskih lukenj na hitro odpravljen. Nič krivi reveži, ki sem jim v življenju ni izšlo, pač pahnjeni na beraško palico. Pač. Kapital odvrže vse, kar ne goni njegovega dobička. Ljudje smo številke. Imamo neštete državne svetovalce in svetovalce, toda edini pravi nasvet za preživetje je: Fuš. Če hočete še kdaj v tuš. Tam boste, kakor pri vseh ostalih trgovcih, tudi z denarjem od fuša prijazno sprejeti.
Penzijski se vrača, kot žejnemu v puščavi prikazovanje oaze, no ja vsaj ženske so tem nedosegljivim 9500 evrov bruto so ( leto plačane penzije ) bliže: Lahko razkrijejo kaj svoj atribut, pa takoj pade kak finančni adut. Bolje kot v Muri za minimalca delat na normo 8 ur na dan. Kaka bolj žgečkljiva filmska vloga, pa zda bit love do krove.

Filmska industrija, še posebej pa del te industrije, ki je poznan kot porno ne pozna nobenih kriz, vsako leto rekordno povečuje število posnetih filmov kot dobiček. Pa smo spet pri stricu kapitalu? A tudi pri običajnih filmih so honorarji lahko zelo mastni. Biti Hollywoodski igralec pomeni za Slovenijo spet bit brezposelen, ker ne Hollywood ne naša država ne poskrbi za status zaposlenega. Če še ne veste, celo za največje vloge Hollywood ne zahteva nobenih zdravniških pregledov, če prideš/de na snemanje urejen, trezen in znaš igrat in poslušat režiserja! Pri nas pa te za nekaj mesecev dela za določen čas jebejo s zdravniškim pregledom. Ki ni nujno da ga plača delodajalec. Pri nas se vse vrti okoli statusov, brezplodnih sestankov in diplom, takih in drugačnih, samo dela ni. Ker se penzijski vrača, je to lahki obvod pred tečnimi zdravniškimi, kadrovskimi, sprejemi, komisijami in kot naši menedžerji radi rečejo med plačilnimi sistemizacijami. Duh samoupravljanja še straši po naši dolini Šentflorjanski? In na koncu koncev je en drek vseeno, ali si svoboden, za določen ali za stalno, važno je samo koliko zaslužiš! Za stalno pomeni pol državi, za določen ćas isto, prekarno pa hvala bogu kak % manj. Brez s.p. kaj bi z njim?

Kar dobiš od honorarjev, pač dobiš, na to država zdaj nabije tistih dobrih 45 % kar je še vedno manj od standarda, zaradi katerega se ljudje tresejo.

Če si sposoben delat v svobodnem poklicu, ne rabiš ne nezaposlenosti, ne s.p., ne statusa, rabiš samo samega sebe. Če si vsaj malo umetnika, novinarja, filmarja, boš preživel, uradno udarno skoraj pol državi ali pa vse brez države.

Izvolijo. Na denarju pa ne piše, ali je država imela kaj od tega ali ne. Seveda je finančna naše države taka, da bomo še dolgo zaradi tajkunskih finančnih lukenj tolkli močmik. Mogoče se pa oglasi kak vladni zvočnik.

In zato ne jemljite, vse kar vam s kora in državnih logov za sveto resnico! Če imate občutek, da s vašo sončno svetovalko ne gre ne opak ne onak, pozabite, in se lotite kakega fuša. Državi ste neškodljivi, ker niti do praga prispevkov s.p., ne pridete tako in tako pa ji v trgovinah vsaj ddv vračate.

Ravno zato se nimam za brezposelnega, raje za polno zaposlenega.
Sem pa za vsaj slučaj še enkrat preveril seanso pri sončni. Potne stroške država državnim ljubimcem še vrača.

Za domovino – s državnimi ljubimci in ljubimkami dalje!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !