Srbska solata in Mečkatorjeve cene

Dragi moji se tudi vam zgodi, da morate kar na nekaj zobozdravstvenih vrtanj in piljenj? Rekel bom samo to, da to ni javno zdravstvo, in da sam ne plačam nič, moram pa tam bit. Predvsem pa moram bit tam, da prespim. Ne sicer v istem kraju, da se razumemo.

In kje je težava? Težava je, in to velika, kliče pa se Mečkator. Greš po fasungo nekaj artiklov in te vedno oberejo za petaka, če pa greš k konkurenci pa za 3 Evre. Razlika je 2 Evra. Ti obiski zdaj trajajo nekaj dni, a tudi v tem času moraš jest. Prav zato sem ruknil poleg 2 litrskega 100% jabolčnega soka ( cena: Lild akcija 1,19 ) še Srbsko solato ( cena: Spar blagovna znamka okoli 80 centov ) Koliko za to v Mečkatorju, Srbske tako in tako razen v hiperjih nimajo. raje ne bi. Da me kaj ne zvije, ker me tekoča likvidnost že močno jebe v glavo. Ni težava v tem, da nimam prihrankov, a kaj ko je vse v depozitih. Imam še nekaj vep kbm infond.

Imaš kavu, a nemaš dezve. V pričakovanju radodarnosti Večera in države se vprašanj o povečanju limita na banki izognem kot hudič križa. Razume se najprej moram v te mrzle kraje priti. V Bohinjski Bistrici bo avtobusna jeba. Če bo samo ena ura več do Jesenic bo loto zadetek.
Še prej nabašem v ta mali rudzak vse kar sem po diskontih in pri Šparovitih nakupil, škodilo ne bo. Hrenovke v Lidlu s sirom ( 59 centov za 20 dek ) Itd takole čez palec si v Mečkatroju sam ( bom ne daj če imaš še kako družbo ) v tednu dni ob 50 Evrov. Ne vem kako Mečkator računa te cene, a vsaj tune, sadja in čokolad tam ni za kupovat. Za popolnoma isto pašto, pol kile ki je v diskontih že za 40 centov hočejo vsaj 64 centov, za en pobarvan jogurt pa vsaj 34 centov. Mečkator kot njihova blagovna znamka, diskonti pa kot tuja. Na desetaka drugje imaš vsaj 4 evre prihranka. Ker lačen tam ne doma res ne mislim bit. Zanimive so cene sirnih namazov, v diskontih spodobne, pri vseh ostalih trgovcih pa so podivjale. Najdražji so namazi Ljubljanskih mlekarn. In zaradi olimpijskih iger in smučarske sezone bodo cene živil še bolj podivjale. Rešujem se s izdelki pred rokom uporabe. Kislo mleko je še dva ali tri dni po preteku roka popolnoma uporabno, enako s vsemi ostalimi zapakiranimi živili.

In da bo moja pot v mrzle kraje bolj ogreta, bo v ponedeljek poskrbel zzzs. Jebem jih po spisku, seznam kletvic namenjenih njim je dolg. Zdaj me bodo še zadnjič ruknili s 14 evri. Naslednjič čez en mesece pa že s 23 evri. Vsaj zdrav sem. In ker ni nobene poleg, ki bi jo stisnil in malo premečkal, in kakšen poljub izmenjal, se lahko stiskam kar s tipkovnico.

Če bi mi pri babah šlo tako kot pri pisanju, to bi bilo dece. Tako pa vsaj s alimementi ( (zanimiva je ta tujka, hudič pa je, ko je treba plačat )
nimam najmanjših težav. Zdaj me že malo zebe, šparamo s centralno, zdaj me dobro grejejo Slovenske železnice. Grem jest in pol se bo hitro videlo, če bo kak komentar.

Če bo, bo, če ne pa bo svet šel vseeno naprej. Tam kjer bom v mrzlih krajih, je šporgert, pa imaš v eni uri 23 stopinj. To bolj zaleže, kot vsi obiski pri Mečkatorju.

In ko smo že pri smučarski sezoni:

Eni drago drsajo, ostali pa smo tako in tako nadrsali.

In če si še upate pognati neverjetnih 30 Evrov za nekaj ur gor vlečenja in dol zavijanja ste šef. Lahko dajo vašo sliko zraven kase v okvir, boga mi!

30 Evrov? S tem preživim cel teden, pa še kaj čez, na lokalni pošti sem uslužbenki v 2 minutnem monologu prijazno razložil, da vsaj name tam ne računajo več. Kg žičničarji pa bodo plače od žičnic videli ob svetem nikoli. Tam je vsaj kar se smučarije tiče game over. Banke, lastnice kg smučarije pa imajo samo en cilj:

Čimprej prodati vse, nepremično in premično? Bi kupili snežni teptalec, stare vlečnice in sedežnice, zdaj je prilika da postanete lastnik prve zasebne vlečnice ali sedežnice v Sloveniji. Športni center Pohorje, še pred kratkim lastnic rtc žičnice Kg, kot se uradno imenujejo je potonil za več kot 50 milijonov evrov.

Brezposelni, kot je znano, ne smučamo. Mogoče kakšen tekaško, alpsko pa nihče. Ponudba 3 * 300 Evrov me mika, še bolj pa medijska 1 * 100 Evrov. Takoj skenslam državo, če dobim sanjsko medijsko ponudbo.

Takoj, ko se vrnem iz mrzlih krajev, s filmskih nasmehom, kličem rtv center Koper, in ponudil bom svojo novinarsko pomoč Igorju Malalanu. On dobi 50 Evrov na Športel, jaz bom povsem zadovoljen s 10 evri. Potne stroške pa plača država.

Če se podpišeš, seveda!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !