Kako iz sončnega kluba – pojdite na višji level

Dragi moji – dokler boste tam drsali, jokali in tarnali, ne boste prišli nikamor. Gre se v prvi vrsti, da čimprej pobegnete iz zaposlitvenih urada za delo. Višji level pomeni, ali delovna rehabilitacija ( invalidska ) ali Eures ali še edino kar preostane, prostovoljno delo. Subvencij ni več, potni stroški še so, a gredo v kratkem na 75 % , za vse delavnice, kar jih je, so še vedno. Tudi za razgovore za delo, za občine ki jih imate v zaposlitvenem.

V enem odstavku sem pripravil biblijo pobega iz sončnega kluba, s tem da tam ohranite aktivni status. Razlagati svetovalkam karkoli pa tako nima smisla. Smisel pa je tistih rehabilitacijskih 300 evrov države za 100 ur več ali manj proizvodnega dela. Če do tega sploh pridete.

Potem je treba delodajalcem postaviti enostavno vprašanje: Me povabite na razgovor za delo, mi daste tistih 15 minut. Če to shondlamo v zaposlitvenem občinah, če dobimo befel delodajalca, in podpišemo na sončni, dobimo za en malo daljši sprehod potne stroške. Predvsem pa je treba dobesedno zahtevat od sončne in delodajalcev povratne informacije, v kali zatreti vse parole in da ni denarja. Smo pa popolnoma sami, v tem, kako prepričat recimo medije, da nam dajo delovno razmerje. Kako do tega, nam niti šlogarce ne znajo pojasnit, če smo stalni honorarci, smo lahko več kot srečni. Da je ravno Mariborska škofija tista, zaradi katere nas 130000 iz sončnega kluba tolče močnik, da dobro odmeva Mariborski škofijski zvočnik. In potem še ta nesrečno srečni Mariborski sng Antikrist. Da so v krizi, da nimajo denarja, da ministrstvo ne da. Ma ne ga srat, in ne držat štange propadli Mariborski škofiji. Škofijska zvonova še vedno močno donita, s milijardo zgubljenih evrov bi lahko država takoj zaposlila nas vseh 130000 brezposelnih, in za najmanj minimalno plačo, pa še kar nekaj milijonov Evrov bi ostalo. Sng vun vrže enega Janeza Janša, žal ne onega, ki vedri in oblači enkrat s izbisanimi, drugič s virantovanjem, tretjič pa s arhivi, itd. Krucefiks ali se vam ne zdi, da v dolini Šentflorjanski močno smrdi in zaudarja. In kako si razlagat dejstvo, da se pri nas nič ne premakne, če sami nič ne dregamo. In da se naša politika strinja samo v tem, da se v ničemer ne srinja. In dokler bodo po parlamentu hodili novo dobni Puckoti, ki bodo držali štango, tej ali oni opciji, ne bomo dobili nič. Če ima šef zdaj Vogrina, večini ljudstva in Ljudmili dol visi, vsaj ona je na desni za to, da referenduma o arhivski senci ne bo, in da naj se za prihranjen denar raje da udbo na splet.

Vse kar nam navadnim še preostane je še, da si poleg posla zrihtamo še zasebno življenje, in če bog in ljubezen kaj da, ustvarimo še družino.

Bila je v gnilem socializmu Gina – generalna inšpekcija narodne armije, zdaj pa bi rabili Gipo – generalno inšpekcijo političnih oslov. In kdo je zdaj večji osel – tisti ki drži štango določeni politiki, ali tisti, ki verjame v sončni klub. Kriv pri nas tako ni hihče, no ja, vsaj Murgle ne odločajo več o ničemer. Če so sploh kdaj o čemerkoli. Osli rigajo, politiki sejejo, ljudstvo pa preseje.

In nehajte že enkrat s to večno parolo, da bo kaj bolje, ker ne bo. A še vedno je bolje vzet od večera 22 % nižji honorar, se vam ne zdi dragi novinarski kolegi in kolegice pri Večeru, kot nič. Pisat še ni prepovedano, samo take afen gunce kot jih moramo zadnje dni poslušat, nas močno naganjajo.

Masaža pri Bobovniku v odmevi klubu se je začela s Zokijem, Slovenija že dolgo ni videla toliko nasmehov. Pač Zoki stayle. Menda v ta Bobovnik klub prihaja še Janez Janša. Ker jih imamo kar nekaj, naj Bobovnik povabi še preostale, pa naj namesto nepotrebnega nakladanja in obtoževanja raje vržejo ene karte. Če pa odmeve rtv slo ukine, ne bo nobene politične škode.

Važno da Večer in Toti list ostane in zmamenti 26. To je dobra številka, do 15 pa Večerovi honoraci še leta ne bomo prišli. In novinarsko pisat nam ne Zoki ne Janša ne moreta prepovedat.

Politični komentar
Bi ga objavili?
tomaz.svagelj@siol.net

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !