Če je človek mona

Kličeš svojo višjo svetovalko, ker če je ne bi, bi jutri zjutraj lahko spal do 9, tako pa bo treba vstat še pred 6 jutranjo. Zdaj mi gre po glavi kar nekaj kletvic, a sem jo pač poklical, in je bila takoj za stvar, žal nič kaj ljubezensko, pač pa proizvodno. Poklicni novinarji se tega otepamo kot hudič križa. Hudič pa je v tem, da je novinarska finančna špaga prekratka, tako da hočeš nočeš moraš sprejet to klinčevo ponudbo države. Vzami ali pusti, 300 evrov za vsakih 100 oddonkanih ur, mesečno, če greš čez si mona, ker plačano več ne bo, od 3 mesecev do 2 let, odvisno od žegna rehabilitacijske komisije. Jeba vam rečem!

Zdaj sem tam kjer sem, budilka je nastavljena, ob 10 spat, take imamo. Še komentarjev ni kaka 2 tedna na mojem blogu, čas olimpijskih iger prizemlji ljudi pred tv ekrane. Novinarske sanje ostajajo, o tem ni dvoma, in sem prvi poklicni novinar na delovni rehabilitaciji. Dosežek, kot ga Slovenija še ni videla! Pa tega ne bi bilo treba, če bi dobil še 2 ali 3 dodatne angažmaje, a mediji, kot veste, se s talenti razen Večera ne ukvarjajo. Mogoče pa bi dobil kak novinarski angažma več, če bi osebno krošnjaril? Ta beseda krošnarjenje je luštna, a ne pomaga preveč. Kriza jebe medije, da se kar kadi, in ko se razkadi, bo že najmanj leto gospodovo 2015. S tako nisko izobrazbo je to, kar imam, več kot čudež. Sem pa moji višji svetovalki predal novinarski evropass in priporočilo. Nekaj časa je ostala brez besed, to tam v tistem hangerju zgleda da ni vsakdanji pojav. Teh 22 proizvodnih ur bom pač za svoje finančno dobro oddonkal, takoj ko mi ostane kaka ura pred 3 popoldne, pa v visokem štartu na radio Capris s evropass novinarskim življenjepisom. Odnehat zagotovo ne mislim če ste to hoteli vprašat.

Olimpijske igre se pravkar iztekajo, o tem ni dvoma, dvom pa se poraja, če bo Prijatelj jutri na Dobu, in če se kani Časar vrniti s službene poti na tujem. Čudna so pota gospodova, berem te dni o Vogrinu, čes da se zahvaljuje za možnost, da je postal poslanec. Ter v paketu reže stol predsednika državnega zbora. Pa razumi to, kot hočeš in nočeš. On prvo podpisani za 2 Virantovanje, pol pa še 9 veličastnih sds. A ker ne bo nič, bomo spet v luft vrgli nekaj 10 evrskih jurjev. Kar nekaj Slovenije pod vodo, oni pa afne guncajo s našim davkoplačevalskim denarjem. In če ima kdo zasluge, da vztrajam kot notranji novinar, je naša ljuba sds. Ker s njimi ni dobro češenj zobat, znajo pa bit ob kakšnem pogovoru o vremenu nadležni, je pisanje o njihovih Puckotih sila zabavna zadeva. A šefu zadnje čase nič ne gre, ne gre niti koaliciji, ne ljudtvo, vsi smo v riti, še dobro, da nas nihče več ne more izbrisat.

In kdo vse poleg pišočega zanesljivo ne bo volil sds ( pač pa zanesljivo sd o tem ni dvoma ) je zelo dolg seznam. Zagotovo nihče, ki je iz južnih krajev doma, cela Obala, Goriška, Kras, Ljubljana s okolico, nihče od Romov itd Sds bo dobila na evropskih volitvah največ 2 poslanca, s tem da je drugi pod vprašanjem. Sd je v igri za 3, 2 ima garantirana. 3 ali 4 preostali pa bodo razdeljene med nsi, s tem, da lahko nsi računa še na 2 poslanca, preostala 2 pa bosta loto. In če je kakšna stranka v tej državi, ki je kaj naredila za malega človeka, žal pa nepremičninsko klecnila je to zagotovo sd. Ker sd zagotovo ni brisala nobenega, nobenega izključevala, nikoli harala po medijih, imela ksenofobične in totalitarne, in kar je teh reči, nikoli Virantovala in podobne interpelacijske.

Šef je zdaj uradno pisatelj, in upajmo, da bo pri tem ostalo. Mislim pa, da davkoplačevalci in davkoplačevalke imamo pravico volit nekorumpitirane politike, kar dokazano nihče od poslancev sd ni. In za Pahorja kapo dol, ker je za časa njegove vlade skozi koalicijska usklajevanja spravil dvig minimalne plače.

Na to se pije in poje

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Če je človek mona”

 1. Pohajalka pravi:

  Kolikor vem, velika večina folka dela za tri evrčke na uro, ne samo v proizvodnji. Pa bi vsi radi plačilo po delu.

  Dandanašnji se menda še najbolj na odpravninah služi, žal funkcionarskih.

  lp

 2. lordwales pravi:

  Delati ali ne, to je zdaj vprašanje, na čem se služi, da se ne poluži pa je jasno.
  Opozoril pa bi te, da niti funkcionarske odpravnine niso več tako mikavne, zaradi srednjega dohodninskega razreda so kar visoka vračila dohodnine.

  Vsak ki je obdavčen s 27 % ve da bo za dohodek tja blizu 15 jurjev neto plačal najmanj 500 evrov dohodnine, lestvica dohodnine je na bruto, tako da so poslanci hitro na 41 % kar pomeni nazaj državi najmanj jurja.

  Na visok funkcionarski zaslužek politikov se rade prišlepajo banke s zlatimi karticami in visokimi limiti, tako da večina bivših politikov, ki po pol leta nadomestila ne najdejo službe, dolga, po izteku brezposelni pa jih živijo družinski člani.

  In kje piše, da moraš delat za 3 evre neto na uro?
  Lahko tudi za več, če se znaš pogajat, se ti ne zdi?

 3. Pohajalka pravi:

  Če je kleč v pogajanju, potlej boš pa že iztržil več kot navajaš:
  “Vzami ali pusti, 300 evrov za vsakih 100 oddonkanih ur, …”

  Matematično, preko palca, se bolj splačajo funkcionarske odpravnine kot pogajanja, odpravnino popapaš postopoma do konca leta, dohodnina se obračuna na koledarsko leto.

  Odpravnina gre po novem tudi na delo za določen čas (min 3 mes).

  V vsakem primeru ti pa privoščim, da pošteno zaslužiš tako kot je pravično.

  Itak je pa finta tam, na kateri strani vrat je človek.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !