Kaj je pri nas narobe?

Se sprašuje Tadej Toš, voditelj gala prireditve Večera, Večerovega novega leta. Skoraj vse je pri nas narobe, doda. Vse pri nas se začenja in končuje pri denarju, evrih, če jih sploh še imamo. Direktor marketinga Večera skromno dodaja: Kakor bomo postlali, tako bomo imeli. Direktor Večera Struc je optimističen, čeprav ne skriva, da je pred nami, Večerovci težko leto. Ko mnogo prejšnjih.

Je res naša poklicna poti samo tujina ali lahko uspemo tudi na rodni grudi? Nihče nam nič ne obeta, daje, še manj obljublja, prodaja, zrihta, podari in omogoči. Kar bomo imeli, to bo v naših rokah, posledica krize pa je da ne zavržemo ničesar, hladilniki postajajo čudežno pregledni, z nekimi norimi nakupi pa tako in tako nimamo težav.

Ravno sem pregledal nekaj let mojih poceni dopustov. Če ne bi delal, vsega tega ne bi bilo, tako pa so spomini prijetni. Verjetno so zdaj večja težava poplave, a to mine hitro, težja pa je, ko nam poplavi v rdeče trr račun. Če me kaj najeda, je preračunavanje ali bom sfolgal do naslednjega depozita, ker je to trenutno skoraj edina, ki me reši. Je edina, ki mi da upanje. In je edina, ki pomaga. Težava novinarska pa je samo ena: Medijska sita so zelo gosta. In da prideš skozi, se moraš zelo potrudit. Tadej Toš na moji levi mi kaže kazalec. Ameriški veleposlanik bi rad učil veterane osamosjvojtvene vojne kozjih molitvic. A njegov mandat je kratek, traja samo 4 leta. Nato pa v naslednjo banana republiko učit domorodce o Ameriškem pogledu na svet. Lahko bi temu rekli tudi politični, gospodarski in kulturni inperjalizem.

Če pa fokusiramo na službe, posebno novinarske, teh uradno ni. Delaš pač prekarno, honorarno, pa je kaj objavljeno in kaj plačano. Če za včerajšnji bobu bob, gala prireditev Večera velja, da je politična satira kar pokala po šivih, ne prezremo dejstva, da nam vsak ponedeljek butne kapital vsaj 100 delavcev in delavk na cesto. Se spomnite tiste znane: Junaki Planice letijo kot ptice, tehnikovi gradbeni delavci, ki naj bi obnovili in dokončali Bloudkovo skakalnico, pa tudi lete. Na sončno, na cesto upanja, na tisto znano 9 mesečno podporo. Na pisanje prošenj za delo, od 100 poslanih 3 negativni odgovori. Na bedo, vegetiranje, fušanje, če je sreča mila, morebiti kako honorarno delo, morebiti pravim, ker karkoli več je v teh časih znanstvena fantastika.

Krizi, ki je ni videti konca, je svoje pridalo še globalno segrevanje, na 1000 smučarskih turističnih delavcev nima ne dela, ne upanja, ne gostov, da o Zlati lisici ne govorimo.

Sam pa ne mislim upanja pahniti tam v tri dni, nikar, zato v kratkem vzamem prostovoljno delo. Da ga bom v medijih dobil, sem že obupal, zato pač v stilu moje sončne delavnice predavateljice lepe Helene znižujem kriterije. Ker ne morem bit cele dneve doma, in cele dneve pisat, bo pač tudi prekladanje paketov rk bolje kot nič. Počakal bom še nekaj tednov, da dobim statiranje za Borgijce sem že obupal. In iskreno upam, da ne bo postalo osnovno novinarsko delo poročanje o novih in novih odpuščanjih.

Evropske volitve so tukaj, in čas za razmislek, koga ne podpreti, ker sem mnenja, da tistih, ki so brisali, radirali in jemali, in za blaginjo te državo nič naredili, nima najmanjšega smisla podpirat. In če mestni svetnik sds Maribor že vidi plavanje Fištrovega klobuka, ko že omenja da županu Mariborskemu teče voda v grlo, bi ga mogla bolj skrbeti službena pot na tuje njihovega vidnega člana Časarja. Fištra vsaj zaenkrat nima nobene ovadbe.

Kangla, kdo je to bil, res ni treba, pa smo nehali štet koliko jih ima. Menda smo že v 21 stoletju. Zanimivo, ko ni več sds menedžerjev tam kjer ne bi smeli bit, vsa ta podjetja normalno poslujejo, kravjih kupčij in zavoženih investicij ni več.

Kdo je že rekel, da je treba to državo depolitizirati?
( Lepa Helena je diplomirana teologinja, edini honorarni posel, ki ga je dobila, je predavanje o iskanju služb brezposelnim )

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Kaj je pri nas narobe?”

  1. blackworld pravi:

    Shema sistema v Sloveniji postaja vse bolj dokazana.Piramida prihodnosti se ruši s sistematizacijo delovnih mest–koga poznaš toliko veljaš.Naši poglavarji počnejo to že do skrajnosti.V ljubljani so zabarikedirani kot med okupacijo…strankarske spletke so jim freetime igrice za javnost, poslušni pastirčki ubogajo.Kult umetnikov se drži Jankovičevega žepa, vsi so prijazni nasmejani izredno prijazni…Zgodbice , da je kriza je v naših glavah, ki so nam jih vcepili v teh petih letih..Oni uživajo v nakupovalnih centrih,,kupujejo nove hiše na Ljubljanskem barju,,nove avte itd..Kaj pa nas večina hlapcev.???’Uspešna so samo tista podjetja , ki poslujejo z državo::.Supervizor–je lep dokaz..

  2. lordwales pravi:

    O krizi nam politiki,
    ki vsi nakupujejo z zlatimi kreditnimi karticami!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !