La mia ricerca di lavoro in Italia – e non si arrendono!

Dragi moji – Trentuno je vsa ta zadeva v fazi zanikanja, najraje bi vse skupaj poslal k vragu, a pomislim na prof. Sama Pahorja. Če on ne odneha, tudi jaz ne mislim. Z zaposlitveno agencijo Umano ne bo nič, vsaj dokler ne napišem Europass cv in dobim priporočilo od Večera. Pa še s tem imam minimalne možnosti za uspeh.

Ne odnehaj. Obeta se mi bližnje srečanje na zavodu Papilot v Kopru, ma ben, če mi že plačajo potne stroške ( država ) naj bo. Škodit ta skupinska rehabilitacijska ne more, upam pa da tam ne bo nobenega s odpeto zadrgo in vsekavanjem in pihanjem. Moja sončna referentka se trudi, ko pa sem ji omenil tečaj Italijanskega jezika, pravi da bi bilo preveč aktivnosti. Bo že držalo, če pa zdrži, ne vem.

Država se trudi, se ne utrudi, s delavnice na seanse, raje k kakšnemu gospodarju čez mejo, a ta bo težka. Sem pa galaxiji casting poslal formular. V Vrtojbi še s Slovensko davčno številko, zdaj pa že z Italijansko. Upam na kakšen odgovor. Upam tudi na odgovor od vremenarja Bradassija, vreme bo, dragi Darko! Ponujam se mu začasno, ker moje novinarske/filmske ambicije so višje. Neverjetno kako zadnje dni napredujem pri znanju Italijanščine, tvorim že cele stavke. Vzel sem v knjižnici knjižico Italijanskih fraz in osnovnih besed. Imam pa tudi zelo dober Italijansko – Angleški slovar. Upam pa, da bodo Italijanski casting direktorji in lovci la novinarske/filmske talente odkrili v meni ves silni potencial. Če je Robertu de Niru s približno tako izobrazbo, kot jo imam uspelo, zakaj ne bi bil sam deležen 1 stotinke % njegovega filmsko finančnega uspeha.

Vreme od hudiča, kriza tudi, še ostrič se moram, adijo 13 evrov, sami stroški, prihodkov pa vsaj za zdaj od nikjer. A vsaj dolžan nobenemu nisem nič. A da bom v ponedeljek spet drsal na ta Italija Corso, ma ben lih ne bi. Ker nimam še vseh kart, Italijani pa nato veliko dajo. Pa še 2 Evra prišparam za mestni avtobus. Vse kar danes še sledi, predno se vržem v fotelj je ena Valentinova za planet siol. Zgleda pa, da Eures svetovanje odlično upliva name. Seveda se lahko oglasite s svojimi komentarji, izkušnjami pri delu v Italiji, toda nekaj si zapomnite: Ne fušajte! Zahtevajte, da vas gospodar tudi za honorarno delo prijavi ( carta sanitaria ) penzijsko pa ni obvezno, za honorarne posle. Ne delajte v Italiji brez urejenega zdravstvenega zavarovanja. Ker s tem evropskim v Italiji lahko samo jebate ježa. In kar dobite, in če pošteno delate, dobite solidno. Najmanj 8 evrov neto tudi za honorarne posle, lahko se zmenite tudi nižje, da pridete noter. Bodo sami vam dajali povišice, če boste dobro delali.

Italija ima 63 milijonski trg. Italijanka medijska industrija zaposluje čez 100000 rednih novinark in novinarjev. Enako filmska. Ni greh, če se poskusi s kakšno kratko foto vestjo, samo za to fjk regionalca Il Piccolo in Messagero Veneto plačata vsaj 50 evrov neto.

Benvenuti in Italia, terra promesa.
davvero

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !