1 obletnica dream teama v mc postojna ( sončna delavnica )

Dragi moji – Bili smo resnično dream team, še posebej Sara, Vlado, Poldka itd, ne sme se pa pozabit predavateljico lepo Heleno, drugače diplomirano teologinjo. Z velikim veseljem vam sporočam, da smo od 15 samo starejša gospa s službo za določen čas, jaz pa sem v programu delovne rehabilitacije ( ponudba države, za 100 ur mesečno, nekaj je na začetku tudi proizvodnih ur, je 300 Evrov )

Bolje kot nič, se vam ne zdi, čeprav se niti približno ne mislim odreči mojim novinarskim sanjam, ne mislim odnehat za nobeno ceno! Si predstavljate, da pride klic iz uredništva Večera, pol leta s penzijsko dobo. To bi bila čarga, verjamite mi, da bi takoj počastil redakcijo, kamor bi bil dodeljen. To je vsaj zaenkrat znanstvena fantastika, a nenazadnje sem redni zunanji. In verjamite mi, da mi ne bo težko napisat običajne plahte, kot vsak teden, no ja skoraj vsak teden, za Večerov Toti list. Če se pa vrnem k tistim 6 dnevom dream teama, je problem 13 da se ves čas vrte v krogu. Vsi brezposelni, smo pač zaradi spleta okoliščin tam – kjer pač smo. In nismo – tam kjer bi mogli bit. Sem pa edini od 15 ki je pravočasno poskrbel za prihranke, tako da mi še vedno ni hudega. Razen da sem tiste dni po Postojnskih nakupovalnih preveč zapravljal, mi tam ni bilo hudega. Malce neprespan, zaradi zgodnjega ustajanja s pomočjo budilke. Uspešno zaključena delavnica sončne pomeni, da se ti po delavnici nekaj let vrti s seansami na uradu za delo, rehabilitacijskemu zavodu, pa še s dohtarjem kakšno rečeš. V tem letu sem bil tolikokrat v Sežani, kot prej skupaj 10 let. Na urad je dobro kar naprej nosit papirje, take in drugačne, pa naj bodo to življenjepisi, priporočila, tudi časopisne objave, saj sem nenazadnje poklicni novinar. Pazit je treba, da je zaposlitveni pravočasno podaljšan, ker če greš čez, adijo aktivni status. Važne so tudi telefonske svetovalcev zrsz in Papilot zavoda, najbolje da so v telefonskem imeniku mobitela. Življenjepis evropass in ne pozabit na priporočila.

To je osnova, da se ti zgode novi novinarski angažmani, saj cagav fant ni nikoli pri punci spal. Evropske volitve so tukaj, za razliko od Sočija notranje redakcije brez pomoči zunanjih ne bodo sfolgale. In na urad za delo je dobro uleteti kak teden prej kot kasneje, prej pokličemo, da je svetovalka tam. Danes bi prišel podaljšat zaposlitveni ( če omeniš lahko si že zmanjšal možnosti uspeha ) če ste tam. Tukaj je treba uporabit maksimalno samozavest, samopodobo in kar je teh reči, verjamem za so zavodske svetovalke preobremenjene, toda če ti na zaposlitvenem piše 4 marec, te bo sistem po tem datumu, če ne podaljšaš, avtomatsko vrgel ven. V pasivno evidenco, nobene pravice več do potnih stroškov, delavnic, rehabilitacije. Zato pravočasno na urad za delo, 10 minut traja, če je svetovalka tam in ni gužve.

Potem greš lahko svobodno na ogled trgovskih cen, minimalni nakup najcenjših guštov za fruštek, v knjižnico itd če ti pade še terna Slovenskih novic, je tak obisk zlata vreden.

Smo v Tininem zlatem tednu, meni pa se obeta močnik, če ne podaljšam zaposlitvenega. Zdaj pa k pisanju politične satire za toti list.

Damm got četrtek je! Eno od vprašanj na prvi seansi tam doli v Šalari moje svetovalke je bilo: Kako je s roki? Z medijskimi več kot odlično, tukaj nimam najmanjših težav. Enostavno je, več kot je objav, več dobim.

Saj sem Tomaž Švagelj Lordwales, svobodni novinar od septembra 1985 ko se je zgodila prva plačana časopisna vest v pn

Najemite me

tomaz.svagelj@siol.net
tomaz.svagelj@gmail.com

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !